Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Разное / Практичне завдання 2

.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.08.2023
Размер:
11.66 Кб
Скачать

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ №2

до теми 2:

ЗМІНИ В ПУБЛІЧНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ

1. Навести приклади змін у досліджуваній публічній організації за ознаками, наведеними в таблиці

Таблиця 1 – Приклади змін та їх характеристика у публічній організації

Ознака

Характеристика

1. За функціональною ознакою:

- в складі функції організації

Скликання сесії ради

1. Сесії, наступні після першої, скликаються селищним головою відповідно до плану проведення сесій, затвердженого радою, але не рідше,як один раз на квартал, з його ініціативи, а з питань відведення земельних ділянок – не рідше ніж один раз на місяць, з його ініціативи. Сесію відкриває і веде міський голова.

1. Відкриття сесії ради оголошується головуючим на початку першого пленарного засідання.

2. Відкриваючи сесію, головуючий повідомляє номери сесії, скликання ради та оголошує підставу її скликання відповідно до цього регламенту.

3. Перед закриттям пленарного засідання головуючий на засіданні уточнює час проведення наступного засідання ради. Питання, не розглянуті на поточному пленарному засіданні, підлягають розгляду на наступному пленарному засіданні у визначенійпослідовності.

4. Закриття сесії оголошується головуючим на засіданні після завершення розгляду усіх питань, що були включені до порядку денного.

5. Сесія не може бути закритою, якщо рада не визначилась щодо всіх питань порядку денного.

6. Погоджувальна рада та комісії ради можуть продовжувати роботу після закінчення сесії без прийняття комісіями офіційних рішень.

7. Під час відкриття сесії та після її закриття виконується Державний Гімн України

2. Зміни основних функцій

– залучення населення до участі у вирішенні питань місцевого та загальнодержавного значення;

– володіння, використання та управління комунальною власністю;

– забезпечення комплексного соціально-економічного та культурного розвитку відповідної території;

– надання соціальних послуг населенню;

– забезпечення законності, громадської безпеки, правопорядку, охорона прав, свобод і законних інтересів громадян;

– соціальний захист населення, сприяння працевлаштуванню громадян;

– захист прав місцевого самоврядування.

3. Зміни у повноваженнях

організаційно-управлінські (затвердження регламенту, плану роботи ради, затвердження статуту територіальної громади; утворення та ліквідація різних виконавчих органів ради, реорганізація апарату ради; вибори секретаря тощо);

адміністративні (розгляд питань адміністративно-територіального устрою в межах громади тощо);

правові (прийняття та скасування місцевих підзаконних актів; затвердження договорів, укладених від імені ради; створення установ з надання безоплатної первинної правової допомоги тощо);

контролюючі (прийняття звітів сільського голови, керівників виконавчих органів, посадових осіб; розгляд запитів депутатів, прийняття рішень по запитах тощо);

виборчі (участь в організації виборчого процесу — місцевих виборів до сільради, місцевого референдуму; рішення щодо дострокового припинення повноважень сільського голови та депутата ради тощо);

інформаційні (заснування засобів масової інформації громади);

фінансові (затвердження місцевого бюджету, внесення змін до нього; встановлення місцевих податків і зборів;

4. Зміни у відповідальності

Сільський голова несе персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень. При здійсненні наданих повноважень голова сільради є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед територіальною громадою, відповідальним — перед радою, а з питань здійснення виконавчими органами ради повноважень органів виконавчої влади — також підконтрольним відповідним органам виконавчої влади. Голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами. На вимогу не менше половини депутатів сільської ради зобов’язаний прозвітувати перед радою про роботу виконавчих органів ради у будь-який визначений ними термін.

5. За тривалістю дії:

- поточні

- стратегічні

Встановлення освітлення в селі Гута

Капітальний ремонт будинку культури в селі Заліси

7. Зміни в публічній організації, обумовлені обраною стратегією:

- локальні

- радикальні

  1. ремонт даху школи в селі Гута

  2. Підписання угоди з перевізником по селах що входять до ОТГ.

2. Охарактеризувати ризики при впровадженні змін у публічній організації, з якими зустрічаються керівники усіх рівні управління.

РИЗИКИ ФОРМУВАННЯ СПРОМОЖНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Кадровий або управлінський - даний ризик є одним із найболючіших, децентралізація передбачає передачу не тільки ресурсів, але і повноважень. Це значить, що для забезпечення якісного і ефективного їх виконання потрібні високопрофесійні кадри, яких хронічно не вистачає. Нажаль, часто-густо низька кваліфікація управлінського апарату органів місцевого самоврядування в підсумку здатна знівелювати використання потенціалу бюджетної децентралізації (в тому числі для ефективного формування фінансово-економічного потенціалу територій) та призвести до зниження ефективності функціонування суспільного сектору загалом

Зменшення макроекономічної стабільності. В ситуації стрімкого економічного зростання національний уряд з метою уповільнити темпи інфляції та запобігти “перегріву” економіки скорочує свої витрати і збільшує податки. Однак для економічного ефекту від таких заходів його частка у ВВП має бути достатньо значною. Передача ж ресурсів і повноважень на субнаціональний рівень обмежує засоби центральної влади або навіть призводить до протидії її політиці, наприклад якщо в описаній ситуації місцева влада перед локальними виборами навпаки збільшуватиме витрати.

Соседние файлы в папке Разное