Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktichne_zanyattya_1 / Методичн вказ вки до виконання завдання.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
261.63 Кб
Скачать

Методичні вказівки до виконання практичного завдання №1.

Тема: Забезпечення формувань ЦО засобами індивідуального захисту та приладами розвідки і контролю

Студент обирає формування, створені на об'єкті, згідно зі своїм варіантом роботи. Якщо проти визначеного варіанта стоїть цифра 2 або 3, то це означає що таких формувань на об'єкті створено 2 або 3, тому всі розрахунки потрібно збільшувати вдвічі або втричі.

При визначенні потреби в майні ЦО, користуючись нормами, необхідно бути дуже уважним до найменування формувань, щоб їх назви точно відповідали назвам формувань, вказаних у варіанті роботи. Так, наприклад, ізолюючі протигази ІП-4, дві штуки, потрібно мати аварійно-технічний команді збірного загону, тобто нарахувати їх потрібно збірному загону, до складу якого вона входить, а окремій аварійно-технічній команді вони не нараховуються

Слід мати на увазі, що до складу більш великих за чисельністю формувань можуть входити менші, наприклад, санітарні дружини, тому їх необхідно оснастити необхідним майном (костюми ЗФО, дозиметри ДП-24).

Всі клітини таблиці І повинні бути заповнені відповідною кількістю майна, а там де його не передбачається – ставиться знак «-».

Слід звернути увагу на забезпечення протигазами ГП-5. Згідно з нормами, ними забезпечуються всі робітники і службовці об’єкта плюс 5% на заміну, тому в відповідній графі «всього на об'єкті» проставляється цифра, яка складає 105% штатної чисельності об'єкта а в графах з найменуванням формувань – цифра відповідно чисельності формувань. В інших колонках в графі «всього на об'єкті» проставляється підсумкова цифра. Необхідна кіл-сть майна, визначена в таблиці, проставляється в графі потреба, а наявність основних видів майна береться із IIчастини варіанта.

Оцінка роботи в балах залежить від величини похибки, допущеної при розрахунках.

Невоєнізовані формування ЦО

Найменування

Чисельність

У тому числі

Розвідники

Дозиметристи

Хіміки

1

Збірний загін

300

3

1

2

Збірна командо

108

1

-

3

Збірна група

45

1

-

4

Рятівний загін

220

1

1

5

Рятівна команда

105

1

-

6

Рятівна група

35

1

-

7

Розвідувальна група

16

4

4

8

Група інженерної розвідки

21

1

1

9

Аварійно-технічна команда

45

1

-

10

Команда знезаражування

50

1

1

11

Група знезаражування

15

1

1

12

Пост радіаційного і хімічного спостереження

3

1

1

13

Санітарна дружина

24

-

-