Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
18
Добавлен:
11.05.2015
Размер:
78.47 Кб
Скачать

9907017dan.qxd 9/16/09 11:53 AM Page 1

VIGTIGT - LÆS DETTE OMHYGGELIGT,

INDEN DEN FORSEGLEDE MEDIEPAKKE åBNES

BRUG AF SOFTWAREN, TILHØRENDE MATERIALE, DATA SÆT, OG/ELLER PRØVEDATA ER BETINGET AF ACCEPT AF ESRIs LICENSAFTALE, DER AFLØSER ALLE TIDLGERE LICENSAFTALE(R), UNDTAGEN HVIS DEN ER AFLØST AF EN UNDERSKREVET LICENSAFTALE MELLEM DEM OG ESRI. ESRI ER KUN VILLIG TIL AT GIVE DEM LICENS TIL DET VEDLAGTE SOFTWARE, TILHØRENDE MATERIALE, DATA SÆT, OG/ELLER PRØVEDATA, SåFREMT DE ACCEPTERER ALLE DE FORELIGGENDE VILKåR OG BETINGELSER INDEHOLDT I DENNE ESRI LICENSAFTALE. HVIS DE IKKE ER VILLIG TIL AT ACCEPTERE DE FORELIGGENDE VILKåR OG BETINGELSER, ER ESRI IKKE VILLIG TIL AT BEVILLIGE DEM LICENS TIL SOFTWAREN, TILHØRENDE MATERIALE, DATA SÆT, OG/ELLER PRØVEDATA. HVIS DETTE ER TILFÆLDET, SKAL DE TILBAGESENDE DEN UåBNEDE, FORSEGLEDE MEDIEPAKKE, DISKETTERNE, OG ALT LEDSAGENDE TRYKT MATERIALE TIL ESRI, DENNES DISTRIBUTØR, ELLER AUTORISEREDE FORHANDLER MED HENBLIK På FULD TILBAGEBETALING AF LICENSOMKOSTNINGERNE. ESRI VIL IKKE YDE TILBAGEBETALING AF LICENSOMKOSTNINGERNE HVIS DEN FORSEGLEDE MEDIEPAKKE ER BLEVET åBNET.

ESRI Desktop Software Licens Aftale

Dette er en licensaftale, og ikke en salgsaftale. Denne licensaftale (aftale) er mellem slutbrugeren (licenstageren) og Environmental Systems Research Institute, Inc. (ESRI), og giver licenstageren visse begrænsede rettigheder til at bruge det navnebeskyttede ESRI® desktop software og softwareopdateringer, datasæt, prøvedata, indlagt, og/eller trykt dokumentation og brugervejledninger, inklusive opdateringer af disse, samt nøglekoden til softwaren og hardwaren (herefter betegnet "software, data, og tilhørende materiale") alt efter det foreliggende tilfælde. Alle rettigheder, der ikke udtrykkeligt er givet i denne aftale, er forbeholdt ESRI.

Forbehold af ejendomsret og bevilling af licens: ESRI og dennes tredieparts licensgiver(e) bibeholder eneretlige rettigheder, titler og ejendomsret til det eksemplar af softwaren, data og tilhørende materialer til hvilket, der i henhold til denne aftale, gives licens, og bevilger herved licenstager en personlig, ikke-eneretlig, uoverdragelig licens til brug af softwaren, data og tilhørende materialer på grundlag af vilkårene og betingelserne i denne aftale. Fra datoen for modtagelsen indvilger licenstager i at udfolde rimelige bestræbelser på at beskytte softwaren, data og tilhørende materiale mod uautoriseret anvendelse, gengivelse, distribution og offentliggørelse.

Ophavsret: Softwaren, data og tilhørende materiale ejes af ESRI og dennes licensgiver(e) og er beskyttet af amerikansk lov om ophavsret samt gældende internationale love, traktater og/eller konventioner.

