Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OOP_dnevnoe / Пор.расслед.НС / ООТ м.у. к к.р. 2008 укр..doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
26.03.2015
Размер:
307.2 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

Методичні вказівки і контрольні завдання

до вивчення курсу «ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ»

(для студентів заочної форми навчання)

Луганськ 2008

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

Методичні вказівки і контрольні завдання

до вивчення курсу «ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ»

(для студентів заочної форми навчання)

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри

«Охорона праці та

безпека життєдіяльності».

Протокол № 9 від 15.04.2008.

Луганськ 2008

УДК 614.8-084 (07)

Методичні вказівки і контрольні завдання до вивчення курсу «Основи охорони праці» (для студентів заочної форми навчання) / Укл. В.Н. Кожин, А.В. Черних. - Луганськ: Вид. Східноукраїн. нац. ун-та, 2008. – 26 с.

Надано вказівки на вибір варіанта контрольної роботи та вимоги до її виконання. Методичні вказівки містять: робочу програму курсу «Основи охорони праці»; питання і задачі по його вивченню, список рекомендованої літератури.

Укладачі: В. Н. Кожин, доц.

А.В. Черних, ас.

Відповідальний за випуск: В. П. Гуляков, доц.

Рецензент: Г.І. Нечаєв, проф.

Загальні положення

Відповідно до навчального плану студенти заочної форми навчання при вивченні курсу «Основи охорони праці» виконують одну контрольну роботу, у яку включені три теоретичних питання і два завдання. Номери контрольних питань і завдань вибираються з таблиці 1 варіантів контрольної роботи з першої букви прізвища і останній цифрі шифру студента (зазначений у заліковій книжці). Номера питань і завдань студент приводить на початку пояснювальної записки, в окремих випадках варіант може бути зазначений викладачем.

Приступаючи до виконання контрольної роботи, студент повинен вивчити курс відповідно до навчальної програми курсу «Основи охорони праці», що наведена спочатку вказівок. Підготовка відповідей на більшість контрольних питань і рішення завдань вимагають самостійної роботи студентів з літературою, яка повинна бути наведена наприкінці відповіді на кожне питання із вказівкою використаних сторінок. Рішення завдань необхідно супроводжувати поясненнями. Розрахункові формули спочатку приводяться в загальному виді, а потім із числовими значеннями вхідних у них величин і одиниць виміру. Для обраних коефіцієнтів і констант необхідно вказувати джерело і номер сторінки.

Робота повинна бути написана грамотно, а ескізи, графіки та схеми - відповідати вимогам ЕСКД. Використовувані при відповідях на питання і рішенні завдань гранично припустимі величини шкідливих і небезпечних для організму людини факторів виробничого середовища, а так само вимоги безпеки повинні підтверджуватися посиланням на відповідний ГОСТ, ДСН системи стандартів безпеки праці.

Контрольна робота виконується на стандартних аркушах форми А-4 або в учнівському зошиті синім або чорним чорнилом. При цьому необхідно залишати поля для заміток рецензента. Контрольні роботи, виконані недбало, без малюнків, схем, що супроводжують текст і без дотримання зазначених вище вимог, не розглядаються та повертаються студентові без рецензії.