Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

files / 421_гис-2 / arcview 3.2a / license / Norwegian

.pdf
Скачиваний:
18
Добавлен:
11.05.2015
Размер:
25.72 Кб
Скачать

9907017.Norwegian 09/02/1999 14:05 Page 1

VIKTIG – MÅ LESES NØYE FØR DU ÅPNER DEN FORSEGLEDE MEDIAPAKKEN

PROGRAMVAREN, TILHØRENDE MATERIELL, DATASETT OG/ELLER PRØVEDATA ER UNDERLAGT GODKJENNELSE AV ESRI-LISENSAVTALEN, SOM GJELDER FRAMFOR ALLE OG ENHVER TIDLIGERE AVTALE, MED MINDRE DEN FORTRENGES AV EN UNDERSKREVET LISENSAVTALE MELLOM DEG OG ESRI. ESRI ER VILLIG TIL Å GI DEG LISENS FOR VEDLAGTE PROGRAMVARE, TILHØRENDE MATERIELL, DATASETT OG/ELLER PRØVEDATA PÅ DEN BETINGELSE AT DU GODTAR ALLE BETINGELSENE I ESRI-LISENSAVTALEN. HVIS DU IKKE SAMTYKKER I BETINGELSENE SLIK DE FREMGÅR HER, ER ESRI IKKE VILLIG TIL Å GI DEG LISENS FOR PROGRAMVAREN, TILHØRENDE MATERIELL, DATASETT OG/ELLER PRØVEDATA. I SÅ TILFELLE SKAL DU RETURNERE DEN UÅPNEDE, FORSEGLEDE MEDIAPAKKEN, DISKETTENE OG ALT TILHØRENDE INFORMASJONSMATERIELL TIL ESRI, ESRIS LEVERANDØR ELLER FORHANDLER I BYTTE MOT FULL REFUSJON AV LISENSAVGIFTEN. ESRI VIL IKKE TILBAKEBETALE LISENSAVGIFTEN HVIS DEN FORSEGLEDE MEDIAPAKKEN HAR VÆRT ÅPNET.

ESRI-lisensavtale for programvare for stasjonær datamaskin

Dette er en lisensavtale, og ikke noen kjøpsavtale. Denne lisensavtalen (Avtalen) er mellom sluttbrukeren (Lisensinnehaveren) og Environmental Systems Research Institute, Inc. (ESRI), og gir lisensinnehaveren visse begrensede rettigheter til å bruke den merkebeskyttede ESRI®-programvaren for stasjonære datamaskiner og programvareoppdateringer, datasett, prøvedata, dokumentasjon og brukerveiledninger i elektronisk og/eller trykt form, innbefattet oppdateringer av disse, tastekode for programvare eller maskinvare-nøkkel, alt etter hva som kommer til anvendelse (heretter kalt "Programvare, data, og tilhørende materiell"). Alle rettigheter som ikke er eksplisitt uttrykt i denne Avtalen, tilfaller ESRI.

Reservasjon av eiendomsrett og lisensbevilling: ESRI og selskapets tredje parts lisensgiver(e) beholder eksklusive rettigheter og eiendomsrett over kopien av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet som det blir gitt lisens for i denne avtalen, og bevilger herved lisensinnehaveren en personlig, ikke-eksklusiv, uoverførbar lisens til å bruke programvaren, data, og tilhørende materiell i henhold til betingelsene i denne avtalen. Fra mottaksdatoen samtykker lisensinnehaveren i å gjøre en rimelig anstrengelse for å beskytte programvaren, dataene og tilhørende materiell mot ikkeautorisert bruk, reproduksjon, distribusjon og publikasjon.

Opphavsrett: Programvaren, dataene og det tilhørende materiellet eies av ESRI og selskapets lisensgiver(e), og er beskyttet under amerikanske copyright-lover og internasjonale lover, avtaler og konvensjoner som kommer til anvendelse.

