Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика звіт.doc
Скачиваний:
97
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
292.35 Кб
Скачать

ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ 1.

ФІНАНСОВИЙ ОБЛІК

1.1.

Зміст, значення та завдання фінансового обліку на підприємстві. Облік грошових коштів, цінних паперів і розрахунків із дебіторами.

1.2.

Облік необоротних та нематеріальних активів.

1.3.

Облік запасів. Облік персоналу, заробітної плати та розрахунків зі страхування

1.4.

Облік власного капіталу, забезпечення витрат і зобов'язань. Облік кредитів банку.

1.5.

Облік формування доходів, витрат та результатів діяльності. Забалансовий облік. Фінансова звітність підприємств

РОЗДІЛ 2.

УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК

2.1.

Мета, зміст та організація управлінського обліку. Поняття витрат та їх класифікація. Фактори, що впливають на побудову управлінського обліку витрат

2.2.

Облік витрат на організацію і управління виробництвом

2.3.

Облік основного виробництва

2.4.

Облік витрат в допоміжних та обслуговуючих виробництвах. Облік витрат на збут, інших витрат операційної діяльності та інших витрат

2.5.

Калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг)

РОЗДІЛ 3.

АНАЛІЗ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

3.1.

Аналіз умов господарювання і рівня економічного розвитку

3.2.

Аналіз забезпеченості та ефективності використання ресурсів підприємства

3.3.

Аналіз виробництва продукції, робіт і послуг

3.4.

Аналіз собівартості продукції

3.5.

Аналіз фінансового стану та фінансових результатів підприємства

РОЗДІЛ 4.

АУДИТ

4.1.

Організаційна стадія аудиту

4.1.1. Умови домовленості на проведення аудиту

4.1.2. Оцінка стану внутрішнього контролю на підприємстві

4.1.3. Планування аудиторської перевірки

4.1.4. Аудиторський ризик та методика його визначення на підприємстві

4.2.

Дослідна стадія аудиту

4.2.1. Джерела, процедури та прийоми отримання аудиторських доказів

4.2.2. Критерії оцінки та визначення рівня суттєвості на підприємстві

4.3.

Завершальна стадія аудиту

4.3.1. Робочі документи аудитора

4.3.2. Аудиторський висновок на підприємстві

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

ДОДАТКИ

Розділ 1. Фінансовий облік

1.1 Зміст, значення та завдання фінансового обліку на підприємстві. Облік грошових коштів, цінних паперів і розрахунків із дебіторами.

Мета, предмет діяльності та організаційно-правовий статус ТОВ СОП «МИХАЙЛІВСЬКЕ» визначені в статуті (Додаток 1). Господарське товариство "ТОВ СОП «МИХАЙЛІВСЬКЕ» " є юридичною особою - товариством з обмеженою відповідальністю, що засноване на підставі установчого договору від "21" травня 2000 р.

Власниками Товариства є його Учасники - особи, що зазначені у Договорі.

Місцезнаходження Товариства:23203 Україна Вінницька область Вінницький р-он с. Михайлівка.

Підприємство створене і здійснює свою діяльність відповідно до Конституції, Законів «Про підприємництво», «Про власність» та іншого чинного законодавства України.

Головною метою діяльності підприємства є отримання прибутку шляхом виробництва сільськогосподарської продукції, її переробки, реалізації та здійснення інших видів діяльності.

Цілями та предметом діяльності підприємства є:

  • Проведення операцій купівлі, продажу, посередницьких та інших операцій з нерухомістю

  • Оптова та роздрібна реалізація продукції власного та не власного виробництва, комісійна і комерційна торгівля (в т. ч. через мережу власних магазинів, складів, баз тощо).

  • Виробництво (заготівля), переробка (розфасовка) і реалізація продукції сільськогосподарського, рослинного, тваринного та біологічного походження. Виробництво харчових продуктів, концентратів, консервів тощо.

  • Створення тимчасових та постійно діючих сільськогосподарських бригад, машинно-тракторних станцій.

  • Створення сільськогосподарських звіроферм, розведення свійських тварин.

  • Рекламна та виставочна діяльність, у т. ч. організація ярмарок, презентацій тощо.

  • Побутове обслуговування населення, організація прокату, оренди, в т. ч. з правом викупу.

  • Створення та впровадження нової техніки та технології, науково-технічної продукції, ноу-хау та проведення пов'язаних з цим дослідних та проектних робіт. Інноваційна та інжинірінгова діяльність.

  • Організація комерційних, учбових, наукових та тому подібних семінарів, симпозіумів, курсів, виставок. Проведення республіканських та міжнародних конкурсів.

