Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Устав Единый Крым.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
103.94 Кб
Скачать

1.Загальні положення

1.1. ГРОМАДСЬКA ОРГАНІЗАЦІЯ “ЄДИНИЙ КРИМ” (далі за текстом - Організація) громадська організація, створена в результаті вільного волевиявлення громадян та членів Організації, для реалізації її членами своїх спільних інтересів. Організація є добровільним громадським формуванням, створеним на осно­ві єдності інтересів для спільної реалізації членами своїх прав і свобод.

1.2. Організація створюється і діє на основі принципів добровільності, рівноправності її членів, самоврядування, законності та гласності. Організація, у межах чинного законо­давства України, вільна у виборі напрямків своєї діяльності для досягнення своїх цілей і завдань, реалізації своїх законних прав.

1.3. Назва Організації: ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ “ЄДИНИЙ КРИМ ”.

1.3.1. Повна назва російською мовою: ОБЩЕСТВЕННАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ “ЕДИНЫЙ КРЫМ”.

1.3.2. Скорочена назва російською мовою: ОО “ЕДИНЫЙ КРЫМ”.

1.3.3. Повна назва українською мовою: ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ “ЄДИНИЙ КРИМ”.

1.3.4. Скорочена назва українською мовою: ГО “ЄДИНИЙ КРИМ”.

1.4. Організація здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України та Конституції Автономної Республіки Крим, Закону України «Про громадські об'єднання», інших нормативно-правових актів України та Автономної Республіки Крим, що регулюють діяльність громадських організацій, а також цього Статуту.

1.5. Організація є юридичною особою з моменту її державної реєстрації відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

1.6. Організація може мати самостійний баланс, поточний та інші рахун­ки в установах банків, печатку та штампи із своїм найменуванням, символіку, що реєструється в порядку, передбаченому законодавством України, інші реквізити юридичної особи.

1.7. Організація веде бухгалтерський облік, складає і подає фінансову звітність, інформує про свою діяльність легалізуючий орган у встановленому ним порядку. Порядок організації і ведення бухгалтерського обліку, надання фінансової та статистичної звітності визначається чинним законодавством.

1.8. Організація надає до державної податкової інспекції звітність і сплачує податки у розмірах і порядку, встановлених законодавством України.

1.9. Організація вправі від свого імені укладати, без мети одержання прибутку, цивільно-правові договори, передбачені Цивільним і Господарським кодексами України, набувати майнових та особистих немайнових прав та мати обов'язки, пов'язані з її діяльністю, бути позивачем і відповідачем у суді, у господарському та третейському суді.

1.10. Організація з метою виконання статутних завдань і мети може здійснювати необхідну господарську та іншу комерційну діяльність шляхом створення госпрозрахункових установ і організацій із статусом юридичної особи, засновувати підприємства в порядку, встановленому законодавством.

1.11. Держава, її органи та організації не відповідають за зобов’язаннями Організації. Організація не відповідає за зобов’язаннями держави, її органів і організацій.

1.12. Діловодство в Організації ведеться відповідно до законодавства України. Документи, що підлягають тривалому зберіганню, передаються до архіву за місцем перебування керівного органу Організації.

1.13. Держава не несе відповідальності за зобов'язаннями Організації та не втручається в її діяльність, за винятком випадків, передбачених чинним законодавством.

1.14. Організація може приймати при здійсненні своєї діяльності з власної ініціативи будь-які рішення, що не суперечать цьому Статуту та законодавству України.

1.15. Організація може ідейно, організаційно та матеріально підтримувати інші об`єднання громадян, надавати допомогу в їх створенні та діяльності.

1.16. Організація може одержувати від органів державної влади і управління та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для реалізації своїх цілей і завдань.

1.17. Організація має право вносити пропозиції до органів влади і управління.

1.18. Організація має право виступати в якості засновника (учасника) суб`єктів господарювання, необхідних для виконання статутних цілей Організації.

1.19. Організація несе відповідальність за своїми зобов'язаннями в межах належного їй майна та коштів.