Berettiget tredjepart: ESRI forbeholder seg retten til å redistribuere og innvilge lisens til tredjeparts (heretter kalt "Berettiget tredjepart") programvare og datakomponent(er) som leveres sammen med programvaren, dataene og det tilhørende materiellet som inngår i denne avtalen. Berettiget tredjepart har retten til å håndheve denne avtalen i den utstrekning de love r som kommer til anvendelse tillater.

Tillatt bruk:

Lisensinnehaveren kan installere og bruke én (1) kopi av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet på én enkelt datamaskin. Lisensinnehaveren kan lage nok en kopi kun til lisensinnehaverens eget bruk på en bærbar datamaskin, såframt kun én (1) kopi av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet er i bruk til enhver tid.

Lisensinnehaveren kan også oppbevare eller installere en kopi av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet på en lagringsenhet, f. eks. en nettserver, som bare brukes til å installere eller kjøre programvaren, dataene og det tilhørende materiellet på lisensinnehaverens øvrige datamaskin(er) og/eller terminal(er) via et internt nettverk; lisensinnehaveren må imidlertid skaffe og reservere en lisens for hver enkelt datamaskin og/eller terminal som programvaren, dataene og det tilhørende materiellet installeres eller kjøres på fra lagringsenheten. Med unntak av de autorisasjoner som er gitt i denne avtalen, kan programvaren, dataene og det tilhørende materiellet ikke deles eller brukes samtidig på forskjellige datamaskiner eller terminaler.

Lisensinnehaveren kan bruke programvaren, dataene og det tilhørende materiellet som en servermotor for kart/data i et datanettverk eller -miljø som distribueres via Internett og/eller Intranett, såframt behørig TILLEGGSAVGIFT er betalt for lisensen.

Lisensinnehaver har rett til å lage rutinemessige sikkerhetskopier av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet.

Lisensinnehaver har rett til å bruke, kopiere, endre, forandre, flette, reprodusere og/eller skape avledede versjoner av den elektroniske dokumentasjonen til lisensinnehaverens eget, interne bruk. De delene av den elektroniske dokumentasjonen som

1

Norski

9907017.Norwegian 09/02/1999 14:05 Page 2

flettes med annen programvare, publikasjoner og/eller digitalt materiell skal fortsatt være underlagt betingelsene i denne avtalen, og skal oppgi følgende kunngjøring om opphavsrett som tilkjennegir ESRIs og lisensgiverens eiendomsrett til den elektroniske dokumentasjonen: "Deler av dette dokumentet inneholder åndsverk som eies av ESRI og selskapets lisensgiver(e), og brukes her med tillatelse. © 199_Environmental Systems Research Institute, Inc., og selskapets lisensgiver(e). Med enerett." [Fyll ut den aktuelle datoen for eiendomsrett til kildematerialet.]

Lisensinnehaveren har rett til å bruke datasettene som omfattes av lisensen fra ESRI og selskapets lisensinnehaver(e), slik det fremgår i avsnittet for distribusjonsrettigheter i de elektroniske hjelpefilene.

Lisenspakke (License Pak): Hvis lisensinnehaver tilegnet seg denne lisensen via en lisenspakke fra ESRI, har lisensinnehaver rett til å lage det antall tilleggskopier av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet som er godkjen t på lisenskortet i lisenspakken, og lisensinnehaveren har rett til å bruke hver enkelt kopi slik det fremgår av denne avtalen.

Programvare ikke for videresalg: Uavhengig av andre avsnitt i denne lisensavtalen angir eventuell merking med "Not For Resale" [Ikke for videresalg] eller "NFR" at lisensinnehavers bruk av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet er begrenset til bruk i demonstrasjons-, testingseller vurderingsøyemed, og lisensinnehaver har ikke rett til å selge programvaren videre, eller overføre programvaren på annet vis mot motytelse.

Ikke tillatt bruk:

Lisensinnehaver skal ikke kopiere, reprodusere, vise, markedsføre, videreselge, overføre, kringkaste og/eller redistribuere kopier av programvare, datasett eller eventuelle avledede deler av datasettene i noen form for papirkopi og/eller digitalt format, ogeller tilhørende materiell utover det som fremgår av avsnittet for tillatt bruk ovenfor.

