Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
files (1) / Наук робота Польова.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
864.26 Кб
Скачать

37

Наукова робота на тему:

«Вдосконалення рекламної діяльності тов «Весмастер»

Виконала ст. 4-го курсу навчання Польова А.В.

Наук. керівник доц. каф. маркетингу Бойко Р.В.

Хмельницький, ХНУ

2013 Анотація

на роботу

«Вдосконалення рекламної діяльності ТОВ «Весмастер»

Загальний обсяг – 33 сторінок, 8 рисунків, 41 таблиця, 4 додатки, список посилань містить 18 джерел.

У роботі розглядається проблема використання рекламно-інформаційного інструментарію для покращення діяльності підприємства. Розглядаються питання цілей та завдань маркетингової комунікаційної політики підприємства, ставляться питання щодо формування рекламно-інформаційної кампанії.

Аналіз комерційно-посередницької діяльності ТОВ «Весмастер» проведено за 2009–2011 рр. за такими напрямками: аналіз основних техніко-економічних показників, аналіз асортиментної політики ТОВ «Весмастер», аналіз фінансових показників діяльності підприємства, аналіз маркетингової діяльності ТОВ «Весмастер». Проведено маркетингове дослідження споживачів продукції та послуг підприємства. Зроблено обґрунтовані висновки та рекомендації.

З метою вдосконалення рекламно-інформаційної діяльності ТОВ «Весмастер» запропоновано наступнні заходи:

  • розроблено медіа-план підприємства;

  • розроблено систему лояльності споживачів шляхом запровадження системи знижок ТОВ «Весмастер».

Зміст

С.

Вступ

3

1 Рекламно-інформаційна діяльність підприємства в системі маркетингової політики комунікацій

4

1.1 Поняття, цілі та завдання маркетингової комунікаційної політики підприємства

4

1.2. Реклама як основний засіб маркетингових комунікацій

6

2 Аналітико-діагностичне дослідження ТОВ «Весмастер»

9

2.1 Загальна характеристика підприємства

9

2.2 Маркетингові дослідження діяльності ТОВ «Весмастер»

10

3 Розробка заходів щодо вдосконалення рекламно-інформаційної діяльності ТОВ «Весмастер»

25

3.1 Розробка плану рекламної діяльності підприємства

25

3.2 Створення системи лояльності споживачів шляхом запровадження системи знижок

30

Висновки

31

Додатки

32

Перелік посилань

33

Вступ

В умовах становлення ринкової економіки важливим чинником успішного функціонування вітчизняного підприємства є його переорієнтація на засади маркетингу. Однією з головних функцій маркетингу є здійснення комунікаційної політики - взаємозв’язку між виробником та споживачами товарів в процесі обміну.

Маркетингові комунікації з’явились у практиці бізнесу наприкінці ХХ ст. та замінили одну із складових того, з чого в епоху масового продажу товарів складався маркетинговий комплекс - так звані чотири «р». У наші дні існує теорія marketing mix, яка складається з п’яти «р» (і навіть більше). До зазначених елементів додалася робота з громадськістю (англ. мовою - public relation).

Поняття «комунікації» означає обмін інформацією між людьми. Особливістю маркетингових комунікацій є те, що вони відбуваються між людьми під час обміну товарами на ринку цих товарів. Успішно організована і здійснена робота з маркетингу допомагає оперативніше виявити й ліквідувати недоліки у стратегічному плануванні, організації та реалізації комерційної діяльності, а також у системі управління загалом, налагоджувати тісну співпрацю із суспільством.

Темою даного дослідження є рекламно-інформаційна діяльність підприємства в системі маркетингової політики комунікацій. Формування комунікаційної політики залежить від поєднання набору маркетингових комунікаційних складових, сукупність яких підприємство використовує для впливу на цільовий ринок, маючи на меті домогтися бажаного реагування з його боку. На сьогоднішній день не можна уявити функціонування будь - якого підприємства без елементів, що входять в його склад. Узагальнено їх можна поділити на чотири основні групи: товар, ціна, розподіл і просування.

Метою роботи є дослідження стану рекламно-інформаційної діяльності підприємства та пошук можливостей її покращення. Тож в роботі був проведений аналіз основних показників діяльності підприємства. На основі проведеного аналізу розроблені конкретні заходи щодо вдосконалення рекламно-інформаційної діяльності в системі маркетингових комунікацій ТОВ «Весмастер». Об’єктом роботи виступали процеси, пов’язані із використанням маркетингового інструментарію підприємствами для формування комунікаційної політики. Предметом - особливості використання маркетингового інструментарію діяльності підприємств в сфері комунікаційної діяльності.

У роботі ставилися і вирішувалися такі завдання: розглянути теоретичні передумови формування комунікаційної політики; проаналізувати комерційно-господарську діяльність ТОВ «Весмастер»; дослідити маркетингову діяльність ТОВ «Весмастер»; розробити заходи щодо вдосконалення використання рекламно-інформаційної діяльності досліджуваного підприємства.