Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

задачі / 7-8 / вимоги

.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
18.7 Кб
Скачать

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ

Вимоги до оформлення документів, які подаються державному реєстратору

1. Документи, які відповідно до вимог цього Закону подаються (надсилаються рекомендованим листом) державному реєстратору, повинні бути викладені державною мовою.

2. Реєстраційна картка заповнюється машинодруком або від руки друкованими літерами. Якщо документи надсилаються державному реєстратору рекомендованим листом, справжність підпису заявника на реєстраційній картці (заяві, повідомленні) повинна бути нотаріально засвідчена.

Підпис особи, уповноваженої діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), на реєстраційній картці та заяві про втрату (заміну) документів має бути засвідчений відповідною посадовою особою та скріплений печаткою цієї юридичної особи або нотаріально засвідчений.

(Не розповсюджується для реєстраційних карток за формами №1 та №2)

3. Установчі документи (установчий акт, статут або засновницький договір, положення) юридичної особи повинні містити відомості, передбачені законом. Відповідальність за відповідність установчих документів законодавству несуть засновники (учасники) юридичної особи.

4. Статути банків, установчі документи інших юридичних осіб, які відповідно до закону підлягають погодженню Національним банком України, іншими органами державної влади, подаються з відміткою про їх погодження відповідно Національним банком України, іншими органами державної влади.

5. Установчі документи юридичної особи, а також зміни до них, викладаються письмово, прошиваються, пронумеровуються та підписуються засновниками (учасниками) або уповноваженими особами, якщо законом не встановлено інший порядок їх затвердження. Справжність підписів засновників (учасників) або уповноважених осіб на установчих документах повинні бути нотаріально засвідчені, а засновницькі договори - нотаріально посвідчені. У випадках, які передбачені законом, установчі документи повинні бути погоджені з відповідними органами державної влади.

Внесення змін до установчих документів юридичної особи оформляється окремим додатком або викладенням установчих документів у новій редакції. На титульній сторінці додатка до установчих документів юридичної особи робиться відмітка про те, що зазначені документи є невід'ємною частиною відповідних установчих документів.

6. Документ про підтвердження реєстрації іноземної юридичної особи в країні її місцезнаходження повинен бути легалізований у встановленому порядку.

7. Вимоги щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу встановлюються спеціально уповноваженим органом з питань державної реєстрації. (наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 9 червня 2004 р. N 65).

Резервування найменування юридичної особи:

Юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів та установ) та назву.

Засновник (засновники) юридичної особи має право зарезервувати найменування юридичної особи строком на два місяці, а для відкритих акціонерних товариств - строком на дев'ять місяців.

Для резервування найменування юридичної особи засновник (засновники) юридичної особи або уповноважена ним (ними) особа повинен подати (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору такі документи:

• заяву встановленого зразка про резервування найменування юридичної особи;

• документ, що підтверджує внесення плати за проведення резервування найменування юридичної особи (сума – 34 грн.)

Реквізити:

Одержувач ДП «Інформаційно-ресурсний центр»

Ід. код (ЗКПО) 33499803

Р/р 26003301812 у ГОУ ВАТ «Ощадбанк» м. Київ

МФО 300465

Код платежу 01

Вид платежу: за резервування найменування

Якщо документи для проведення резервування найменування юридичної особи подаються засновником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється його паспорт.

Якщо документи для проведення резервування найменування юридичної особи подаються особою, уповноваженою засновником (засновниками) юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється її паспорт та надається документ, що засвідчує її повноваження.

Документи, що подаються для проведення державної реєстрації новоутвореної юридичної особи:

1. Заповнена реєстраційна картка форма №1 на проведення державної реєстрації юридичної особи;

2. Оригінал або нотаріально посвідчена копія рішення засновників юридичної особи або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи;

3. Оригінал установчих документів юридичної особи – 2 примірники;

4. Якщо засновником виступає іноземна юридична особа, додатково надається документ про підтвердження реєстрації особи в країні її місцезнаходження;

5. Якщо проводилось резервування найменування юридичної особи, додатково надається чинна довідка з Єдиного державного реєстру про резервування найменування;

6. Для господарських та акціонерних товариств додатково надається документ що підтверджує внесення засновником (засновниками) вкладу (вкладів) до статутного або складеного капіталу (статутного фонду) юридичної особи в розмірі, який встановлено законом.

7. Документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації (сума - 170 грн.)

Реквізити:

УДК у Дарницькому р-ні ГУ ДКУ у м. Києві

ЗКПО 26077885

МФО 820019

р/р 31418512700003

Призначення платежу: за реєстрацію підприємницької діяльності

код платежу 14060300

8. Паспорт засновника (учасника) або особи, уповноваженої засновниками (учасниками) та документ, що засвідчує її повноваження.

Відомості про відкриття (закриття) відокремлених підрозділів юридичної особи:

Виконавчий орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобов'язані подати (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи заповнену реєстраційну картку про створення відокремленого підрозділу (форма №5) та рішення органу управління юридичної особи про створення відокремленого підрозділу або повідомлення встановленого зразка про закриття відокремленого підрозділу.