Lisensinnehaver skal ikke selge, leie ut, lease, gi lisens for, låne ut, tildele, tidsdele, fungere som tjeneste-formidler som gir tredjepart tilgang til programvaren, dataene og det tilhørende materiellet utover det som fremgår av denne avtalen, eller gi fu ll eller delvis tilgang til eldre eller nåværende versjoner av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet, eventuelle oppdateringer eller lisensinnehavers rettigheter i henhold til denne avtalen.

Lisensinnehaver skal ikke dekonstruere, dekompilere eller demontere programvaren, eller gjøre noe forsøk på å løse eller omgå nøkkelkoden til programvaren og/eller maskinvarenøkkelen som brukes, alt etter hva som er aktuelt, bortsett fra der hvor og kun i den utstrekning slike aktiviteter er uttrykkelig tillatt ifølge gjeldende lover, uavhengig av denne begrensningen.

Lisensinnehaver skal ikke fjerne eller skjule noe merke som angir opphavsrett, varemerke og/eller eiendomsrett for ESRI og selskapets lisensgivere.

Lisensinnehaver skal ikke endre eller forandre ESRI-programvaren eller utarbeide noe avledet produkt av ESRIprogramvaren, BORTSETT FRA at lisensinnehaver kan bruke makro eller skriptspråk slik det fremgår av brukerveiledningen.

Det gis lisens for programvaren, dataene og det tilhørende materiellet som ett enkelt produkt. Bortsett fra der noe annet fremgår av denne avtalen, kan komponentene ikke skilles fra hverandre for å brukes på mer enn én (1) datamaskin eller i sammenheng med programvare utviklet av tredjepart.

ArcView-programvare for forretningsanalyse: Lisensinnehaver kan bruke, kopiere, reprodusere, vise, markedsføre, videreselge, overføre, kringkaste og/eller redistribuere kart som er publisert på papirkopi og/eller i statisk, elektronisk ell er digitalt bildeformat (f. eks. .gif., .jpeg, o.l.) som er et resultat av bruken av ArcView®-datasett for forretningsanalyse alle r eventuelle avledede versjoner av ArcView-datasett for forretningsanalyse, som en del av lisensinnehaverens merverdiprodukt og/eller tjeneste (dvs. en kunderapport), såframt lisensinnehaver tilføyer en erklæring som tilkjennegir ESRI og/eller selskapets tredjepart lisensgiver(e) som kilden til de(n) delen(e) av datasettene som er vist, skrevet ut eller tegnet. Lisensinnehaver kan ikke markedsføre, videreselge, overføre, kringkaste og/eller redistribuere de opprinnelige datasettene fra ArcView for forretningsanalyse eller noen avlededet del av ArcView-datasettene for forretningsanalyse.

MapObjects-programvare: Dersom MapObjects®-programvare leveres med denne avtalen, gjelder følgende:

Lisensinnehaver/utvikler kan bruke den leverte programvareversjonen til å utvikle ett kjørbart program som kan installeres for en sluttbruker til bruk på én (1) datamaskin/terminal, forutsatt at aktuelle avgifter er innbetalt på forhånd.

Ytterligere lisensavgifter må betales på forhånd for hvert enkelt kjørbart program som leveres til en sluttbruker, og for hver Internett-installasjon.

Lisensinnehaver/utvikler forplikter seg til å ikke installere eller gi noen tillatelse til å installere filen(e) MO20.LIC elle r WEBLINK.LIC eller oppdateringer av disse.

Lisensinnehaver/utvikler forplikter seg til å utstyre alle pakker og lagringsmedia og all brukerdokumentasjon med logoen "GIS by ESRI™" (GIS fra ESRI), hvis bruk er underlagt ESRIs retningslinjer for varemerke (ESRI Trademark Guidelines), en lisens som herved bevilges, samt ESRIs kunngjøring om opphavsrett som er plassert på kildematerialene, inkludert følgende

2

Norski

9907017.Norwegian 09/02/1999 14:05 Page 3

tilleggskunngjøring: "Deler av denne programvaren tilhører LizardTech, Inc. og er opphavsrettslig beskyttet © 1995-1998, Lizard Tech Inc. og/eller University of California. Amerikansk patentnr. 5,710,835. Med enerett."

