Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

зразок характеристики

.doc
Скачиваний:
139
Добавлен:
13.03.2015
Размер:
34.82 Кб
Скачать

Характеристика класу

У 2-му класі навчаються діти 8-9-ти річного віку. У класі навчається 30 учні, з них 11 хлопчиків, і 19 дівчаток, 17 учнів 2005 року народження, 5 учнів 2006 року народження.

Стан здоров’я у класі різний. Найчастіше пропускають заняття з причин хвороби учні: Дорошенко Юлія,Єфімов Богдан, Громенко Катерина.

Діти розумово готові до навчання, мають загальні знання про навколишній світ і спеціальні – з мови, математики та інших предметів. Вони вміють правильно сприймати звертання, відповідати, працювати за розкладом, аналізувати,порівнювати, робити найпростіші узагальнення. У кожного учня класу добре виражена особиста готовність, діти доброзичливі, прагнуть допомагати, вміють працювати разом, зважають на інтереси товаришів, у них добре розвинена увага та вміння переборювати труднощі.

В класі відносини товариські, діти готові прийти на допомогу в будь-який час, і будь-кому. Саме тому вчителю разом з дітьми вдається дуже гарно проводити час, вони можуть організовано відвідати музей чи інші пам'ятні місця нашого міста. З такою ж легкістю можуть перейти до трудової діяльності. Наприклад, принести води, щоб полити квіти, прибрати свої робочі місця. Важливим є те, що під час заходів, які проводяться в школі всі діти тримаються разом, вболівають за свою команду чи учасника.

У цілому діти досить чуйні одне до одного і за ситуацій кожен із них знаходить підтримку в однокласників. Високу громадську активність проявляють майже всі учні класу.

Учні класу приймають активну участь у всіх шкільних міроприємствах, заходах.

Характер відносин між учнями і їхніми батьками нормальний. Всі діти виховуються в сім’ях, де панує взаєморозуміння та злагода.

У зв’язку з матеріальними проблемами батьки деяких учнів виїжджають на роботу за кордон.

Матеріальне становище у всіх дітей класу нормальне.

Хоча ми характеризуємо учнів 2-го класу, але можемо з упевненістю сказати, що як на уроках так і на перервах по відношенню один до одного вони ставляться з великою повагою, дотримуються правил спілкування,що є гарною рисою виховання.

Найбільше діти не полюбляють хвалькуватості, скупості, нещирості. Ці негативні якості вчитель намагається усунути завдяки бесідам, виховним годинам.

Поряд із хорошими справами є певні недоліки: Єфімов Богдан у зв’язку із хворобою пропускає часто уроки: хлопці: Садовничий Роман, Козирь Андрій, Федорченко Дмитро постійно між собою сваряться. Козирь, Климов, Федорченко не дуже стараються у навчанні. Легко піддаються впливу на них своєї однокласниці Меша Анастасія. Під її впливом вони виконують все, що вона з них вимагає. На цю тему було проведено батьківські збори із участю батьків даних учнів. Обстановка нормалізувалась. Постійна увага приділяється поведінці таких учнів в класі: Садовничий Роман, Козирь Андрій, Федорченко Дмитро, Кульбачний Ростислав.

Неофіційних лідерів у класі немає, проте наявні угрупування, які сформовані переважно за місцем проживання.

У спілкуванні з учителями учні проявляють стриманість, тактовність, порядність.

Більшість дітей мають холеричний темперамент.

Виховання дітей у сім’ї та школі впливає на характер дітей. Щодо психологічних якостей то всі учні мають добру пам’ять: запам’ятовування та відтворення відбувається навчального матеріалушвидко.

Учні вимогливі до себе, готові прийти на допомогу одне одному, відповідально ставляться до навчання і до виконання громадських доручень.

Найбільш об'єднує школярів спільне місце за партою, звичайно, що коли діти проводять цілий день разом, у них з'являються спільні інтереси, спільна робота, якщо однокласники проживають неподалік один від одного, то їхнє спілкування переростає у міцну, справжню дружбу. І вони товаришують незважаючи на те,де вони знаходяться чи в школі,чи вдома.

У класі 5 учні: Школа Юлія, Мякотін Павло, Фролова Анна, Тригуб Владислав, Рибалка Інна мають відмінне навчання, 22 учнів мають достатній рівень знань і лише 3 учні: Козирь Андрій, Біда Дар’я, Штипа Кіра мають середній рівень знань з деяких предметів.

Учні класу полюбляють брати участь в різних Всеукраїнських конкурсів таких як: «Колосок», «Кенгуру», «Левенятко».

Актив класу складається з 7 учнів: Юлія Школа – староста, Берест Дарина – заступник старости, Харченко Богдан, Єфімов Богдан, Климов Максим - організатори культмасової та спортивної роботи, Холодіна Олеся, Дрюхіна Валерія – відповідальні за збереження підручників. Всі учні добре виконують свої доручення, а інші учні добросовісно виконують всі розпорядження активу класу.

Для того, щоб згуртувати клас вчитель проводить різні заходи, такі як:

  • прибирання класної кімнати;

  • прогулянка містом;

  • конкурси між класами;

  • виховні години;

  • підготовка до свята;

  • виготовлення великого подарунку для вчителя та інші.

В загальному клас згуртований, дружній, трудолюбивий. Але для того щоб клас був дисциплінований, більш згуртований потрібно проводити позаурочні виховні години, де діти могли обговорити певні конфлікти разом.