Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

моЁ / Вступ

.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
37.89 Кб
Скачать

7

ВСТУП

Управління маркетинговою діяльністю на підприємстві є особливо актуальною темою, оскільки Україна вже давно увійшла до ринкової економіки, але на деяких підприємствах керівництво недостатньо уваги приділяє потребам споживачів. На сьогодні з’явилася потреба у привернені уваги споживача до свого підприємства і своєї продукції. Та, як наслідок, необхідність формування заходів, щодо підвищення конкурентоспроможності підприємства. Ефективне управління маркетинговою діяльністю дозволяє підприємству підвищити впізнанність і довіру споживачів до своєї продукції (послуги), а також забезпечити себе постійним ринком збуту. Тому неможливо створити ефективно функціонуюче підприємство без добре організованого маркетингу і спланованих заходів з його реалізації. Це свідчить про актуальність даної теми.

Мета дипломної роботи полягає у досліджені основ управління маркетинговою діяльністю на підприємстві та розробки й обґрунтуванні маркетингових заходів, щодо діяльності ТОВ «Укрроспромпостач».

Завдання магістерської дипломної роботи:

  1. дослідити теоретичні засади управління маркетинговою діяльністю на підприємстві;

  2. провести аналіз виробничо-господарської та маркетингової діяльності підприємства;

  3. розглянути технологію виробництва продукції на підприємстві та розробити заходи щодо її вдосконалення;

  4. проаналізувати основні заходи маркетингу на підприємстві та їх вплив на виробничо-господарську діяльність підприємства;

  5. провести аналіз існуючої маркетингової діяльності підприємства;

  6. розробити заходи щодо управління маркетинговою та виробничо-господарською діяльностями на підприємстві,

  7. проаналізувати та розробити заходи щодо поліпшення рівня охорони праці на підприємстві;

  8. провести планування основних техніко-економічних показників діяльності підприємства з урахуванням запропонованих заходів;

  9. оцінити економічну ефективність запропонованих заходів.

Об’єктом даної дипломної роботи є процес управління маркетинговою діяльністю на підприємстві.

Предметом роботи є підходи щодо управління маркетинговою діяльністю.

Базою дослідження є ТОВ «Укрроспромпостач», яке займається оптовою торгівельною діяльністю, наданням послуг з ремонту залізничного рухомого складу і подрібненням та навантаження на автомашини негабаритного буту.

Міра наукової розробленості проблеми. Аспектам маркетингової діяльності присвячено велике число досліджень і публікацій зарубіжних учених і фахівців. Основи маркетингу розроблені такими вченими, як Ф. Котлер, И. Ансофф, Д. Эванс, Ж.-Ж. Лам-бен, Л. Гэлловэй, Э. Сандей і іншими. Розвитку теорії і практики маркетингу присвячені роботи зарубіжних вчених Ф. Вебстера, Г.Л. Багієва, О.Ю. Юлдашевой, Е.П. Голубкова, Е.В. Попова, Е.С. Шустермана, Н.В. Маслова , A.B. Гусєва і інші. Питання управління маркетинговою діяльністю промислового підприємства висвітлені в роботах Ф. Котлера, Ф. Уебстера, В.А. Алексуніна, Т.А. Бурцевой, М.Е. Кунявського, М.М. Максимцова, В.А. Міслаєва, Б.А. Соловйова і інших авторів.

Актуальність теми магістерської роботи для підприємства обумовлена необхідністю оцінити рівень управління маркетинговою діяльністю на підприємстві. Та надати рекомендації щодо поліпшення існуючої ситуації.

Соседние файлы в папке моЁ