Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

реферат 1

.rtf
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
120.04 Кб
Скачать

Сицилія – національний виробник цитрусових і постачальник морепродуктів. Звідси свіжозловлену рибу і устриць доставляють літаком в Мілан.

Туристичні можливості Сицилії вкрай різноманітні. З іншого боку туризм перебуває під патронажем місцевої влади: туристичний бюджет області зростає, выделаются вартість пряму рекламу, видання рекламні матеріали, зокрема. російською, спонсоруються туристичні фірми, видають окремий каталог по Сицилії, дотуються чартерні рейсів у аеропорти Сицилії, виділяються кошти на ораганизации рекламних турів журналістам, фахівців турбізнесу.

відпочинок на море (готелі класу від 1 до 5 зірок, багато клубних готелів), найвідоміші курорти Таормина, Джардини-Наксос, Монделло;

екскурсійні тури (організуються окремі екскурсійні тури по Сицилії з відвідуванням Палермо і Монреалі, Седжесты, Эриче, Агридженто, Чефалу, Катаньї, Таормины, вулкана Етна, Сиракузы);

подієвий туризм – набули популярності чимало місцевих свята і: цвітіння мигдалю у лютому, збір винограду у жовтні, карнавал в Ачиреале (январт-ферваль), свято Сантагата (лютий), свято Санта Лучия (грудень);

природно-натуралистический туризм (підняття до кратеру вулкана Етна, натуралістичні прогулянка островами (погаслим вулканам) архіпелагу Лмпари (папортниковый ліс, пляжі з чорним піском), підводне плавання;

катання на гірських лижах на схилах вулкана Этны в зимовий період (траси прості, порівняно в Альпами, але дуже незвичне поєднання «зими» нагорі й «літа» біля підніжжя);

морські прогулянки на острова архіпелагу Липари, Мальту, блискучі можливості під час перебування на Сицилії зробити одноденну поїздку на Мальту (час у дорозі на швидкісному катамарані – 2 години);

гастрономічні і винні тури – сицилійська кухня один із найбільш різноманітних, полягає в використанні свіжої риби і морепродуктів (риба-меч, креветки, мідії, лангусти, восьминоги, каракатиці), типові сицилійські солодощі, достаток фруктів, сухі вина, лікери, амаро;

ділової туризм – готельна база Сицилії, безліч визначних пам'яток, відмінна кухня, теплою погодою протягом усього року - сприяють з того що Сицилію часто вибирають місцем проведення конференцій, симпозіумів, з'їздів.

Сардинія (Sardegna)

Це друге за величиною острів Італії. Центр області – місто Кальяри (Cagliari). Заснований фінікійцями. Був колонією спочатку Карфагена, і потім Риму. Про те, що Сардинія була населена вже віддавна, свідчать «нураги» - масивні кам'яні вежі, які стоять як німі свідки далекого і таємничого минулого.

На острові було багато розводять овець та кіз, з молока яких роблять чудові сири. Килими, кераміку і вироби з корала виробляють місцеві ремісники. Важливі міста: Альгеро (Alghero) і Олбия (Olbia), Арбатакс (Arbatax), Ористано (Oristano), Нуоро (Nuoro), Сассари (Sassari).

На Сардинії – 3 аеропорту (Кальяри, Альгеро, Олбия).

Туризм – одне з найважливіших джерел доходів області. Самую більшої популярності принесло Сардинії морі та пляжі. Море біля берегів острови Фіджі і пляжі з права вважаються найгарнішими у Європі (не поступається за красою тропічним островам). Море прозоро, вода дуже чиста, передає всю колірну гаму від блакитного до зеленого.

