Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_EP_ekzamen.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
995.84 Кб
Скачать

84. Види і характеристика податків в Україні

Види і х-ка податків в Україні В Україні встановлено загальнодерж.і місцеві податки і збори,до них належать: 1)Податок на прибуток під-ва 2)податок на доходи фіз.осіб(оренда приміщ.) 3)Податок на додану вартість(ПДВ) 4)Акцизний податок 5)Збір за першореєстрацію трансп.засобів 6)Екологічний податок 7)Рентна плата за нафту,природ.газті газовий конденсат,що видобувають в Україні 8)Плата за корист.надрами(сплач.під-ва,що розвідують корисні копалини) 9)Плата за землю 10)Збір за користув.радіо-частотним ресурсом України(використ.ефіру) 11)Збір за спец.використ.води в промисл.цілях 12)Збір за використ.лісових ресурсів 13)Збір на розвиток виноградарства,садівництва,хмелярства 14)Мито: -держ.мито(сплач.у вигляді послуг суду,рагсу,тощо) -прикордонне мито До місцевих податків належать: 1.Податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки 2.Єдиний податок(спрощенна сист.для під-ців) Місцеві збори: # Збір запровадження деяких видів підприємницької діяльності # Збір за місце паркування трансп.засобів # Туристичний збір.

85. Загальна характеристика витрат на виробництво продукції

Витрати під-ва включають: - матеріальні витрати - витрати на збут - відрахування і платежі до бюджету За рахунок прибутку покриваються такі витрати під-ва: 1.Адміністативно-управлінські витрати 2.Надбавки і доплати непередбачені законодавством 3.Відрахування на утримання апарату керівництва під-ва 4.Витрати на ліквідацію стихійного лиха 5. Витрати не промислових під-в,продукція яких не включається до складу товарної продукції основного під-ва 6. Митні збори та мито 7.Освоєння нової продукції,витрати на під-во,а також на серійне виробництво. Перераховані витрати+Витрати,які вкл.до складу собівартості=Сукупні або зовн.витрати під-ва Сукупність зовн.і внутр.витрати утворюють загальні економічні витрати.

86. Загальна х-ка ціни Ціна - грошовий вираз вартості. Ф-ії ціни: 1)Обліково-аналітична(облік прод.) 2)Стимулююча(рац.використ.грош.рес.) 3)Розподільча 4) Регулююча Ціноутворення - процес обґрунтування, затвердження та перегляду цін і тарифів,визначення їх рівня співвідношення та структури. Цілі оптимізації ціни на ринку: - виживання на ринку - максимізація прибутку - лідерстао на ринку - лідерство в якості товарів Ціни поділ.на 2великі групи: 1.Виробничі ціни: а)Гуртові ціни(оптові) - гуртові ціни під-ва - гуртові ціни промисловості б) закупівельні ціни в) кошторисні ціни г) тарифи на перевезення 2. Споживчі ціни: - роздрібні ціни - галузеві різновиди роздрібних цін За способом встановлення ціни поділ.на: 1)Державні: а) фіксовані б) регульовані 2) Договірні 3) Вільні 4) Ввізні 5) Лімітні 6) Ступеневі Ціни"Франко" (експорт.,імпортні закупки) А) франко-вагон-станція-відправлення Б) франко-вагон-станція-призначення В) франко-кордон

87. Чинники ціноутворення Ціноутворення - процес обгрунтування,затвердження та перегляду цін і тарифів, визначення їх рівня співвідношення та структури.

BJ=((C+П)+АП+IП))+ПДВ=ц 1,2 ((C+П)+АП+IП))=100% ПДВ=20% Ціну формують такі складові: Собівартість+прибуток+акцизний податок+прикордоне мито і митні збори+ін.податки,які входять в ціну товару+ПДВ+торгівельні надбавки На рівень ціни впливають фактори: 1) Держ.регулювання цін 2) Конкуренція виробників 3) Співвідношення попиту і пропозиції 4) Купівельна спроможність грошей 5) Якість товару та інші

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]