Tredieparts licensgiver(e): ESRI er autoriseret til at gendistribuere og give trediepartslicens (herefter benævnt "tredieparts licensgiver(e)") til softwaren og data komponenter leveret sammen med softwaren, data og tilhørende materiale indeholdt i denne aftale. Tredieparts licensgiver(e) har ret til at håndhæve denne aftale i det omfang, det er tilladt ved gældende lov.

Tilladte anvendelser:

Licenstager må installere og bruge en (1) kopi af softwaren, data og tilhørende materiale på et edb system. Licenstager må lave en kopi til licenstagers eget brug på et transportabelt edb system såfremt kun et (1) kopi af softwaren, data, og tilhørende materiale er i brug ved en (1) bestemt tid.

Licenstager må også opbevare eller installere en kopi af softwaren, data, og tilhørende materiale på en oplagringsenhed, såsom en netværk server udelukkende anvendt til at installere eller operere softwaren, data og tilhørende materiale på licenstagers andre edb system(er) og/eller terminal(er) på et internt edb netværk; dog må licenstager anskaffe og tilegne sig en licens for hver enkelt edb system og/eller terminal på hvilket softwaren, data, og tilhørende materiale er installeret eller kører fra oplagringsenheden. Bortset fra som her autoriseret, må softwaren, data, og tilhørende materiale ikke uddeles eller bruges sideløbende på forskellige edb anlæg eller terminaler.

Licenstager må bruge softwaren, data, og tilhørende materiale som et kort/data server i et Internet og/eller Internet distribueret edb netværk eller område forudsat at de behørige EKSTRAlicens afgifter er betalt.

Licenstager må lave rutinemæssige edb sikkerhedskopier af softwaren, data og tilhørende udstyr.

Licenstager må bruge, kopiere, ændre, sammenkøre, gengive, og/eller skabe afledte værker af den indlagte dokumentation til licenstagers eget interne brug. De dele af den indlagte dokumentation, der er sammenkørt med anden software, trykte sider

1

Dansk

9907017dan.qxd 9/16/09 11:53 AM Page 2

og/eller digitalt materiale, vil fortsat være underkastet vilkårene og betingelserne for denne aftale og skal fremvise følgende ophavsretsmeddelse til anerkendelse af ESRI og dennes tredieparts licensgiver(e) ejendomsret i den indlagte dokumentaton: "Dele af dette dokument indeholder immaterielle ophavsrettigheder tilhørende ESRI og dennes tredieparts licensgiver(e) og benyttes heri med tilladelse. Copyright © 199_ Environmental Systems Research Institute, Inc., og dets tredieparts licensgiver(e). Alle rettigheder forbeholdes". [Indsæt aktuel ophavsrets dato/datoer af kilde materialer.].

Licenstager kan anvende de data, der omfattes af licensen fra ESRI og dennes tredieparts licensgiver(e), som beskrevet i afsnittet om distributionsrettigheder (Distribution Rights) i de indlagte hjælp-filer til data (Data Help).

Licens Pak(License Pak): Hvis licenstager erhvervede sig denne licens i en ESRI License Pak, må licenstager lave det antal ekstra kopier af softwaren, data, og tilhørende materiale autoriseret ifølge licenskortet i licenspakningen, og licenstager må anvende kopierne som beskrevet heri.

Not for Resale Software: Såfremt softwaren er mærket "Not for Resale" or "NFR," (ikke til videresalg), er licenstagers brug, uanset andre afsnit af denne licensaftale, begrænset til demonstrationformål, afprovninger eller vurderingsformål, og licenstager må ikke videresælge eller på anden vis overføre softwaren for valuta.

Forbudte anvendelser:

Licenstager må ikke kopiere, reproducere, forevise, markedsføre, videresælge, viderebringe, og/eller re-distribuere kopier af softwaren, data sættene, eller nogen afledt del af data sættene i trykt format og/eller digitalt format, og/eller dermed forbundne materialer udover som beskrevet i overstående afsnit om Tilladte anvendelser.

