Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
18
Добавлен:
11.05.2015
Размер:
77.88 Кб
Скачать

9907017dut.qxd 9/2/09 3:01 PM Page 1

BELANGRIJK LEES HET ONDERSTAANDE AANDACHTIG

VOORDAT U HET GESLOTEN MEDIAPAKKET OPENMAAKT

DE SOFTWARE, HET BIJBEHORENDE MATERIAAL, DE SETS GEGEVENS EN/OF DE VOORBEELDEN ZIJN AFHANKELIJK VAN DE AANVAARDING VAN DE ESRI LICENTIEOVEREENKOMST, WELKE EVENTUELE VORIGE LICENTIEOVEREENKOMSTEN VERVANGT TENZIJ DEZE OP HAAR BEURT WORDT VERVANGEN DOOR EEN GETEKENDE LICENTIEOVEREENKOMST TUSSEN U EN ESRI. ESRI IS UITSLUITEND BEREID U LICENTIES VOOR DE INGESLOTEN SOFTWARE, BIJBEHOREND MATERIAAL, SETS GEGEVENS EN/OF VOORBEELDEN TE VERSTREKKEN ONDER DE CONDITIE DAT U ALLE IN DE ESRI LICENTIEOVEREENKOMST VERVATTE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN AANVAARDT. INDIEN U NIET INSTEMT MET DE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ZOALS GESTELD, IS ESRI NIET BEREID OM U DE LICENTIES VOOR DE SOFTWARE, HET BIJBEHORENDE MATERIAAL, DE SETS GEGEVENS EN/OF DE VOORBEELDEN TE VERSTREKKEN. IN DAT GEVAL DIENT U HET GESLOTEN MEDIAPAKKET ONGEOPEND TEZAMEN MET DE DISKS EN AL HET BIJGESLOTEN GEDRUKTE MATERIAAL NAAR ESRI OF HAAR DISTRIBUTEUR OF WEDERVERKOPER TERUG TE ZENDEN VOOR EEN VOLLEDIGE TERUGBETALING VAN DE LICENTIETARIEVEN. ESRI BETAALT DE LICENTIETARIEVEN NIET TERUG ALS HET GESLOTEN MEDIAPAKKET IS GEOPEND.

Licentieovereenkomst voor ESRI desktop software

Deze overeenkomst betreft een licentie, niet een verkoop. Deze licentieovereenkomst (Overeenkomst) wordt aangegaan tussen de eindgebruiker (Licentiehouder) en Environmental Systems Research Institute, Inc. (ESRI), en verstrekt aan Licentiehouder bepaalde beperkte rechten om de door eigendomsrecht beschermde ESRI® desktop software te gebruiken, evenals de software updates, de Sets Gegevens, de Voorbeelden, de on-line en/of harde-kopie documentatie en de gebruikershandleidingen, met inbegrip van updates daarvan, en de software sleutelcode of hardwaresleutel, al naargelang van toepassing (hierna "Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal" genoemd). Alle rechten die niet bij name in deze Overeenkomst worden toegekend blijven aan ESRI voorbehouden.

Voorbehoud van eigendomsrecht en verstrekking van licentie: ESRI en haar als derde(n) optredende licentiegever(s) behouden de exclusieve rechten, titel en eigendomsrecht op het exemplaar van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal waarvoor een licentie wordt verstrekt onder deze Overeenkomst, en verstrekken hierbij aan Licentiehouder een persoonlijke, niet-exclusieve, niet-overdraagbare licentie om de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal te gebruiken onder de voorwaarden en bepalingen van deze Overeenkomst. Licentiehouder stemt erin toe om vanaf de datum van ontvangst alles te doen wat redelijk is om de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal te beschermen tegen onbevoegd gebruik, reproductie, distributie of publicatie.

Auteursrechten: De Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal zijn eigendom van ESRI en haar licentiegever(s), en ze zijn beschermd door Amerikaanse auteursrechten en door de van toepassing zijnde internationale wetten, verdragen en/of conventies.

Derde-begunstigde: ESRI is bevoegd om over te gaan tot verdeling en licentieverstrekking van software en gegevensonderdelen afkomstig van derden (hierna "Derde-begunstigde" genoemd) die geleverd worden samen met de onder deze Overeenkomst verstrekte Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal. De Derde-begunstigde heeft het recht om deze Overeenkomst te doen handhaven voor zover toegestaan door de van toepassing zijnde wetten.

