Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Новая папка / Лабораторно-практична робота № 2

.pdf
Скачиваний:
21
Добавлен:
07.02.2015
Размер:
192.79 Кб
Скачать

Лабораторно-практична робота № 2 РОБОТА З ДОВІДКОВОЮ СИСТЕМОЮ ПРОГРАМИ

Мета: ознайомити з основними прийомами роботи з довідковою системою текстового процесора Word, варіантами отримання довідкових відомостей про роботу з програмою.

ХІД РОБОТИ

ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ ТА ВКАЗІВКИ Для одержання довідки під час роботи з програмою натисніть

функціональну клавішу F1. На екран буде виведено вікно з довідковими відомостями щодо роботи з програмою Word. Будь-яку довідку щодо роботи з програмою можна не тільки прочитати з екрана, а й роздрукувати на папері, для цього у вікні довідки є віртуальна кнопка Печать. Але пам’ятайте, що деякі відомості в довідковому розділі програми можуть бути незастосовні до окремих мов.

За необхідності одержання довідкових відомостей під час роботи з програмою можна використовувати довідкові ресурси будь-яким з нижченаведених способів.

Використання Помічника Помічник – це оригінальний інструмент пакета прикладних програм

Microsoft Office, який пропонує користувачеві поради, дає відповіді на запитання й надає довідку щодо виконання певних операцій у програмі.

Зверніть увагу, що Помічник є спільним для всіх програм пакета Microsoft Office, тому будь-яка зміна параметрів помічника, зокрема, зміна типів показуваних порад – враховується в усіх інших програмах Microsoft

Office.

Щоб використовувати Помічник для одержання довідки й порад під час роботи, слід виконати команду меню Справка / Показать помощника. Іноді (при першому звертанні) слід встановити цей інструмент з інсталяційного ПЗ).

Помічник може надавати такі типи довідкових відомостей:

Поради. Помічник надає поради щодо ефективного використання функцій прикладних програм, поради щодо використання комбінацій клавіш. Порада висвічується на екрані, коли поруч із помічником з’являється зображення жовтої лампочки. Також можна включити режим виведення помічником поради при кожному запуску Microsoft Office. Але зверніть увагу, що помічник не може одночасно відображати нагадування Microsoft Outlook і поради. Для перегляду поради натисніть кнопку закриття нагадування, після цього з’явиться порада.

Повідомлення. Коли Помічник включений, повідомлення програм відображаються у виносках Помічника.

Вибір іншого Помічника з Office

1. Активізуйте курсор на зображенні Помічника.

2. З’явиться виноска помічника, в якій натисніть кнопку Параметры.

3. На вкладці Коллекция оберіть потрібного помічника за допомогою кнопок Назад і Далее.

Поле для введення запитання

Для швидкого доступу до довідкової системи програма містить у рядку меню поле Введите вопрос. Щоб швидко знайти потрібні відповіді, уведіть у це поле запитання. Відповіді виводяться в порядку релевантності (тобто першою відображається найбільш доцільна відповідь).

Відображення й приховування поля Введите вопрос

1.Виконайте команду меню Сервис / Настройка.

2.Правою кнопкою миші активізуйте поле Введите вопрос у рядку

меню.

3.Установіть або зніміть прапорець Отображать окно вопроса.

Використання довідки через Інтернет

Якщо комп’ютер підключено до Інтернету, то в області завдань Справка MS Word відображаються оновлення розділів довідки й шаблонів, що найбільше відповідають уведеному запитанню, а також посилання на навчальні курси, оновлення прикладних програм, картинки й інші ресурси на веб-вузлі

Microsoft Office Online.

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ

Завдання 1.

Запустіть програму MS Word. За допомогою функціональної клавіші F1 виконайте виведення на екран довідкову систему про роботу з програмою MS Word. Використовуючи вищенаведені теоретичні відомості та вказівки, відкрийте путівник з навчання роботи з програмою. Перегляньте цей розділ, ключові моменти законспектуйте. Перегляньте, які ще можливості отримання довідки містить програма. Поекспериментуйте з різними варіантами отримання довідкових відомостей щодо збереження файлів.

Запитання для самоконтролю

1.Як викликати на екран довідку щодо роботи з програмою Word?

2.Які функції виконує Помічник?

3.Як підключити Помічника і як ним користуватися?

4.Як користуватися для одержання довідки полем введення запитання у робочому вікні програми Word?

5.Для чого призначено ресурс Microsoft Office Online?