Hver skriftlig underlisensavtale som leveres sammen med lisensinnehaverens/utviklerens kjørbare program skal inneholde følgende betingelser:

(a)MapObjects-komponenter kan ikke skilles fra bruken av det underliggende kjørbare programmet.

(b)Lisensbrukeren skal ikke dekonstruere på noen måte, bortsett fra der hvor og kun i den utstrekning slike aktiviteter er uttrykkelig tillatt ifølge gjeldende lover, kopiere til kommersielt bruk, overføre eller tildele sine rettigheter i henhold til lisensavtalen, og

(c)ESRI eller dets leverandører kan håndheve sine åndsverksrettigheter ved rettshjelp såvel som andre rettsmidler som er tilgjengelige i henhold til loven eller billighetsrett.

Lisensinnehaver/utvikler kan bruke programvaren i sitt betatestprogram og for sluttbrukerevaluering uten å betale installasjonsavgifter.

Lisensinnehaver/utvikler forplikter seg til å betale erstatning for, forsvare og holde ESRI skadesløs for alle krav, tap eller erstatningsansvar, uansett type og grunn, som oppstår som følge av lisensinnehaverens handlinger, fremstillinger eller underlisensaktiviteter som ikke er i henhold til betingelsene i denne avtalen eller som oppstår som følge av bruk eller lisensiering av lisensinnehaverens kjørbare program. Denne forpliktelsen skal ikke gjelde for krav, tap eller erstatningsansvar som utelukkende skyldes bruken av uendrede MapObjects-komponenter.

ESRI kan føre bokettersyn med de av lisensinnehaverens/utviklerens dokumenter som er tilknyttet MapObjects-installasjoner, i et tidsrom på fem (5) år etter siste installasjon. I tilfelle alle installasjonsavgifter ikke er blitt betalt, forplikter lisensinnehaver/utvikler seg til å betale alle forfalte avgifter samt alle utgifter som ESRI eller selskapets utpekte har hatt i forbindelses med bokettersynet.

Avtaleperiode: Lisensen som bevilges i denne avtalen, skal tre i kraft når lisensinnehaver mottar programvaren, dataene og det tilhørende materiellet, og skal fortsette inntil (1) Lisensinnehaver velger å avslutte bruken av programvaren, dataene og det tilhørende materiellet og sier opp denne avtalen, eller (2) ESRI sier opp avtalen som følge av vesentlig brudd på denne avtalen. I begge tilfeller skal lisensinnehaver ved opphør av avtalen returnere programvaren, dataene og det tilhørende materiellet, samt eventuelle fullstendige eller delvise kopier, koder, endringer og flettede deler i enhver form til ESRI. Partene er herved enige om at alle bestemmelser som har til hensikt å beskytte rettighetene til ESRI og selskapets lisensgiver(e), fortsatt skal gjelde ved et eventuelt avtalebrudd.

Begrenset garanti og ansvarsfraskrivelse: ESRI garanterer at mediene som programvaren, dataene og det tilhørende materiellet leveres på, er fri for mangler på materiell eller i utførelse ved normalt bruk og vedlikehold i en periode på seksti (60) dager fra mottaksdato.

MED UNNTAK AV DEN BEGRENSEDE GARANTIEN OVENFOR, LEVERES PROGRAMVAREN, DATAENE OG DET TILHØRENDE MATERIELLET I DEN STAND DE ER, UTEN NOEN FORM FOR GARANTIER, HVERKEN UTTRYKTE ELLER UNDERFORSTÅTTE, INNBEFATTET, MEN IKKE BEGRENSET TIL, IMPLISITTE GARANTIER MED HENSYN TIL SALGBARHET ELLER EGNETHET FOR ET BESTEMT FORMÅL. ESRI GARANTERER IKKE AT BRUKEN AV PROGRAMVAREN, DATAENE OG DET TILHØRENDE MATERIELLET VIL FORLØPE FEILFRITT OG UTEN AVBRUDD.