Toegestaan gebruik:

Licentiehouder mag één (1) kopie van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal op één enkele computer installeren en gebruiken. Licentiehouder mag een tweede kopie maken voor exclusief gebruik door Licentiehouder zelf op een draagbare computer, zolang er te allen tijde slechts één (1) kopie van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal in gebruik is.

Licentiehouder mag ook een kopie van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal opslaan of installeren op een opslagsysteem, zoals een netwerkserver, dat slechts gebruikt wordt om de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal te installeren of te doen werken op de andere computer(s) en/of terminal(s) van Licentiehouder over een intern netwerk; Licentiehouder moet echter een speciaal daartoe bestemde licentie verwerven voor iedere aparte computer en/of terminal waarop de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal geïnstalleerd zijn of werken vanuit het opslagsysteem. Behalve voor zover hierin toegestaan, mogen de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal niet terzelfder tijd op verschillende computers of terminals worden gedeeld of gebruikt.

Licentiehouder mag de Software, Gegevens en Bijbehorend materiaal gebruiken als stuwend mechanisme voor de kaart-/dataserver in een computernetwerk of -omgeving gedistribueerd voor Internet en/of Intranet, mits de daarop betrekking hebbende EXTRA licentietarieven betaald zijn.

Licentiehouder mag routine reservekopieën voor de computer maken van de Software, Gegevens en Bijbehorend materiaal.

Licentiehouder mag werken die van de on-line documentatie zijn afgeleid zowel gebruiken als kopiëren, veranderen, wijzigen, samenvoegen, reproduceren en/of creëren voor intern gebruik door Licentiehouder zelf. De delen van de on-line documentatie die met andere software, hard-copy en/of digitaal materiaal zijn samengevoegd, blijven onderworpen aan de voorwaarden en bepalingen van deze Overeenkomst en moeten in de on-line documentatie van de volgende auteursrechtenmelding voorzien zijn ter erkenning van de eigendomsrechten van ESRI

1

Nederlands

9907017dut.qxd 9/2/09 3:01 PM Page 2

en haar licentiegever(s): "Bepaalde delen van dit document behoren tot het intellectuele eigendom van ESRI en haar licentiegever(s), en worden hierin met toestemming gebruikt. Copyright © 199_ Environmental Systems Research Institute, Inc., en haar licentiegever(s). Alle rechten voorbehouden." [De werkelijke datum(s) van het copyright voor het bronmateriaal invoeren.]

Licentiehouder mag de Sets Gegevens die verstrekt zijn onder licentie van ESRI en haar licentiegever(s) gebruiken op de wijze zoals beschreven in de sectie Distributierechten van de on-line Helpbestanden voor de Gegevens.

Licentie Pak (License Pak): Indien Licentiehouder deze licentie in een ESRI Licentie Pak heeft verworven, mag Licentiehouder het aantal extra kopieën van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal maken waartoe toestemming is gegeven op de licentiekaart in het Licentie Pak, en Licentiehouder mag elke kopie gebruiken op de wijze zoals hierin beschreven.

Software die niet voor wederverkoop is: Indien de Software voorzien is van het label "Not for Resale [Niet voor wederverkoop]" of "NFR" is ondanks andere secties van deze Licentieovereenkomst het gebruik van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal door Licentiehouder beperkt tot gebruik voor demonstratie-, testof evaluatiedoeleinden en mag Licentiehouder de Software niet wederverkopen of op andere wijze voor tegenwaarde overdragen.

Niet toegestaan gebruik:

Licentiehouder mag geen exemplaren van de Software, de Sets Gegevens, of gedeelte(n) die van de Sets Gegevens zijn afgeleid in welk hard-copy en/of digitaal formaat dan ook, en/of het Bijbehorend Materiaal kopiëren, reproduceren, tonen, opnieuw op de markt brengen, opnieuw verkopen, opnieuw transmitteren, opnieuw uitzenden, en/of opnieuw distribueren op enige andere wijze dan zoals beschreven in de bovenstaande sectie Toegestaan gebruik.

Licentiehouder mag de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal niet verkopen, verhuren, leasen, er een sublicentie voor verlenen, ze uitlenen, cederen, als time-share ter beschikking stellen, of als een servicebureau optreden dat er toegang toe verschaft aan derden, behalve zoals hierin bepaald, of volledige of gedeeltelijke toegang tot vroegere of huidige versies van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal of tot updates of de rechten van Licentiehouder onder deze Overeenkomst overdragen.