Licenstager må ikke sælge, leje, forpagte, give underlicens, udlåne, tildele, tiddele, agere som en service, der tillader tredie person adgang til softwaren, data, eller tilhørende materiale, eller overføre, helt eller delvist, adgang til tidligere, eller til aktuelle version(er) eller opdateringer, eller overføre andre af licenstagerens rettigheder angående softwaren, data, og tilhørende materiale, undtagen som stipuleret i denne aftale.

Licenstager må ikke dekonstruere eller demontere softwaren, eller gøre noget forsøg på at låse op eller omgå softwarens nøglekode og/eller hardwarens nøglekode, alt efter hvad der er aktuelt, med undtagelse af og kun i det omfang at sådan aktivitet er udtrykkeligt tilladt ved gældende lov uanset denne begrænsning.

Licenstager må ikke fjerne eller tilsløre ESRIs og dets licensgiver(e)s ophavsrettigheder, varemærker og/eller andre meddelelser om ejendomsrettigheder.

Licenstager må ikke ændre eller modificere ESRI softwaren eller forberede noget udledt arbejde fra ESRI softwaren, MED UNDTAGELSE AF at licenstager må anvende makro eller skript sproget som angivet i bruger dokumentationen.

Softwaren, data og tilhørende materiale er opgivet i licensen som en enhed. Med undtagelse af, hvor det er anført anderledes, må komponenterne ikke adskilles for brug ved mere end et (1) edb anlæg eller i sammenhæng med noget tredie partis software.

ArcView Business Analyst Software: Licenstager må bruge, kopiere, reproducere, forevise, markedsføre, videresælge, gentransmittere, viderebringe,og/eller re-distribuere kort, offentliggjort som trykt materiale og/eller statiske, elektroniske digitale billedformater (f. eks. gif, jpeg, osv.), der resulterer fra brug af ArcView® Business Analyst Data sæt eller fra nogen afledt(e) del(e) af ArcView Business Analyst Data sæt, som en del af licenstagers værdi produkt og/eller service (f.eks. en kunde report), forudsat at licenstager påskriver en bemærkning, der tilkendegiver ESRI og/eller dennes tredie licensgiver(e) som kilden af den/de del(e) af datasættene, der er forevist, optrykte, eller plottede. Licenstager må ikke markedsføre, videresælge, gentransmittere, viderebringe og/eller redistribuere de reelle ArcView Business Analyst Data sæt eller nogen afledt(e) del(e) af ArcView Business Analyst Data sæt.

MapObjects software: Hvis MapObjects® software er leveret med denne aftale, gælder følgende betingelser:

Licenstager/programudarbejderen må bruge den leverede softwares affattelse til at udarbejde et brugbart anvendelsesområde, som kan udnyttes (deployeres) af en slutbruger på et (1) edb system/terminal, forudsat at de rette afgifter er blevet forudbetalt.

Yderligere licensafgifter skal betales forud for hvert brugbart anvendelsesområde, der er leveret til en slutbruger, og for hver internet udnyttelse (deployment).

Licenstager/programudarbejderen indvilliger i ikke at udvikle eller tillade nogen anden person at udvikle (deploy) "MO20.LIC" eller "WEBLINK.LIC" filerne, eller deres opdateringer.

Licenstager/programudarbejderen indvilliger i på alle pakker, medieog bruger dokumentation at anføre "GIS by ESRI™" firmamærket, hvis brug er underlagt ESRI varemærke vejledningerne, til hvilke en licens herved gives, lige så vel som oplysningerne om ESRIs ophavsrets, som er anført på kildematerialerne, inklusive følgende supplerende oplysning: "Dele af dette edb program ejes af Lizard Tech, Inc. under ophavsret ©1995-1998, Lizard Tech, Inc. og/eller the University of California. U.S. patentnummer 5,710,835. Alle rettigheder forbeholdes".

