Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Теория электропривода 2 часть

.pdf
Скачиваний:
22
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
893.52 Кб
Скачать

123

Кафедра ЕЛЕКТРОПРИВОДА ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ УСТАНОВОК

ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКО-ТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ

ЗАПОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра готує на сучасному рівні електроприводників і автоматників за спеціальністю ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНІ СИСТЕМИ АВТОМАТИЗАЦІЇ ТА ЕЛЕКТРОПРИВОД.

Випускає БАКАЛАВРІВ, СПЕЦІАЛІСТІВ-ІНЖЕНЕРІВ, МАГІСТРІВ з електромеханіки.

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ. Кількість замовлень на молодих спеціалістів підприємств усіх форм власності суттєво перевищує кількість випускників кафедри, найбільше – від Запоріжсталі, Мотор-Січі, Запорізького автомобілебудівного заводу.

КОРОТКА ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАФЕДРУ.

Кафедра як випускова заснована в 1961 році, має висококваліфікований професорсько-викладацький склад (3 докт. техн. наук, професорів; 11 канд. техн. або фіз-мат. наук, доцентів), оснащену сучасною технікою лабораторну базу, два комп’ютерних класи, комп’ютерну лабораторію. На кафедрі успішно діють докторантура і аспірантура за спеціальністю 05.09.03 – Електротехнічні комплекси і системи.

Кафедра займає приміщення другого поверху п’ятого навчального корпусу (над бібліотекою універсистету).

Адрес кафедри: 69063, вул. Жуковського, 64, м. Запоріжжя,

ЗНТУ

Телефони кафедри: 769-84-32 (ауд. 526), 769-83-13 (ауд. 528).

Е-mail: epa@zntu.edu.ua.

PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com

124

Сьогодні – студент, Завтра – справжній інженер.

КОМП’ЮТЕРНА ЛАБОРАТОРІЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ТА КЕРОВАННОГО ЕЛЕКТРОПРИВОДА

Створена на кафедрі комп’ютерна навчальна, науково-дослідна лабораторія сучасних засобів автоматизації та керованого електропривода (першої в регіоні за рівнем технічного оснащення та спектром функціональних можливостей у галузі автоматизації та електромеханічних систем) надає можливість вирішення таких задач.

1. Здійснювати організацію навчального процесу на новому, як такому що відповідає самим сучасним вимогам практики, рівні з урахуванням як можливостей навчального плану спеціальності, так і специфічних виробничих умов підприємств регіону. Стало реальністю надання студентові теоретичних знань з фахових дисциплін на базі найбільш сучасного обладнання, яке до того ж має тенденцію невпинного удосконалення, здобуття навичок та уміння розробки, програмування та налагоджування сучасних пристроїв автоматизації, здобуття знань, навичок та уміння вирішення задач застосування сучасних пристроїв, розрахунку їх параметрів, складання програм керування, налагодження систем регулювання, здійсненню курсового та дипломного проектування, та багато іншого.

Інтеграція обладнання фірми Siemens у навчальний процес дозволяє за нарастаючим принципом здійснювати вивчення на самому сучасному рівні всіх етапів навчання від малої автоматизації і програмованих контролерів до комплексних задач автоматизації та автоматизованого електропривода.

2. Надавання можливості ознайомлення організаціям-замовни-кам нової техніки з діючим обладнанням фірми Siemens. Разом з представниками фірм-ділерів надавати необхідні консультації та потрібну інформацію.

3.Створення й реалізацію навчальних програм з вивчення систем автоматизації та електропривода інженерно-технічним персоналом підприємств, що уже придбали, або мають наміри придбати обладнання фірми

Siemens.

4.Вирішення інших, але не менш важливих задач в основному пов’язаних з виконанням науково-дослідних робіт, що дозволить більш успішно долати проблеми і перешкоди в провадженні НДР, усувати існуючі в ній вади, надолужувати можливості, що втрачаються.

PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com