Licentiehouder mag geen reverse-engineering op de Software toepassen of de Software decompileren of ontmantelen, of pogingen doen om de gebruikte sleutelcode van de Software en/of de hardwaresleutel, al naargelang toepasselijk, te ontgrendelen of buiten werking te stellen, behalve en uitsluitend voor zover deze handelingen uitdrukkelijk door de van toepassing zijnde wetten zijn toegestaan niettegenstaande deze beperking.

Licentiehouder mag geen aanduidingen van de auteursrechten, handelsmerken en/of eigendomsrechten van ESRI of haar licentiegever(s) verwijderen of verbergen.

Licentiehouder mag de ESRI Software niet veranderen of wijzigen of een afgeleid werk van ESRI Software maken, BEHALVE dat Licentiehouder de macroof scripttaal mag gebruiken zoals bepaald in de gebruikersdocumentatie.

De licentie voor de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal wordt verstrekt als een licentie voor een enkel product. Behalve voor zover hierin anders bepaald, mogen de onderdelen niet uit elkaar genomen worden voor gebruik op meer dan één (1) computer of in combinatie met de software van derden.

ArcView Business Analyst Software: Licentiehouder mag kaarten die gepubliceerd zijn in harde-kopie en/of statische, elektronisch digitaalbeeld formaten (d.w.z. gif, jpeg, enz.) als resultaat van het gebruik van de Sets Gegevens van ArcView® Business Analyst of eventuele afgeleide gedeelten van de Sets Gegevens van ArcView Business Analyst gebruiken, kopiëren, reproduceren, tonen, opnieuw op de markt brengen, opnieuw verkopen, opnieuw transmitteren, opnieuw uitzenden, en/of opnieuw distribueren als onderdeel van Licentiehouders product en/of service met toegevoegde waarde (d.w.z. een klantenrapport), mits Licentiehouder ze voorziet van een melding ter erkenning van ESRI en/of haar als derde(n) optredende licentiegever(s) als de bron van de gedeelten van de Sets Gegevens die getoond, gedrukt of grafisch voorgesteld zijn. Licentiehouder mag de werkelijke Sets Gegevens van ArcView Business Analyst of eventuele afgeleide gedeelten van de Sets Gegevens van ArcView Business Analyst niet opnieuw op de markt brengen, opnieuw verkopen, opnieuw transmitteren, opnieuw uitzenden en/of opnieuw distribueren.

MapObjects Software: Indien MapObjects® Software met deze Overeenkomst wordt geleverd, gelden de volgende voorwaarden:

Licentiehouder/Ontwikkelaar mag de geleverde versie van de Software gebruiken om één uitvoerbare applicatie te ontwikkelen die bij een eindgebruiker mag worden ingezet voor gebruik op één (1) computer/terminal, mits de daarop betrekking hebbende tarieven vooraf betaald worden.

Voor iedere uitvoerbare applicatie die aan een eindgebruiker wordt geleverd en voor iedere internet inzetting, zijn extra licentietarieven bij voorafbetaling verschuldigd.

Licentiehouder/Ontwikkelaar komt overeen dat hij/zij niet het "MO20.LIC of "WEBLINK.LIC" bestand(en), of de updates daarvan, zal inzetten of toestaan dat die ingezet worden.

Licentiehouder/Ontwikkelaar komt overeen dat hij/zij op alle verpakkingen, media en gebruikersdocumentatie het logo "GIS van ESRI™" zal aanbrengen, waarvan het gebruik afhankelijk is van de Handelsmerk Richtlijnen van ESRI en waarvoor er hierbij een licentie wordt verleend, evenals de copyright melding van ESRI die op de bronmaterialen is te vinden, met inbegrip van de volgende bijkomende melding: "Gedeelten van dit computerprogramma zijn het eigendom van LizardTech, Inc. en vallen onder het copyright © 1995-1998, LizardTech, Inc. en/of de Universiteit van Californië. U.S. Octrooi Nr. 5,710,835. Alle rechten voorbehouden."

2

Nederlands

9907017dut.qxd 9/2/09 3:01 PM Page 3

Iedere schriftelijke sublicentie-overeenkomst die met de door de Licentiehouder/Ontwikkelaar uitvoerbare applicatie wordt geleverd, moet de volgende voorwaarden bevatten:

(a)MapObjects onderdelen mogen niet afgescheiden worden van het gebruik van de basis uitvoerbare applicatie.