2

Dansk

9907017dan.qxd 9/16/09 11:53 AM Page 3

Hver skriftlig underlicens aftale leveret sammen med den til licenstager/programudarbejderen afgivne, skal indeholde følgende betingelser:

(a)MapObjects må ikke adskilles fra brug fra det fundamentale udførselsbare anvendelsesområde.

(b)Licenstager må ikke på nogen måde dekonstruere, undtagen og kun i den udretning, at sådan aktivitet er udtrykkeligt tilladt ifølge gældende lov, kopiere til forretningsbrug, overføre eller tildele licenstagers rettigheder under den givne licens; og

(c)ESRI og dets forhandlere kan gennemtvinge deres ophavsrettigheder både gennem retslige pålæg, såvel som ved alle andre tilrådighedstående midler ved lov eller billighedsret.

Licenstager/programudarbejderen må bruge softwaren i beta afprøvnings programmet og til slutbrugs vurdering uden at betale udnyttelses (deployment) afgifter.

Licenstager/programudarbejderen indvilliger i at sikre, forsvare og holde ESRI skadesløs fra ethvert krav, skade eller ansvar, uanset dets art og grund, der opstår på grund af licenstagers handlinger, fremstillinger, eller underlicens handlinger, der ikke er i overensstemmelse med denne aftales betingelser, eller som opstår som følge af brug eller licens af licenstagers udførelsesmandat (executteable). Denne forpligtelse skal ikke gælde for krav, skader eller ansvar, der opstår udelukkende som et resultat af brug af uændrede MapObjects komponenter.

ESRI har tilladelse til at revidere licenstagers/programudarbejderens regnskabsbøger som de vedrører MapObjects udnyttelse (deployment), for en periode af fem (5) år siden den sidste udnyttelse (deployment). I tilfælde af, at alle udnyttelses afgifter ikke er blevet betalt, indvilger licenstager/programudarbejderen i at betale alle disse afgifter med tilbagevirkende kraft og også betale omkostningerne ved denne revision til ESRI eller dets repræsentant.

Aftaleperiode: Licensen, der bevilges i henhold til denne aftale, skal træde i kraft, når licenstager modtager softwaren, data og tilhørende materialer, og skal være gyldig, indtil (1) licenstager vælger at afslutte anvendelsen af softwaren, data og medfølgende materialer og at ophæve denne aftale, eller (2) ESRI ophæver aftalen på grund af licenstagers materielle brud på aftalen. Ved ophævelsen af denne aftale i begge tilfælde, skal licenstager tilbagelevere sofftwaren, data, tilhørende materialer samt alle fuldstændige eller delvise kopier, koder, modifikationer og sammenkørte dele i enhver form til ESRI. Parterne er hermed enige om, at alle bestemmelser, som har til formål at beskytte ESRIs og dennes tredieparts licensgiver(e)s rettigheder fortsat skal være gyldige, skulle overtrædelse finde sted.

Begrænset garanti og frafald: ESRI garanterer, at medierne, på hvilke softwaren, data og tilhørende materialer leveres, er fejlfrie i materiale og forarbejdning ved normal brug og service i et tidsrum på tres (60) dage fra modtagelsesdatoen.

BORTSET FRA DE UDTRYKKELIGT BEGRÆNSEDE GARANTIER OVENFOR LEVERES SOFTWAREN, DATA OG TILHØRENDE MATERIALER "SOM DE FOREFINDES" UDEN GARANTI AF NOGEN SLAGS, HVERKEN UDTRYKKELIG ELLER UNDERFORSTåET, INKLUSIVE MEN IKKE BEGRÆNSET TIL UNDERFORSTåEDE GARANTIER FOR SALGBARHED ELLER EGNETHED TIL ET BESTEMT FORMåL. ESRI GARANTERER IKKE AT BRUGEN AF SOFTWAREN, DATA, OG TILHØRENDE MATERIALER VIL FOREKOMME UAFBRUDT ELLER VIL VÆRE FEJLFRI.

