Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дезинфекция.doc
Скачиваний:
180
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
4.21 Mб
Скачать

Інгалятори й портативні розпилювальні установки (диспергатори) індівідуального використання

Застосовують для дезінфекції і дезінсекції невеликих приміщень. Основін вузли: резервуар, поршень, розпилювач.

Рис. 1. Електрозоль-1.

Застосовують для дезінфекції і дезінсекції невеликих приміщень. Основін вузли: резервуар, поршень, розпилювач. Тиск повітря в резервуарі 2 кг/см2. Емкість резервуару – 1,2 л. Довжина факелу розпилювання – 2, діаметр – 0,5 мм. Габаритні розміри - 305×120×250 мм. Маса – 1,25 кг. Розпилювач комплектується двома наконічниками з отворами діаметром 1 та 0Ю6 мм, запасними ачстинами.

Рис.2. Розпилювач дезинфікуючих речовин типу „Дезинфаль”.

Використовується для розпилення дезінфікуючої рідини при проведенні дезінфекції і обробці внутрішніх поверхней санітарно-транспортних мишин. Працює за центробіжно-інжекторним принципом. Створює туман з вісовим мдіаним діаметром часточок меньш ніж 30 мм на відстані 1 м від розпилюючих дисків.Дезінфікуюча рідина до розпилюючих дисків підводиться з переднього боку опарату через спеціальну приставку. Компресор-вентилятор встановлеен безпосередньо за розпилюючими дисками і насадкою, завдфки чому скорочен шлях турбулентного потоку повітря, що зменшує аеродинамічні втрати. Монодисперсність смолоскипу забезпечується контсроукцією дисків і розприділювача, встановленого між дисками, на торцевій поверхні якого розташовані тангенціональні канавки, які з’єднані з центральною кільцевою витачкою. Працездатність – 0,35 л/хв. Маса оприскувача (без рідини) – 5 кг.

Рис. 4. Апарат ручний „Север-У”

Рис.3. Оприскувач переносний з елетроприводом ЕП-03.

Використовується для обробки шкірного покриву тварин інсектоакарицидними препаратами з метою боротьби з ектопаразитами ; для дезінфекції тваринницьких приміщень і розташованих до них територій, транспорту (вагони, автомашини), тари. Складається іх двох з’єднаним між собою частин – верхньої і нижньої. Верхня представляє собою циліндр, в якому за допомогою шарнирного механізму рухається поршень. В нижній частині циліндру є всмоктуючий клапан зі штуцером. Нижня частина – це зварена з основою труба , в нижній частині якої є нагнітувальний клапан, до якого прикріплюються нагнітувальні шланги з універсальними розпилювачами. За допомогою універсального розпилювача можна обробляти об’єкт як струменем, так і розпиленим дезрозчином.

Рис. 4. Апарат ручний „Север-У”.

Викоритсовується для обробки оленевих стад від шкірного оводу і інших кровосисних комах. Оприскувач легко переобладнати в мотопилку „Дружба-4” і в електростанцію для освітлення. Надійний в роботі, простий в обслуговуванні і зручний для транспортування. Основні вузли: двигун внутрішнього згорання, двотактний від безниномоторної пилки „Дружба-4”, насос, форсунки центробіжного типу з двома розпилювачами оприскувача „Север”, резервуар з прогумової тканини з трубчатим каркасом. Маса оприскувача – 40 кг.

Рис.5. Оприскувач моторний ОМП-2 „Олень”.