(b)De gebruiker aan wie de licentie is verleend, mag op geen enkele manier reverse-engineering toepassen, behalve en uitsluitend voor zover een dergelijke handeling uitdrukkelijk door de van toepassing zijnde wetten is toegestaan, mag geen kopieën maken voor commercieel gebruik, mag zijn/haar rechten onder de verleende licentie niet overdragen of cederen; en

(c)ESRI of haar leveranciers mogen hun intellectueel eigendomsrecht doen handhaven door middel van tussenkomst en met alle andere rechtsmiddelen die door recht of billijkheid ter beschikking staan.

Licentiehouder/Ontwikkelaar mag de Software in zijn/haar beta testprogramma en voor eindgebruiker evaluatie gebruiken zonder inzettingstarieven te hoeven betalen.

Licentiehouder/Ontwikkelaar komt overeen dat hij/zij ESRI zal vergoeden, verdedigen en vrijwaren tegen elke claim, schade of aansprakelijkheid, ongeacht de aard en de basis daarvan, welke het gevolg mocht zijn van Licentiehouders handelingen, verklaringen of sublicentie-activiteiten die niet in overeenstemming zijn met de voorwaarden van deze Overeenkomst, of welke het gevolg mocht zijn van het gebruik of de licentieverlening van de door de Licentiehouder/Ontwikkelaar uitvoerbare applicatie. Deze verplichting geldt niet voor claims, schade of aansprakelijkheid die slechts het gevolg zijn van het gebruik van ongewijzigde MapObjects onderdelen.

ESRI mag een accountantscontrole uitvoeren van de dossiers van Licentiehouder/Ontwikkelaar voor zover die betrekking hebben op MapObjects inzettingen, gedurende een periode van vijf (5) jaar vanaf de laatste inzetting. In het geval dat niet alle inzettingstarieven betaald zijn, komt Licentiehouder/Ontwikkelaar overeen alle achterstallige tarieven te betalen, evenals de kosten voor het uitvoeren van de accountantscontrole die door ESRI of de door haar aangewezen personen werden opgelopen.

Termijn: De licentie die uit hoofde van deze Overeenkomst wordt verleend neemt aanvang bij ontvangst van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal door Licentiehouder en blijft bestaan tot op het moment dat (1) Licentiehouder besluit het gebruik van de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal te staken en deze Overeenkomst beëindigt of (2) ESRI de Overeenkomst beëindigt wegens wezenlijke breuk van de Overeenkomst door Licentiehouder. In beide gevallen moet Licentiehouder bij beëindiging van deze Overeenkomst de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal, evenals alle gedeeltelijke of volledige kopieën, codes, wijzigingen en samengevoegde delen, in welke vorm dan ook, aan ESRI teruggeven. De partijen van de Overeenkomst stemmen erin toe dat in het geval van breuk, alle bepalingen ter bescherming van de rechten van ESRI en haar licentiegever(s) van kracht zullen blijven.

Beperkte garantie en afwijzing: ESRI garandeert dat de media waarop de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal geleverd worden, vrij zijn van defecten in materiaal en afwerking bij normaal gebruik en aanwending, voor een periode van zestig (60) dagen vanaf de dag van ontvangst.

MET UITZONDERING VAN DE BOVENSTAANDE UITDRUKKELIJKE BEPERKTE GARANTIE WORDEN DE DAARIN VERVATTE SOFTWARE, GEGEVENS EN BIJBEHOREND MATERIAAL "ALS DUSDANIG" GELEVERD ZONDER ENIGE ANDERE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIE, MET INBEGRIP VAN–MAAR NIET BEPERKT TOT–DE STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID EN GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. ESRI GEEFT GEEN GARANTIE DAT HET GEBRUIK VAN DE SOFTWARE, GEGEVENS EN BIJBEHOREND MATERIAAL ZONDER ONDERBREKING OF FOUTLOOS ZAL VERLOPEN.

