Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6,7 laba / LR_07.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
160.77 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КІСІТ КНЕУ ім. Вадима Гетьмана

Звіт

про виконання лабораторної роботи № 3

з дисципліни: "Офісне програмне забезпечення"

на тему: Створення і використання таблиць у редакторі MS Word

РОБОТУ ВИКОНАВ

РОБОТУ ПРИЙНЯЛА

студент групи 27

викладач

Крисько Л.В.

Мета:Навчитись створювати текстові таблиці, форматувати та редагувати їх; проводити прості розрахунки в таблицях за допомогою формул і функцій

Варіант 3.1

  1. Створіть екзаменаційну таблицю, що складається з шести стовпців і семи рядків. Застосуйте один зі способів створення таблиці.

  2. Перший рядок визначте як шапку заголовка таблиці з назвами стовпців "№", "П.І.Б. студента", "Історія України", "Основи менеджменту", "Антикризовий менеджмент", "Середній бал студента".

  3. Встановіть ширину першого стовпця 1,5 см, другого — 4 см, шостого — 2,5 см, стовпці 3-5 вирівняйте по ширині.

  4. Введіть дані в кожну комірку кожного рядка таблиці, використовуючи прізвища, імена та по батькові студентів своєї групи (оцінки вводяться цифрами 2, 3, 4, 5). Для введення основного тексту користуйтесь шрифтом TimesNewRoman,розмір 12.

  5. Між третім і четвертим рядками вставте три додаткових рядки і внесіть в них дані.

  6. Перед шостим стовпцем вставте один стовпець, назвіть його "Філософія" і заповніть оцінками.

  7. Повторно вирівняйте стовпці 3-6 таблиці по ширині.

  8. В останній стовпець таблиці вставте формули, за якими розраховують середній бал кожного студента.

  9. Відсортуйте дані таблиці за вмістом другого стовпця.

  1. Додайте в кінець таблиці ще один рядок, об'єднайте перші дві комірки останнього рядка і введіть у них текст "Сума балів ", а в комірки 3-6 — формули, за якими розраховують суму балів усіх студентів з кожного предмета.

  2. Виберіть висоту рядків 1 см і вирівняйте всі рядки таблиці по висоті починаючи з другого.

  3. Комірки останнього стовпця таблиці починаючи з другої до передостанньої включно поділіть на дві комірки та використайте другу з них для заповнення даними, що відповідають середньому балу студента на попередній сесії.

  4. Поділіть комірки 3-6 стовпців першого рядка на дві частини по горизонталі та використайте нижню частину для запису прізвища викладача. Збережіть документ під назвою "ВЛР_3l.doc".

  5. Використайте команду "Повторять строки заголовков" для перенесення першого рядка на наступні сторінки, додайте рядки в таблицю та переконайтеся, що перший рядок перенесено. Здайте роботу на перевірку викладачеві.

Мета:Навчитись створювати текстові таблиці, форматувати та редагувати їх; проводити прості розрахунки в таблицях за допомогою формул і функцій

Варіант 3.2

  1. Створіть таблицю замовлень, що складається з п'яти стовпців і п'яти рядків. Застосуйте один зі способів створення таблиці.

  2. Перший рядок визначте як шапку заголовка таблиці з назвами стовпців "№", "Компанія", "Замовлення", "Оплачено", "Баланс".

  3. Встановіть ширину першого стовпця 1,5 см, другого — 3,5 см, п'ятого — 2,5 см, стовпці три і чотири вирівняйте по ширині.

  4. Введіть дані в кожну комірку кожного рядка таблиці, використовуючи номер замовлення, назви компаній, суми замовлень і суми оплати за кожним замовленням, а останній стовпець залиште порожнім. Для введення тексту користуйтесь шрифтом Times New Roman, розмір 12.

  5. Між третім і четвертим рядками вставте два додаткові рядки і внесіть в них дані.

  6. Перед третім стовпцем вставте один стовпець, назвіть його "Дата" і внесіть у нього дати замовлень.

  1. Повторно вирівняйте четвертий і п'ятий стовпці таблиці по ширині.

  2. В останній стовпець вставте формули, за якими розраховують баланс замовлення (сума оплати — сума замовлення).

  3. Відсортуйте дані другого стовпця за абеткою.

  1. Додайте в кінець таблиці ще один рядок, об'єднайте перші три комірки останнього рядка і введіть в них текст "Разом ", а в комірки четвертого і п'ятого стовпців — формули, за якими розраховують суми всіх замовлень і оплат.

  2. Виберіть висоту рядків 1 см і вирівняйте всі рядки таблиці по висоті починаючи з другого.

  3. Комірки третього стовпця таблиці починаючи з другої до передостанньої включно поділіть на дві комірки та використайте другу з них для введення дати оплати замовлення (будь-яка дата, не раніше за першу).

  4. Додайте перший рядок таблиці, об'єднайте у ньому всі комірки і введіть назву "Форма № 1022". Збережіть документ у своїй папці під назвою "BЛP_32.doc".

  5. Використайте команду " Повторять строки заголовков " для перенесення першого рядка на наступні сторінки, додайте рядки в таблицю та переконайтеся, що перший рядок перенесено. Здайте роботу на перевірку викладачеві.

Мета:Навчитись створювати текстові таблиці, форматувати та редагувати їх; проводити прості розрахунки в таблицях за допомогою формул і функцій

Соседние файлы в папке 6,7 laba