Ansvarsfraskrivelse med hensyn til data: ALLE DATA INKLUDERT I ESRI-PAKKEN ER SKAFFET TIL VEIE FRA KILDER ANSETT FOR Å VÆRE PÅLITELIGE, MEN DET GIS INGEN GARANTI FOR DATAENES RIKTIGHET OG FULLSTENDIGHET OG MENINGENE SOM ER DANNET PÅ GRUNNLAG AV DEM. VI HAR GJORT VÅRT YTTERSTE FOR Å LEVERE KORREKTE DATA I DENNE PAKKEN. LISENSINNEHAVEREN VEDKJENNER AT DATAENE KAN INNEHOLDE EN VISS MANGEL PÅ OVERENSSTEMMELSE OG ENKELTE FEIL, MANGLER OG/ELLER UTELATELSER. ESRI OG SELSKAPETS TREDJEPART LISENSGIVER(E) GÅR IKKE GOD FOR AT DATAENE VIL SVARE TIL KUNDENS BEHOV ELLER FORVENTNINGER, AT BRUKEN AV DATAENE VIL FORLØPE UTEN AVBRUDD, ELLER AT ENHVER MANGEL PÅ OVERENSSTEMMELSE KAN ELLER VIL BLI RETTET OPP. ESRI OG SELSKAPETS TREDJEPART LISENSGIVER(E) OPPMUNTRER IKKE TIL Å SETTE FULL LIT TIL DISSE DATAENE, OG LISENSINNEHAVEREN BØR ALLTID VERIFISERE DE FAKTISKE OPPLYSNINGENE, DET VÆRE SEG KART, TABELLER, ROM-INFORMASJON O.L. DATAENE I DENNE PAKKEN KAN ENDRES UTEN FORHÅNDSVARSEL.

Eneste rettsmiddel og begrensning av erstatningsansvar: I løpet av garantiperioden skal ESRIs hele og fulle erstatningsansvar og lisensinnehavers eneste rettsmiddel være tilbakebetaling av lisensavgiften betalt for programvaren,

3

Norski

9907017.Norwegian 09/02/1999 14:05 Page 4

dataene og det tilhørende materiellet i overensstemmelse med ESRIs kundeforsikringsprogram for programvare, data og tilhørende materiell som ikke innfrir ESRIs begrensede garanti og som returneres til ESRI eller selskapets forhandlere sammen med en kopi av lisensinnehaverens innbetalingskvittering.

ESRI OG SELSKAPETS TREDJEPART LISENSGIVER(E) ER IKKE UNDER NOEN OMSTENDIGHET ERSTATNINGSPLIKTIGE FOR KOSTNADER FORBUNDET MED ANSKAFFELSE AV ERSTATNINGSVARER ELLER - TJENESTER, TAPT FORTJENESTE, TAPT SALG ELLER FORRETNINGSUTGIFTER, INVESTERINGER ELLER FOR FORPLIKTELSER I FORBINDELSE MED NOEN FORRETNING, TAP AV GOODWILL, ELLER FOR NOEN INDIREKTE, SPESIELLE, TILFELDIGE ELLER FØLGEMESSIGE TAP SOM FØLGE AV DENNE AVTALEN ELLER BRUK AV PROGRAMVAREN, DATASETTENE, PRØVEDATAENE OG DET TILHØRENDE MATERIELLET, UAVHENGIG AV HVA SOM MÅTTE VÆRE ÅRSAKEN, IFØLGE ENHVER TEORI OM ERSTATNINGSANSVAR, OG UANSETT OM ESRI OG SELSKAPETS TREDJEPART LISENSGIVER(E) ER GJORT OPPMERKSOM PÅ MULIGHETEN FOR SLIK SKADE. DISSE BEGRENSNINGENE SKAL GJELDE UANSETT OM ET BEGRENSET RETTSMIDDEL EVENTUELT IKKE INNFRIR SIN VESENTLIGE FUNKSJON.