Afwijzing van de gegevens: INDIEN GEGEVENS EEN ONDERDEEL UITMAKEN VAN HET ESRI PAKKET ZIJN DE GEGEVENS HIERIN VERKREGEN UIT BRONNEN WAARVAN AANGENOMEN WORDT DAT ZIJ BETROUWBAAR ZIJN, MAAR ER KAN NIET GEGARANDEERD WORDEN DAT DEZE GEGEVENS EN DE DAAROP GEBASEERDE OPINIES NAUWKEURIG EN COMPLEET ZIJN. AL HET MOGELIJKE IS GEDAAN OM NAUWKEURIGE GEGEVENS TE VERSCHAFFEN IN DIT PAKKET. LICENTIEHOUDER ERKENT DAT HET MOGELIJK IS DAT DE GEGEVENS SOMS NIET MET ELKAAR IN OVEREENSTEMMING ZIJN EN DAT ER ZICH SOMS FOUTEN, VERGISSINGEN EN/OF WEGLATINGEN IN DE GEGEVENS KUNNEN BEVINDEN. ESRI EN HAAR ALS DERDE(N) OPTREDENDE LICENTIEGEVER(S) GARANDEREN NIET DAT DE GEGEVENS AAN DE BEHOEFTEN OF VERWACHTINGEN VAN LICENTIEHOUDER ZULLEN VOLDOEN, DAT ONONDERBROKEN GEBRUIK VAN DE GEGEVENS MOGELIJK ZAL ZIJN OF DAT IN ALLE GEVALLEN WAAR ER GEEN OVEREENSTEMMING IS, DE SITUATIE VERHOLPEN KAN OF ZAL WORDEN. ESRI EN DE ALS DERDE(N) OPTREDENDE LICENTIEGEVER(S) STELLEN NIET DAT ER OP DEZE GEGEVENS VERTROUWD KAN WORDEN EN LICENTIEHOUDER DIENT ALTIJD DE GEGEVENS ZELF TE VERIFIËREN, HETZIJ DEZE INFORMATIE BESTAAT UIT KAARTEN, RUIMTELIJKE GEGEVENS, TABELLEN ENZOVOORT. DE IN DIT PAKKET VERVATTE GEGEVENS ZIJN ONDERHEVIG AAN VERANDERING ZONDER VOORAFGAANDE NOTIFICATIE.

Exclusief verhaal en beperking van aansprakelijkheid: Gedurende de garantieperiode zal de volledige aansprakelijkheid van ESRI en het exclusieve verhaal van Licentiehouder bestaan uit het terugbetalen van de voor de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal betaalde

3

Nederlands

9907017dut.qxd 9/2/09 3:01 PM Page 4

licentietarieven conform het Customer Assurance Program van ESRI voor Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal die niet voldoen aan de Beperkte Garantie van ESRI en die naar ESRI of haar wederverkopers worden teruggezonden samen met een kopie van het betalingsbewijs van Licentiehouder.

ESRI EN HAAR ALS DERDE(N) OPTREDENDE LICENTIEGEVER(S) ZIJN IN GEEN GEVAL AANSPRAKELIJK TEGENOVER LICENTIEHOUDER VOOR DE KOSTEN VAN HET AANSCHAFFEN VAN VERVANGENDE PRODUCTEN OF DIENSTEN, VOOR VERLOREN WINST, VERLOREN OMZET OF BUSINESSKOSTEN, INVESTERINGEN, OF VERPLICHTINGEN IN VERBAND MET WELKE BUSINESS DAN OOK, VERLIES VAN GOODWILL, OF VOOR ENIGE INDIRECTE, SPECIALE, INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE DIE RESULTEERT UIT DEZE OVEREENKOMST OF HET GEBRUIK VAN DE SOFTWARE, DE SETS GEGEVENS, DE VOORBEELDEN EN HET BIJBEHORENDE MATERIAAL, ONGEACHT DE OORZAAK DAARVAN, UIT HOOFDE VAN WELKE AANSPRAKELIJKHEIDSTHEORIE DAN OOK, EN ONGEACHT OF ESRI OF HAAR ALS DERDE(N) OPTREDENDE LICENTIEGEVER(S) OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE OF NIET. DEZE BEPERKINGEN GELDEN NIETTEGENSTAANDE IEDER GEBREK AAN WEZENLIJK DOEL VAN WELK BEPERKT VERHAAL DAN OOK.

Verklaring van afstand: Geen enkele nalatigheid of vertraging door ESRI of haar licentiegever(s) in de handhaving van enig recht of verhaal uit hoofde van deze Overeenkomst mag geïnterpreteerd worden als zijnde een verklaring van afstand aangaande welke toekomstige of andere uitoefening van een dergelijk recht of verhaal dan ook door ESRI of haar licentiegever(s).

