Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

моЁ / ВИСНОВОК

.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
36.86 Кб
Скачать

119

ВИСНОВОК

В магістрській дипломній роботі були вивчені теоретичні аспекти підвищення ефективності управління маркетинговою діяльністю на підприємстві, у тому числі розглянуті основні концепції маркетингу, основні засоби охоплення ринку, методи збільшення долі ринку, методи підвищення впізнанності підприємства на ринку, а також процес планування маркетингової діяльності та її вплив на фінансово-економічні показники підприємства.

ТОВ «Укрроспромпостач» займається оптовою торгівельною діяльністю, наданням послуг з ремонту залізничного рухомого складу і подрібненням та навантаження на автомашини негабаритного буту. У міру розвитку ринкових стосунків маркетингова діяльність все більше інтегрується в загальну систему управління підприємством, тобто коли в основі прийняття практично всіх виробничих, збутових, фінансових, адміністративних і інших рішень лежатиме інформація, що поступає від ринку.

Маркетингова діяльність - це процес планування і втілення задуму, ціноутворення, просування і реалізацію ідей, товарів і послуг за допомогою обміну, що задовольняє цілі окремих осіб і організацій. До аспектів управління, пов'язаних із специфікою промислового маркетингу, можна віднести: наявність функціональної взаємозалежності між маркетинговою діяльністю і іншими процесами підприємства; особливості сегментації ринку збуту; обмеженість каналів просування продукції; інтерактивність процесу збуту; складність процесу ухвалення рішення про купівлю.

Аналіз різних напрямів і елементів маркетингової діяльності підприємства довів, що основними є чотири напрями, пов'язані з орієнтацією підприємства на цільові сегменти ринку, їх аналізом, розвитком системи просування продукції, а також розробкою і створенням нових видів продукції.

В умовах жорсткої ринкової конкуренції зростання витрат на маркетинг неминуче. Зниження маркетингових витрат можливе за умови високого рівня організації маркетингової діяльності на підприємстві, використання ефективного управління, що забезпечує підвищення результативності роботи служби маркетингу з урахуванням безпосереднього зв'язку витрат на маркетинг з маркетинговими результатами.

Управління маркетинговою діяльністю має бути побудоване на системі збалансованих показників, які формуються на основі показників управлінського обліку результатів маркетингової діяльності. Таким чином, були заропоновані заходи управління маркетинговою діяльністю на підприємстві, що дозволять:

  • динамічно здійснювати управління маркетинговою діяльністю на основі показників ефективності рішення завдань;

  • формувати стандарт рішення задачі;

  • орієнтувати управління маркетинговою діяльністю на кінцеві результати;

  • оптимізувати організаційну структуру маркетингової діяльності на підприємстві;

  • відстежувати вплив маркетингової діяльності на результати виробничо-господарьскої діяльності та здійснювати своєчасні коригування.

Планування маркетингових заходів є важливим при плануванні маркетингової діяльності на підприємстві. Це дозволяє нормувати, планувати і управляти тимчасовими, матеріальними, трудовими і іншими ресурсами, необхідними для реалізації маркетингової діяльності.

Проведено дослідження і знайдені оптимальні параметри маркетингової діяльності ТОВ «Укрроспромпостач» за плановий період.

Соседние файлы в папке моЁ