Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Ситуаційне завдання 4

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.08.2023
Размер:
15.46 Кб
Скачать

Ситуаційне завдання 4

Власник великої будівельної фірми з кількома тисячами працівників та 50-ма будівельними майданчиками, принципово залишає за собою право самому приймати рішення з усіх фінансових питань.

Під час важливої ділової розмови із замовником увійшла секретар і попросила його підписати термінове замовлення на матеріали. Керівник вибачився перед відвідувачем і завізував документи. При цьому пояснив, що це питання дуже важливе і його не можна відкласти.

Справа, яку відвідувач намагався владнати з власником фірми, не вийшла. А своїм колегам він пояснив: «якщо на фірмі шеф самостійно вирішує такі дріб’язкові проблеми, то йому важко не зважати на думку про те, що його фірма у фінансовому плані не заслуговує довіри».

Запитання:

  1. Як ви думаєте, чому власник фірми сам вирішує дрібні фінансові питання і чи вітаєте ви такий його стиль керівництва? Власник не довіряє своїм працівникам, можливо були випадки фінансових махінацій. Такий стиль управління є авторитарним і я його не вітаю, оскільки керівник має вирішувати більш важливі справи. Підписання документів можна перенести на пізніше, а ділову розмову проводити у спокійній атмосфері.

  2. Чи можна це назвати самоменеджментом? Ні, це не можна назвати самоменеджментом, оскільки в керівника некоректно розпланований час на вирішення питань. Підписування документів, можна спланувати на чітко визначний час, наприклад зранку до 09:00, а у випадку термінових підписів – розробити інструкцію.

  3. Чи не занадто категоричний у своєму висновку відвідувач? На мою думку відвідувач не занадто категоричнний. Адже керівник мав в першу чергу провести ділову розмову, оскільки справа яка вирішувалась мала бути фінансово вигідна для фірми.

  4. Спробуйте описати хід думок відвідувача? Відвідувач був здивований тим, що власник фірми не дав вказівку секретареві щоб їх не турбували у визначений для переговорів час. У цій ситуації, відвідувач зрозумів що справа яку мали вирішити не була досить важливою для власника фірми оскільки той вирішував дрібні питання які мали бути з делеговані іншим працівниками. Власник не володіє мистецтвом самоменеджменту і немає чітко визначеного стилю управління.