Prioriteit: Ieder conflict en/of onverenigbaarheid tussen de voorwaarden van deze Overeenkomst en welke aankooporder of andere voorwaarden dan ook wordt opgelost in het voordeel van de voorwaarden die in deze Overeenkomst zijn opgenomen.

Exportvoorschriften: Licentiehouder accepteert dat deze Overeenkomst en de uitvoering ervan onderworpen zijn aan de naleving van alle toepasselijke wetten, voorschriften en reglementen van de Verenigde Staten van Amerika die betrekking hebben op de export van computersoftware en verwante knowhow. Volgens de Amerikaanse exportwetten behoren de Software, Gegevens en Bijbehorend Materiaal van ESRI tot de categorie van Technische gegevens. Licentiehouder stemt erin toe om alle wetten, voorschriften en reglementen van de Verenigde Staten aangaande de export van dergelijke Technische gegevens na te leven. Licentiehouder stemt erin toe om geen uit hoofde van deze Overeenkomst ontvangen technische gegevens openbaar te maken of opnieuw te exporteren in of naar landen waarvoor de regering van de Verenigde Staten van Amerika een exportvergunning of andere ondersteunende documenten vereist ten tijde van de export of transfer, tenzij Licentiehouder vooraf schriftelijke toestemming van ESRI en het U.S. Office of Export Control heeft ontvangen. De landen waarvoor beperkingen gelden ten tijde van deze Overeenkomst zijn Cuba, Iran, Irak, Libië, Noord-Korea en Soedan.

Rechtsgebied: Deze Overeenkomst is onderworpen aan, en wordt ontbonden overeenkomstig, de handelswetten van de plaatselijke jurisdictie, met uitzondering van de wetten op intellectueel eigendomsrecht, in welk geval de intellectuele eigendomsrechten geïnterpreteerd worden conform de wetten van de Verenigde Staten van Amerika, de Staat Californië en de van toepassing zijnde internationale verdragen en conventies. Deze Overeenkomst is niet onderworpen aan de Conventie van de Verenigde Naties aangaande contracten voor de internationale verkoop van goederen, waarvan elke toepassing in dit verband uitdrukkelijk verboden is.

Alle geschillen of onenigheden die tussen ESRI en Licentiehouder mochten ontstaan in verband met een interpretatie van de handelsvoorwaarden van deze Overeenkomst of met de naleving of niet-naleving daarvan, of de geldigheid of uitvoerbaarheid daarvan, worden uiteindelijk beslecht onder de Regels voor Verzoening en Arbitrage van de Internationale Kamer van Koophandel door drie (3) scheidsrechters welke benoemd zijn conform voornoemde Regels zoals die gelden op de datum waarop de melding wordt aangegeven. De arbitrageprocedure wordt in Redlands, Californië gehouden. De uitwijzing van de arbitrage is beslissend en bindend voor de partijen en, bij aanvraag door een van de partijen, kan hierop een vonnis worden gewezen door ieder gerechtshof dat jurisdictie heeft. Elk van de partijen moet de kosten dragen voor het voorbereiden en voordragen van haar zaak, terwijl de kosten van de arbitrage, met inbegrip van de honoraria en kosten van de scheidsrechter(s), op gelijke wijze door de partijen gedeeld worden tenzij het vonnis anders bepaalt.

Volledige Overeenkomst: De partijen stemmen erin toe dat dit de enige en volledige overeenkomst tussen de partijen uitmaakt voor wat het hierin omschreven onderwerp betreft en dat deze Overeenkomst eventuele vroegere overeenkomsten, afspraken of schikkingen tussen de hierbij betrokken partijen vervangt en effectief, geldig en bindend is voor de partijen.

ESRI is een handelsmerk van Environmental Systems Research Institute, Inc. dat in de Verenigde Staten en bepaalde andere landen gedeponeerd is en waarvoor aanvraag is gedaan in de Europese Gemeenschap.

ArcView en MapObjects zijn handelsmerken van Environmental Systems Research Institute, Inc. die in de Verenigde Staten en bepaalde andere landen gedeponeerd zijn en waarvoor aanvraag is gedaan in de Europese Gemeenschap. GIS van ESRI is een handelsmerk van Environmental Systems Research Institute, Inc.

4

Nederlands

Соседние файлы в папке license