Курорти півдня Санта Маргерита ді Пула (Santa Margherita di Pula) і півночі Сардинії Смарагдове берег (Costa Smeralda) – нині найвідоміші, модні, престижні, як наслідок – дорогі. Тут відпочивають мільйонери, зірки кіно, знамениті спортсмени, відомих політиків, бізнесмени й члени королівських сімей. Відпочинок на Сардинії став символом доброго смаку, правильного вибору. Тут багато невеликих (на 40 номерів) вишуканих готелів високого рівня, у яких номери бронюються протягом року вперед. На Сардинії є всі умови для підводного плавання, риболовлі на озерах і гірничих річках, натуралістичних прогулянок, морських прогулянок. З екскурсій найпопулярніші огляд нурагов, руїн древнього міста Нора, заснованого ще фінікійцями, поїздка острова Корсику (Франція).

Укладання

З аналізу чинників, які впливають розвиток туризму у Італії можна зробити такі висновки:

У Італії наявні всі сприятливі чинники: природні, культурні, соціальні, економічні, які сприятимуть розвитку туризму.

Найбільшу роль грають культурні і природні передумови.

Деякі чинники існує лише Італії, що посилює її туристичну привабливість.

Нині Італії державному рівні на рівні місцевих органів влади приділяється багато уваги розвитку та підтриманню туризму.

З боку населення виявляється посильна підтримка всіх видів туризму, допомогу туристам, що також збільшує туристичну привабливість Італії.

Нині Італія перетворилася на центр світового туризму, її популярність стає дедалі більше, особливо з допомогою «нових» туристичних потоків країн колишнього СРСР, Китаю, Індонезії.

Завдяки популярності Італії галузі туризму певні «дивіденди» отримують багато суміжні галузі невиробничій сфери, пов'язані з наданням послуг населенню: харчова промисловість, виробництво одягу, взуття, готельний бізнес, вся сфера послуг, транспортні компанії, асоціація гідів тощо.

Завдяки зростанню туризму з'являються додаткові робочі місця постійні й сезонні серед молоді, студентів (у період).

Завдяки туризму зростає авторитет Італії поставляють на світовий арені, Італію часто вибирають місцем проведення міжнародних спортивних змагань (Зимова Олімпіада 2006 р, чемпіонат світу з гірських лиж 2005 р), міжнародних семінарів, виставок, симпозіумів, з'їздів, політичних самітів (зустріч президентів «вісімки» в Генуї 2001 р, міжнародний симпозіум врачей-пульмонологов у Флоренції тощо.).

З порівняльного аналізу туристичну діяльність окремими областях Італії (передумови, види, напряму, і величина турпотоку, особливості розвитку, потенціал) можна зробити такі загальні висновки про стан розвитку турбізнесу Італії загалом:

Туризм Італії сильно розвинений, більш-менш рівномірно біля країни. Області найбільшими туристичними потоками: Лаціо, Тоскань, Венето, Умбрия, Ломбардия, Кампанія, Сицилія.

Розвиватися туризм Італії почав ще у дев'ятнадцятому столітті, в XX перетворився на багатонаціональний, масовий туризм. Нині триває неухильне зростання туристичних потоків.

Італія обгрунтовано є одним із найпривабливіших з туристичною погляду країною. На території Італії зосереджено понад 50 відсотків% світової спадщини, набагато більше, ніж будь-коли іншій країні світу. На території Італії є багато унікальних об'єктів, єдиних у світі, унікальних.

На території Італії перебуває місто-держава Ватикан – столиця католицького світу, що доводиться додатково приваблює у Італію дуже багато прочан.

Туризм Італії – цілорічний. У Італії розвинені майже всі що у світі види туризму.

Держава надає підтримку турбізнесу. Приділяють багато уваги підтримці й удосконаленню складових турбізнесу.

Робляться спеціальні додаткові заходи щодо залучення туристів, і збільшення турпотоку з «нових» країн, особливо у період «низького сезону».

Постійно реставруються пам'ятники історії, ведуться розкопки, підтримуються належним чином визначні пам'ятки.

Организуются безліч виставок, фестивалів, концертів, змагань, конкурсів, свят, котрі приваблюють дуже багато відвідувачів.

Масова рекламна кампанія щодо просування турпродукту, створення «модного» іміджу новим курортів, новим подій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]