  • Виробнича діяльність, що пов'язана з виробництвом та реалізацією товарів народного споживання, промислово-технічного та іншого призначення, а також художньо-прикладних виробів.

  • Ремонтні (реставраційні) роботи та сервісне (гарантійне) обслуговування різного профілю.

  • Переробка відходів, вторсировини, металобрухту та таке інше.

Товариство в порядку диверсифікації може здійснювати іншу виробничо-господарську, фінансову та цивільно-правову діяльність, що не заборонена Законодавством.

Займатися видами діяльності, що підлягають ліцензуванню, Товариство може після одержання відповідного дозволу.

Документом, в якому фіксуються положення облікової політики, є наказ про облікову політику (Додаток 2). Саме у даному документі зазначаються:

  • Нормативи та методичні принципи бухгалтерського обліку.

  • Техніка бухгалтерського обліку.

  • Організація бухгалтерського обліку.

Щодо обліку грошових коштів у ТОВ «СОП «Михайлівське» використовують рахунок 30 «Каса». Касові операції регулюються Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою правління НБУ від 15.12.2004 року №637. Відповідно до цього Положення для проведення виплат з каси може використовуватись як готівка, одержана з банку, так і виручка від реалізації продукції. За дебетом рахунку 30 відображається надходження грошових коштів і оформляється прибутковий касовий ордер (Додаток 3), по кредиту списання грошових коштів на основі видаткового касового ордеру (Додаток 4). Прихід та видаток готівки щодня яка заповнюється на відображається у касовій книзі (Додаток 5), підставі прибуткових та видаткових документів через копіювальний папір. На кінець робочого дня у касовій книзі виводиться сальдо. Другий екземпляр є звітом касира, який разом із прибутковими та видатковими документами передається у бухгалтерію.

Найчастіше видаткові касові ордера оформляються на видачу коштів в підзвіт. Бухгалтерський облік розрахунків з підзвітними особами ведеться на рахунку 37 " Розрахунки з різними дебіторами " субрахунка 372 " Розрахунки з підзвітними особами "  По дебету субрахунка відображаються суми, видані (переховані) під звіт, а також , відшкодування перевитрат ,тобто погашення кредиторської заборгованості. Запис роблять на підставі видаткових касових ордерів, кредитуючи рахунок 30 "Каса". По кредиту субрахунка 372 відображають списання підзвітних сум, яке може відбуватися шляхом повернення грошей в касу, віднесення на витрати виробництва, оприбуткування придбаних матеріальних цінностей. Щодо самого процесу здійснення авансових розрахунків, директор Товариства створює наказ на відрядження, на підставі якого у бухгалтерії оформляється посвідчення про відрядження (Додаток 6) і на основі видаткового касового ордеру видаються кошти підзвітній особі, по прибуттю з відрядження підзвітна особа складає авансовий звіт у якому зазначаються призначення авансу, розмір його суми та перелік фактичних витрат, що підтверджуються доданими відповідними первинними документами (Додаток 7)

Для обліку операцій, які здійснюються через банк у Товаристві використовують рахунок 31 «Рахунки в банку». Оприбуткування грошових коштів у разі здачі виручки з каси в результаті якої оформляють об’яву на внесок готівки, надходження коштів від дебіторів, депонування заробітної плати відображається по дебету рахунку 31, а списання по кредиту на підставі таких документів, як платіжне доручення, на основі якого формується банківська виписка (Додаток 8).

Облік операцій за рахунками 30 «Каса» та 31 "Рахунки в банку" та інші кошти здійснюється в Журналі-ордері № 1-с.г. та Відомості по рахунках: 30»Каса»; 31 «Рахунки в банку»; 33 «Інші кошти»; 35 «Поточні фінансові інвестиції» (Додаток 9) в хронологічному порядку на підставі даних первинних документів за кожний день або інший період часу. Наприклад по банківським операціям суми за кореспондуючими рахунками групують у виписці загалом, а потім відображають в Журналі-ордері.

З метою одержання підсумкових (синтетичних) даних по субрахунку 372 суми витрат по авансових звітах і повернення невикористаних коштів показують в Журналі-ордері 3А с.г. та відомість аналітичного обліку по субрахунку 372 «Розрахунки з підзвітними особами» (Додаток 9) Після закінчення записів всіх операцій по розрахунках з підзвітними особами за звітний місяць у журналі-ордері № 7 с.-г. підраховують підсумки по всіх графах і кредитові обороти переносять у Головну книгу.