Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
365.35 Кб
Скачать

Мністерство аграрної політики україни

ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

БІЗНЕС-ПЛАН

На тему:

«Вирощування сільськогосподарської продукції

на СВК «Поділля»

Виконав:

студент групи

42-ЕК 4-го курсу

спеціальності

«Економічна кібернетика»

Павлюк Роман Якович

ВІННИЦЯ-2011

ЗМІСТ

  1. Резюме………………………………………………………………..3

  2. Наявні засоби і можливості для здійснення проекту…………….4

2.1 Опис виду діяльності…………………………………………….4

2.2 Опис товару………………………………………………………5

2.3 Зовнішнє середовище, опис галузі……………………………..7

2.4 Нові види виробництв і галузі………………………………….7

3. Маркетинг……………………………………………………………8

  1. Організаційний план………………………………………………10

  2. Аналіз ризиків……………………………………………………..12

  3. Виробнича програма……………………………………………..13

  4. Стратегія фінансування……………………………………………15

Резюме

Назва позичальника: СВК «Поділля».

Поштова адреса (юридична та фактична місце розташування підприємства): Вінницька область, Теплицький район, с. Стражгород.

Дата реєстрації: 19 вересня 2003 року.

Сфера діяльності підприємства: виробництво сільськогосподарської продукції.

Розмір необхідного кредиту: 2 (два мільйони) грн.

Призначення кредиту: поповнення обігових коштів.

Отримання кредиту підприємством необхідно для підготовки до весняних польових робіт і закупівлю основних засобів. Вартість робіт 1,5 млн. грн. З кредитних коштів передбачається оплатити селітру (0,75 млн. грн.), покупка сушильного комплексу (0,75 млн. грн.).

Наприкінці 2007 року була проведена переоцінка основних фондів, яка показала їх якісне поліпшення (введення нових об'єктів виробничої інфраструктури та самого виробництва - будівництво та монтаж установок по сушці й очищенню зерна і зернових культур, складські приміщення для зберігання готової продукції) і кількісне збільшення (в результаті вартість основних засобів становила / з бухгалтерського балансу / 4,56 млн. грн. на кінець звітного періоду). Капіталізацію основних фондів видно з бухгалтерського балансу в динаміці - на початку звітного року 4,48 млн. грн. і на кінець звітного року 4,56 млн. грн.

2. Наявні засоби і можливості для здійснення проекту

Метою створення підприємства є отримання прибутку з основного виду діяльності, а також активне проведення заходів щодо стабілізації та розвитку економіки Теплицького району Вінницької області та селищної інфраструктури. Для досягнення своїх цілей Суспільство може здійснювати будь-які угоди, що не суперечать чинному законодавству України, в тому числі здійснювати зовнішньоекономічні торговельні, посередницькі операції. Підприємство є комерційною організацією, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, фірмове найменування, круглу печатку і штампи відповідно до законодавства України. Підприємство має на праві власності, майно, що обліковуються на самостійному балансі, може від свого імені набувати і здійснювати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, бути відповідачем позивачем у судах України. У разі неспроможності (банкрутства) підприємства з вини його учасників або недостатності майна підприємства на його учасників може бути покладена субсидіарна відповідальність за зобов'язаннями товариства.