Unntak: Ingen forsømmelse eller forsinkelse fra ESRI eller selskapets tredjepart lisensgiver(e) med hensyn til håndheving av en rettighet eller et rettsmiddel ifølge denne avtalen skal tolkes som om ESRI eller selskapets lisensgiver(e) gir avkall på håndheving av slik rettighet eller rettsmiddel i fremtiden eller på annen måte.

Prioritetsordning: Enhver konflikt og/eller inkonsekvens mellom betingelsene i denne avtalen og en kjøpsordre eller andre betingelser skal avgjøres til fordel for betingelsene i denne avtalen.

Eksportbestemmelser: Lisensinnehaveren vedkjenner at denne avtalen og gjennomføringen av den er underlagt samtlige amerikanske lover som har anvendelse, bestemmelser eller bekjentgjørelser som omhandler eksport av dataprogramvare eller ekspertise på dette området. ESRI-programvaren, dataene og det tilhørende materiellet er klassifisert som tekniske data i henhold til amerikansk eksportlovgivning. Lisensinnehaver forplikter seg til å overholde alle amerikanske lover, bestemmelser og bekjentgjørelser som omhandler eksport av slike tekniske data. Lisensinnehaveren forplikter seg til ikke å formidle eller videreeksportere noen form for tekniske data som er underlagt denne avtalen, til noe land hvor de amerikanske myndigheter på det tidspunktet eksporten eller overførselen finner sted krever eksportlisens eller annen underbyggende dokumentasjon, med mindre lisensinnehaveren har skaffet til veie skriftlig forhåndstillatelse fra ESRI og USAs myndigheter for eksportkontroll. Ved inngåelse av denne avtalen foreligger det handelsrestriksjoner for Cuba, Iran, Irak, Libya, NordKorea og Sudan.

Gjeldende lov: Denne avtalen er underlagt og skal gjennomføres i henhold til handelslovene for den lokale rettskrets, med unntak av lov om åndsverk, idet åndsverksrettigheter skal tolkes i henhold til lovverket i USA og i delstaten California, samt internasjonale avtaler og konvensjoner som kommer til anvendelse. Denne avtalen er ikke underlagt FNkonvensjonen om avtaler om internasjonal varehandel, og anvendelse av den er uttrykkelig utelukket.

Enhver konflikt eller uenighet som måtte oppstå mellom ESRI og lisensinnehaveren i forbindelse med en tolkning av de kommersielle betingelsene for denne avtalen, overholdelse eller mangel på overholdelse av disse, eller gyldigheten eller håndhevingen av disse, skal endelig avgjøres i henhold til det Internasjonale Handelskammers regler for forlik og megling av tr e

(3) voldgiftsdommere utpekt i overensstemmelse med nevnte regler som gjelder på datoen da slik kunngjøring gjøres. Meglingsprosessen skal finne sted i Redlands i delstaten California, USA. Voldgiftsdommen skal være endelig og bindende for alle parter, og på enhver av partenes ansøkning kan det avsies dom på dette grunnlag av enhver rett med jurisdiksjon. Begge parter skal selv bære egne kostnader i forbindelse med forberedelser og framføring av sin sak, og kostnadene i forbindelse med voldgiften, innbefattet meglerens/meglernes honorar og utgifter, skal deles likt mellom partene, med mindre domsavsigelsen sier noe annet.

Fullstendig avtale: Partene samtykker i at dette utgjør den eneste og hele avtale mellom partene i forbindelse med forholdet som fremgår heri, og erstatter enhver tidligere avtale, skjønn eller ordning mellom partene i denne forbindelse, og gjelder, er virksom og bindende for alle parter.

ESRI er et registrert varemerke for Environmental Systems Research Institute, Inc. i USA og visse andre land. Registrering i EU er under utarbeidelse.

ArcView og MapObjects er registrerte varemerker for Environmental Systems Research Institute, Inc. i USA og visse andre land. Registrering i EU er under utarbeidelse. GIS by ESRI er et varemerke for Environmental Systems Research Institute, Inc.

4

Norski

Соседние файлы в папке license