Data frafald: DATA INKLUDERET I ESRI PAKKEN ER FREMSKAFFET FRA KILDER ANSET SOM PåLIDELIGE, MEN DET KAN IKKE GARANTERES, AT DISSE ELLER MENINGER BASERET På DISSE, ER KORREKTE OG FULDSTÆNDIGE. DER ER GJORT ALT FOR AT LEVERE KORREKTE DATA I DENNE PAKKE. LICENSTAGER ANERKENDER, AT DATA KAN INDEHOLDE UOVERENSSTEMMELSER, DEFEKTER, FEJL OG/ELLER MANGLER. ESRI OG DENNES TREDIEPARTS LICENSGIVER(E) GARANTERER IKKE, AT DATA VIL OPFYLDE LICENSTAGERS BEHOV OG FORVENTNINGER, AT BRUGEN AF DATA VIL FOREKOMME UDEN AFBRYDELSER, ELLER AT ALLE UOVERENSSTEMMELSER KAN ELLER VIL BLIVE RETTET. ESRI OG DENNES TREDIEPARTS LICENSGIVER(E) TILSKYNDER IKKE TIL TILLID TIL DISSE DATA OG LICENSTAGER BØR ALTID VERIFICERE FAKTISKE DATA, SåSOM KORT, RUMLIG,ELLER TABELLARISK INFORMATION OSV. DATA INDEHOLDT I DENNE PAKKE KAN ÆNDRES UDEN VARSEL.

Eneste retsmiddel samt ansvarsbegrænsning: I garantiperioden vil ESRIs eneste ansvar og licenstagers eneste retskrav om afhjælpning være tilbagebetaling af licensafgiften, der er betalt for softwaren, data og tilhørende materialer, i henhold til ESRI's Customer Assurance program (kundeforsikring) for softwaren, data og tilhørende materialer, der ikke opfylder ESRIs begrænsede garanti, og som tilbageleveres til ESRI eller dennes distributører eller autoriserede forhandlere sammen med en kopi af licenstagers kvittering.

3

Dansk

9907017dan.qxd 9/16/09 11:53 AM Page 4

UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER SKAL ESRI ELLER DENNES TREDIEPARTS LICENSGIVER(E) VÆRE ANSVARLIGE OVERFOR LICENSHAVER FOR OMKOSTNINGER I FORBINDELSE MED TILVEJEBRINGELSE AF SUBSTITUTIONS VARER ELLER SERVICE, TABT FORTJENESTE, TABT SALG ELLER FORRETNINGSUDGIFTER, INVESTERINGER ELLER FORPLIGTELSER I FORBINDELSE MED NOGEN FORRETNING, TAB AF GOODWILL ELLER KUNDEKREDS, ELLER FOR INDIREKTE, SÆRLIGE, ELLER TILFÆLDIGE SKADER ELLER SKADER OPSTåET SOM FØLGE AF DENNE AFTALE ELLER BRUG AF SOFTWAREN, DATA SÆTTENE, PRØVEDATA, OG TILHØRENDE MATERIALER, HVORDAN END BEVIRKET, IFØLGE HVILKEN SOM HELST TEORI OM ANSVARLIGHED, EJ HELLER SåFREMT ESRI ELLER DENNES TREDIEPARTS LICENSGIVER(E) ER BLEVET ADVISERET OM MULIGHEDEN FOR EN SåDAN SKADE. DISSE BEGRÆNSNINGER SKAL VÆRE GYLDIGE UANSET HVILKEN SOM HELST FORSØMMELSE I DET VÆSENTLIGE FORMåL AF NOGET BEGRÆNSET RETSMIDDEL.

