Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
26.25 Mб
Скачать

Студент ______________ в.Г. Шалашинська Науковий керівник

магістерської дисертації ______________ В. М. Скиба

Реферат

Дипломний проект містить 115сторінки, рисунків, таблиць, джерело, додатки.

Тема магістерської дисертації– «Відтворення репродукційно-графічних характеристик відбитків технологіями «computer-to-print».

Мета КП: визначення закономірностей впливу якісних характеристик оригіналу, параметрів кольороподілення та режимів друкування на зміни репродукційно-графічний характеристик відбитків віддрукованих технологіями «computer-to-print».

В ході виконання дисертаціїпроведено аналіз технологічних процесівтехнології «computer-to-print», розроблено технологічніпроцесивиготовленнявидань з використанням даних технологій, обранонеобхіднеустаткування,матеріали та програмне забезпечення, розроблено відділ оперативної поліграфії.

Ключові слова:ТЕХНОЛОГІЯ, ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС, computer-to-print.

зміст

вступ

На сьогоднішній день технології «computer-to-print» набувають все більших темпів розвитку та розповсюдження, що зумовлено зменшенням обсягів накладів друкованої продукції та стрімким розвитком ринку оперативної поліграфії, підвищення попиту до персоніфікованої продукції.

Саме тому дослідження технології «computer-to-print», параметрів і режимів друку та встановлення закономірних спотворень в процесах кольороподілення та друкування є актуальним науковим завданням, що дозволить розробити рекомендації по раціональному впровадженню новітніх технологій «computer-to-print» на поліграфічних підприємствах.

Мета і задачі дослідження. Мета роботи – визначення закономірностей впливу якісних характеристик оригіналу, параметрів кольороподілення та режимів друкування на зміни репродукційно-графічний характеристик відбитків віддрукованих технологіями «computer-to-print».

Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі задачі:

— встановити вплив характеристик оригіналу та параметрів процесівкольороподілення та друкування на зміни репродукційно-графічних характеристик відбитків;

— проаналізувати проблеми та визначити напрями стабілізаціїрепродукційних параметрів елементів друкарської форми;

— розробити методи вдосконалення та рекомендації щодо застосування раціонального технологій «computer-to-print».

Об’єкт дослідження - процес друкування технологіями «computer-to-print».

Предмет дослідження - параметри процесу кольороподілення та друкування; репродукційно-графічні характеристики відбитка.

Методи дослідження. Дослідження репродукційно-графічних спотворень при кольроподіленні та друкуванні буде проведене методами денситометрії та спектрофотометрії. Вимірювання координат кольору та оптичної густини елементів тестового об’єкту проводитиметься з використанням спектрофотометру ColorVision Datacolor та програмного продукту PrintFix Pro 2.1, вимірювання геометричних розмірів штрихових елементів тестового об’єкту проводитиметься з використанням мікроскопу пробивного/відбивного світла МОС45 з вимірювальним окуляром зі збільшенням с50х та 500х, лупи 7х-10х та програмного продукту MicAм. Статистична обробка результатів та регресійний аналіз експериментальних даних здійснювали у пакетах Microsoft Excel 2003, Mathcad 14, MATLAB 2006.

Наукова новизна одержаних результатів. Встановлено вплив підготовки оригінал-макету на якість відтворення елементів відбитка, відтвореного технологіями «computer-to-print». Вперше для даної технології встановлено взаємозв’язок параметрів процесу кольороподілення та репродукційних характеристик відбитка, що виражається у зміні геометричних розмірів тест-об’єктів та зсувом кольорового тону. Вперше встановлено вплив наякість відбитка режимів друкування, що характеризується спотворенням його репродукційно-графічних характеристик.

Практичне значення одержаних результатів.Розроблено план дільниці оперативного друку з рекомендаціями щодо використання технологій, матеріалів та режимів друкування до відповідних оригінал-макетів.

Апробація результатів магістерської роботи. Основні результати оприлюднені на науково-технічних конференціях студентів і аспірантів «Друкарство молоде» НТУУ "КПІ" (Київ, 2012, 2013) [1, 2].

Публікації. За результатами роботи опубліковано дві тези доповідей у збірнику «Друкарство молоде» (Київ, 2012 – 2014), тези доповіді в збірнику XVІ Міжнародної науково-практичної конференції з проблем видавничо-поліграфічної галузі УкрНДІСВД (Київ, 2013) [1–3].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]