Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Ситуаційне завдання 5

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.08.2023
Размер:
14.45 Кб
Скачать

Ситуаційне завдання 5

Діяльність підприємства значною мірою залежить від факторів зовнішнього середовища, які можуть несподівано змінюватися, причому не тільки у сфері техніки та економіки, а й у сфері соціального і політичного розвитку. За таких обставин важливе значення має своєчасне реагування на ці зміни вищого рівня управління.

Який із наведених нижче заходів доцільно здійснювати керівництву, щоб оптимально відреагувати на несподівані зміни? Обґрунтуйте відповідь.

А) передусім оцінити характер змін, привести у відповідність до них цілі і діяльність самого підприємства, а також методи управління ними.

На ТЗоВ “СЕ Борднетце Україна” після збільшення замовлень на продукцію було прийнято рішення про перехід з 2-х змінного графіку роботи виробництва на 3-х змінний із збереженням кількості робочих годин на тиждень. Цей перехід гарантував збільшення обсягів виробництва, збереження проекту в цілому на Україні, збільшення кількості робочих місць.

Б) терміново виявити всі причини, що зумовили цю ситуацію, усунути їх і намагатися підтримувати стабільність.

На виробництво ТЗоВ “СЕ Борднетце Україна” прийшла зовнішня рекламація щодо поганої якості виготовленого продукту, помилка стосувалася частини що відповідає за подушку безпеки. Відділ якості терміново організував групу із представників відділів виробництва, якості, технічного забезпечення, відділу підготовки виробництва для аналізу та впровадження корегуючих заходів. На підставі рекомендацій групи позмінно були впровадженні заходи та результати їх впроваджень звітувались керівництву. Таким чином було забезпеченно стабільність процесу виготовлення продукту та контролю якості.

В) докласти усіх зусиль для створення співробітниками підприємства таких умов, які б сприяли пристосуванню їх до будь-яких змін.

Два рази на рік у конструкції кабельної в’язки проекту Golf відбуваються технологічні зміни згідно яких збільшується чи зменшується кількість проводів та конекторів. Для того щоб впровадження змін відбувалось у спокійному руслі відділом підготовки виробництва, у визначенний термін-планом час, за 2 тижні презентуються зміни на конкретних робочих місцях працівниками які володіють в повному обсязі методами навчання працівників виробництва. Таким чином створюються такі умови, щоб перехід не вплинув на кількість виготовленої продукції та час відправлення до замовника.