Frafald: Hvis ESRI eller dennes tredieparts licensgiver(e) forsømmer eller tøver med at håndhæve rettigheder eller midler i henhold til denne aftale, skal dette ikke tolkes som ESRIs eller dennes tredieparts licensgiver(e)s frafald til fremtidig eller anden udøvelse af en/et sådan(t) rettighed eller middel.

Forrang: Enhver konflikt og/eller uoverensstemmelse mellem vilkårene i denne aftale og nogen købsordre eller andre vilkår skal afgøres til fordel for vilkårerne udtrykt i denne aftale.

Eksportforskrifter: Licenstager anerkender, at denne aftale og opfyldelse heraf må overholde samtlige anvendelige amerikanske love, forskrifter og bekendtgørelser vedrørende eksport af edb-software og tilhørende know-how. ESRIs software, data og tilhørende materialer udgør tekniske data i henhold til USAs eksportlovgivning. Licenstager indvilliger i at overholde samtlige love, forskrifter og bekendtgørelser, udstedt i USA vedrørende eksport af tekniske data. Licenstager indvilliger i ikke at afsløre eller videreeksportere tekniske data, der er modtaget i medfør af denne aftale, i eller til lande for hvilke USAs regering kræver eksportlicens eller anden tilgrundliggende dokumentation på tidspunktet for eksporten eller overdragelsen, medmindre licenstager har indhentet forudgående skriftlig bemyndigelse fra ESRI og eksportkontrolkontoret i USA. Lande, for hvilke der gælder restriktioner på tidspunktet for denne aftale, er Cuba, Irak, Iran, Libyen og Nordkorea.

Gældende lov: Denne aftale skal reguleres og afgøres i overensstemmelse med handelsretten for den stedværende jurisdiktion, med undtagelse af forhold om ophavsret, patent og varemærker, som skal afgøres af USAs, staten Californiens samt gældende internationale traktater og konventioner. Denne aftale er ikke underkastet FN-konventionen vedrørende aftaler om internationalt varesalg, og anvendelse af denne konvention er udtrykkeligt udelukket.

Enhver uenighed eller meningsforskel der opstår mellem ESRI og licenstager i forbindelse med enhver fortolkning af de handelsmæssige udtryk eller præmisser i denne aftale eller overensstemmelse eller uoverensstemmelse hermed, eller validitet eller gennemtvingelse heraf, skal blive endegyldigt afgjort af Mæglingsog Voldgiftsretten under Det Internationale Handelskammer af tre (3) forligspersoner udnævnt i overensstemmelse med de regler, der er gyldige på tidspunktet for indgivelsen af sådan anmeldelse. Voldgiftsprocessen skal foregå i Redlands, i staten Californien. Voldgiftskendelsen skal være endegyldig og bindende for parterne, og dom kan afsiges i overensstemmelse hermed, efter anmodning fra en af parterne, af enhver kompetent domstol. Hver af parterne skal bære omkostningerne ved forberedelsen og fremlæggelsen af sagen, og omkostningerne ved voldgift, inklusive vederlag og udgifter til voldgiftspersonen(rne), skal deles ligeligt mellem begge parter, med mindre voldgiftskendelsen bestemmer anderledes.

Udtømmende aftale: Parterne er enige om, at dette udgør den eneste og fuldstændige aftale mellem parterne vedrørende forholdet beskrevet her, og at denne aftale erstatter enhver(t) tidligere aftale, forståelse og arrangement mellem parterne herom, og at den er gyldig samt bindende for parterne.

ESRI er et varemærker tilhørende Environmental Systems Research Institute, Inc. registreret i USA og i visse andre lande; registration er anmeldt i EU.

ArcView og MapObjects er varemærker tilhørende Environmental Systems Research Institute, Inc., registreret i USA og i visse andre lande; registration er anmeldt i EU. GIS af ESRI er et varemærke tilhørende Environmental Systems Research Institute, Inc.

4

Dansk

Соседние файлы в папке license