Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
40.23 Кб
Скачать

Вступ

Сучасний етап розвитку суспільства характеризується різким збільшенням обсягів виробництва і номенклатури виробів, зростанням їх складності, широким застосуванням складних машин і механізмів, впровадженням сучасних технологій. Різко зросли інформаційні потоки у виробництві. Здійснення всього неможливо без застосування мікропроцесорних технологій.

Мікропроцесором називається програмований електронний пристрій обробки інформації, виконаний у вигляді однієї або декількох мікросхем високого ступеня інтеграції. Перші мікропроцесори були у вигляді інтегральних мікросхем на кристалах кремнію. На початку у вигляді мікросхем виготовлялися окремі логічні елементи. Такі мікросхеми вважалися мікросхемами з малим ступенем інтеграції. Використовуючи мікросхеми логічних елементів, змонтованих на платах із друкованим монтажем можна було створювати окремі цифрові пристрої обробки інформації: регістри, шифратори, дешифратори, суматори, лічильники імпульсів тощо.

Удосконалення інтегральних технологій дало змогу виготовляти у вигляді мікросхем не тільки окремі логічні елементи, але й цифрові пристрої в цілому. Такі мікросхеми належать до мікросхем із середнім ступенем інтеграції.

Подальший бурхливий потік інтегральних технологій дав змогу виготовляти у вигляді однієї мікросхеми окремі блоки електронно-обчислювальних машин. Такі мікросхеми називають мікросхемам з високим ступенем інтеграції.

Наступний етап розвитку інтегральних технологій дав змогу виготовити у вигляді однієї чи кількох мікросхем основну частину електронно-обчислювальної машини, яка виконує основний обсяг обробки

інформації - процесор. Такий процесор, виготовлений у вигляді однієї чи декількох мікросхем, отримав назву мікропроцесор.

Мікропроцесор здійснює обробку інформації за програмою, що записана в його пам’ять. Змінивши програму, можна змінювати функції й області застосування мікропроцесора. У цьому полягає його універсальність.

В наш час багато фірм-виробників МП. Однією з передових являється фірма-виробник Intel. Всі сучасні версії мікропроцесорів мають дуже великі швидкості. До таких можна віднести і МП Pentium M 780. Його проектували для застосування в портативних комп'ютерах і він досі не має аналогів, використовуваних у настільних ПК.

Велика кількість ПК в офісах та на підприємствах часом створює враження про витіснення великих і середніх машин зі сфери управління, з систем оброблення ділової інформації. Проте це не так. Наприклад, у банках ПК використовують в основному як пристрої для первинних операцій та як засоби спілкування з клієнтами, тобто як термінали, а решту операцій виконують на ЕОМ вищого класу.

Соседние файлы в папке 1Курсовая економика