Якщо документи для включення до Єдиного державного реєстру відомостей про відокремлені підрозділи юридичної особи подаються особою, уповноваженою виконавчим органом юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являються паспорт та документ, що засвідчує її повноваження.

Щорічне підтвердження відомостей про юридичну особу:

Юридична особа зобов'язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу - форма №6-П.

Якщо документи для подаються засновником (учасником) або керівником юридичної особи особисто, державному реєстратору додатково пред’являється паспорт, а якщо уповноваженою особою – документ, що засвідчує її повноваження.

Документи необхідні для внесення змін до відомостей що містяться в ЄДР, які не пов’язані зі змінами до установчих документів юридичної особи: (зміна керівника виконавчого органу, зміна відомостей про підписантів, зміна відомостей про відокремлені підрозділи юридичної особи, зміна видів діяльності, зміна місцезнаходження, контактної інформації)

1. Заповнена реєстраційну картку форма № 4 на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР;

2. Оригінал рішення (протоколу, наказу, тощо) про внесення таких змін або його нотаріально посвідчена копія (при заміні видів діяльності за КВЕД або зміні контактної інформації – не обов’язково);

3. У разі зміни місцезнаходження юридичної особи, державному реєстратору додатково надається оригінал свідоцтва про державну реєстрацію (якщо місцезнаходження вказано в установчих документах юридичної особи, крім реєстраційної картки форма №4 та свідоцтва державному реєстратору надається комплект документів, передбачений для внесення змін до установчих документів);

4. Якщо документи для подаються засновником (учасником) або керівником юридичної особи особисто, державному реєстратору додатково пред’являється паспорт, а якщо уповноваженою особою – документ, що засвідчує її повноваження.

Документи, що подаються для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи:

Для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридична особа повинна подати (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) такі документи:

1. заповнену реєстраційну картку форма №3 на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи;

2. примірник оригіналу або нотаріально засвідчену копію рішення про внесення змін до установчих документів. Документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення про внесення змін до установчих документів;

3. оригінали установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію з усіма змінами, чинними на дату подачі документів, або копія опублікованого в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації повідомлення про втрату всіх або частини зазначених оригіналів установчих документів;

4. два примірники змін до установчих документів юридичної особи у вигляді окремих додатків або два примірники установчих документів у новій редакції;

5. документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів (сума – 51 грн):

Реквізити:

УДК у Дарницькому р-ні ГУ ДКУ у м. Києві

ЗКПО 26077885

МФО 820019

р/р 31418512700003

Призначення платежу: за внесення змін до установчих документів

код платежу 14060300

6. У разі внесення змін до статуту, які пов'язані із зменшенням статутного фонду (статутного або складеного капіталу) юридичної особи, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається документ, що підтверджує внесення плати за публікацію у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації відповідного повідомлення (сума – 51 грн.):

Одержувач ДП «Інформаційно-ресурсний центр»

Ід. код (ЗКПО) 33499803

Р/р 26003301812 у ГОУ ВАТ «Ощадбанк» м. Київ

МФО 300465

Код платежу 05

Вид платежу: за публікацію в ЗМІ

7. У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається або копія рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників), завірена в установленому порядку, або нотаріально засвідчена копія заяви фізичної особи про вихід зі складу засновників (учасників), або нотаріально засвідчена копія документа про перехід чи передання частки учасника у статутному капіталі товариства, або нотаріально посвідчений договір про такий перехід чи передання, або рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) зі складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи.

8. У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи на підставі факту смерті фізичної особи - засновника (учасника) та відмови інших засновників (учасників) у прийнятті спадкоємця (спадкоємців) померлого до складу засновників, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається нотаріально засвідчена копія свідоцтва про смерть фізичної особи або відповідна довідка органу реєстрації актів громадянського стану чи судове рішення про оголошення громадянина померлим.

9. У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною найменування юридичної особи, додатково подається оригінал свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (Якщо мало місце резервування найменування – додатково надається відповідна довідка).

10. Якщо документи для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи подаються особою, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт.

11. Якщо такі документи подаються іншим представником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт та надається документ або нотаріально засвідчена копія документа, що засвідчує повноваження представника.

Отримання дублікату установчих документів:

У разі втрати оригіналів установчих документів засновники (учасники) юридичної особи або уповноважений ними орган чи особа подає державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заяву про втрату оригіналів установчих документів встановленого зразка. До цієї заяви додаються:

1. документ, що підтверджує внесення плати за публікацію у спеціальному друкованому засобі масової інформації повідомлення про втрату оригіналів установчих документів (сума – 51 грн.):

Одержувач ДП «Інформаційно-ресурсний центр»

Ід. код (ЗКПО) 33499803

Р/р 26003301812 у ГОУ ВАТ «Ощадбанк» м. Київ

МФО 300465

Код платежу 05

Вид платежу: за публікацію в ЗМІ

2. довідка, видана органом внутрішніх справ за місцезнаходженням юридичної особи, про реєстрацію заяви про втрату оригіналів установчих документів;

3. Якщо заява про втрату оригіналів установчих документів подається особою, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт;

4. Якщо документи подаються представником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт та надається документ, що засвідчує повноваження представника.

_________________

http://miranimashek.com/_ph/47/2/32220084.gif

Соседние файлы в папке 7-8