Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВiТ на практику 3 курс.(переробити).docx
Скачиваний:
210
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
64.88 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АРНАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ ВІННИЦЬКИЙ НАЩОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра: сільськогосподарських машин

Звіт

про технологічну практику на селянсько-фермерському господарстві СТОВ «АВАНГАРД»

Виконав: студент групи 32-М

Маруненко В.О.

Керівник приктики від ВНАУ Бабин I.A.

Керівник практики

від господарства Марчук Ю.В.

Вінниця 2013

Звіт

Вступ

1.Виробнича характеристика господарства

2. Машинно-тракторний та автомобільний парк

3. Забезпечення господарства палививно-мастильними матеріалами.

4. Технологія вирощування сільськогосподарських культур

5. Організація зберігання машин

6. Загальні висновки та пропозиції

Вступ. Проходження практики на підприємстві відбувалось згідно програми вищого навчального закладу, щоб закріпити теоретичні знання на практиці. Я проходив практику у ПрАТ «Зеонопродукт МХП», що спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарської продукції та твариництва. Метою проходження моєї практики було набуття необхідних знань та досвіду роботи з сільськогосподарською технікою.  До одного господарства входять два населені пункти: с. Цвіліхівка , с Кивачівка, де знаходиться центральна садиба господарства. Господарство займає досить вигідне географічне положення, оскільки розміщене поблизу шосе Одеса -Київ. Відстань до районного центру м.Теплик складає 15 км., а до обласного – м. Вінниця 130 км.Основними виробничими підрозділами товариства є дві дільничі, тракторна та будівельні бригади, три ферми, автопарк. На території господарства збудовані капітальні приміщення ремонтної майстерні та пункту технічного обслуговування техніки, зернового току, складів. Зв’язок між виробничими підрозділами здійснюється шосейною дорогою та дорогами з твердим покриттям.

ПрАТ «ЗЕРНОПРОДУКТ МХП» спеціалізується по вирощуванню зернових культур і, по виробництву молока та м’яса. Вигідне розташування забезпечує господарству швидку доставку виробленої продукції до переробних підприємств.

1.Виробнича характеристика господарства

Спеціалізація підприємства. ПрАТ «Зернопродукт МХП» спеціалізується на рослинництві та тваринництві. Вирощують озиму пшеницю (їй приділяють найбільше уваги), ячмінь, соняшник, просо. Площа земель складає 3360 гектар. Також вирощують свиней, в основному для власних потреб, але бувають випадки, що частину їх продають. Поля оброблюються такою технікою, як Т-150, МТЗ-80,МТЗ-82, ЮМЗ-6, «DEUTZ», комбайнами ДОН-1500, New Holland ,CLAAS,та «Нива». Врожайність зернових культур становить:  Озимої пшениці – 45- 50ц/га; Ячменю – 30- 35ц/га;

Просо – 15-20ц/га; Соняшник – 30ц/га. ПрАТ «Зернопродукт МХП» планує підвищувати врожайність, розширює площі своїх земель за рахунок оренди в інших селах.

Організаційна структура підприємства. В ПрАТ «Зернопродукт МХП» налічується працюючих 234 чоловік. Керівні посади займають директор підприємства, головний бухгалтер, головний інженер, головний агроном, головний електрик. У бухгалтерії працюють 3 чоловіки (головний бухгалтер, економіст та бухгалтер, який веде облік по відділу праці і заробітної плати). Ці люди ведуть облік всієї діяльності підприємства. Агротехнічна служба зайнята захистом рослин, знищуванням бур’янів, оброблюванням землі, посівом і збиранням сільськогосподарських культур. Своєчасну передачу сімен в насіннєву інспекцію для аналізу якості. Вони роблять все можливе для того, щоб досягти максимального врожаю. Головний агроном, перед початком посівної кампанії, робить прогнози, щодо майбутньої урожайності. Доповідає директору про те, які види посівних культур краще посадити в цьому році.  Головний інженер займається механізацією сільськогосподарських робіт у полі, на тоці, їх переробкою. Він повинен своєчасно поставляти необхідні запчастини для всієї техніки, що є в господарстві, слідкувати за її станом, а також повідомляти директора про необхідність придбання нової, більш сучасної. Обліковець веде облік робочого часу ( тракторів та комбайнів, які працюють у полі), заміряє виконану роботу і визначає витрати паливо – змащувального матеріалу. А потім надає ці дані бухгалтеру, який на основі цього нараховує заробітну плату. Кожен відділ і служба відіграє велику роль на підприємстві, без них воно не зможе взагалі існувати. Вони відповідають за своєчасність та якість виконання покладених на них завдань. На перший погляд є головні та незначні служби, але  вони доповнюють один одного і не можуть працювати окремо.

Директор