Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Desktop_7 / Типи бісеру залежно від покриття

.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
32.77 Кб
Скачать

Типи бісеру залежно від покриття (способу забарвлення).

У даній статті описуються всілякі покриття бісеру і ступінь їх стійкості до сонячного світла, побутової хімії і тертю об тіло й одяг. Будь ласка, майте на увазі той факт, що стійкість бісерного покриття залежить не тільки від його типу, але і від виробника: так, японські фірми Toho і Miyuki випускають бісер з більш стійкими покриттями, ніж, наприклад, китайські, які однозначно будуть облазити набагато швидше. Не лінуйтеся проводити самостійні тести на стійкість забарвлення вашого бісеру, щоб потім не шкодувати про зіпсоване виробі. Протестувавши ваш бісер, ви зможете використовувати його в найбільш відповідних проектах в залежності від стійкості його покриття. Тут ви можете знайти статтю про те, як протестувати ваш бісер на стійкість кольору.

У статті дано російські і англійські назви оздоблень бісеру, для полегшення пошуку у закордонних каталогах і для уникнення можливої ??плутанини в термінології при перекладі. Отже, в залежності від оздоблення, бісер можна розділити на наступні категорії:

Прозорий (англ. Transparent) - бісер, зроблений із зовсім прозорого або прозорого кольорового скла. Крізь прозорий бісер видно нитку. Це один з найдешевших типів бісеру, оскільки при виготовленні вимагає залучення мінімуму виробничих процесів. Колірний пігмент "вплавляється" у скло, тому такий бісер, як правило, не облазить, не вигоряє на сонці і не втрачає колір при впливі побутових хімічних речовин.

Непрозорий (англ. Opaque) - бісер, зроблений з непрозорого кольорового скла. Нитка крізь такий бісер не видно. Також відноситься до одного з найдешевших типів бісеру. Як правило, він не вицвітає на сонці і не змінює колір при впливі побутових хімічних речовин.

Внутрішнє сріблення (англ. Silver-lined) - отвори бісеру цього типу покриті срібним кольором, що надає бісеру блиск. Можливі деякі проблеми зі зміною кольору, але в цілому покриття досить стійке.

Райдужний (англ. Rainbow) - бісер цього типу на своїй поверхні має райдужні переливи. Ділиться на підкатегорії:

Райдужний прозорий (Transparent Rainbow) - як правило, не вицвітає, не вигоряє і не міняє колір при впливі хімічних речовин.

Райдужний непрозорий (Opaque Rainbow) - як правило, не вицвітає, не вигоряє і не міняє колір при впливі хімічних речовин.

Райдужний пофарбований зсередини (Inside-Color Rainbow) - можливі зміни кольору при дії сонячних променів і облезание кольору при впливі побутової хімії.

Глянцевий (англ. Luster) - глянсовий блискучий бісер, буває наступних видів:

Глянсовий прозорий - як правило, не має проблем з втратою кольору.

Глянсовий непрозорий - як правило, не має проблем з втратою кольору.

Металізований (англ. Metallic) - бісер цього типу має металізовану поверхню.

Самые стильные прически и укладки для этой весны. Фото

Оскар 2012: такого наряда от Пенелопы Круз не ожидал никто! Фото

Из года в год: как менялась Виктория Бекхэм. Фото

Наталья Орейро заметно постарела! Фото

Стійкість кольору варіюється від виробника до виробника. Металізований бісер японських виробників, як правило, стійкий до сонячного світла, тертя об тіло і впливу побутової хімії.

Цейлон (англ. Ceylon) - бісер, покритий глянцем, або пофарбований зсередини, як правило, пастельних тонів . Має стійкий колір.

Пофарбований зсередини (англ. Inside Color) - прозорий бісер, пофарбований зсередини різноманітними квітами. Буває як з просто прозорого, так і з прозорого кольорового скла. Можливі проблеми з кольором при дії сонячних променів. Фарба не витирається при контакті зі шкірою і одягом (що не дивно, оскільки бісер пофарбований зсередини). Втрачає колір при впливі на нього побутової хімії. Дуже нестійке покриття, рекомендується використовувати бісер цього типу в бісерної вишивки, де бісер піддається найменшому впливу зовнішніх факторів.

Пофарбований (англ. Dyed) - поверхня такого бісеру забарвлена ??у всілякі кольори. Оскільки колір не вплавлена ??в скло, а нанесений на його поверхню, бісер цього типу надзвичайно чутливий до зовнішніх впливів: він вицвітає на сонці, втрачає колір від тертя і облазить від хімічних засобів. Рекомендується для бісерної вишивки та квіткових композицій, які не будуть знаходитися на сонці. Не рекомендований для прикрас.

гальванізований (англ. Galvanized) - покритий сріблом бісер, всіляких відтінків. Можливі зміни кольору при впливі прямих сонячних променів. Облазить при контакті зі шкірою і хімічними речовинами. Для створення фамільних прикрас цей бісер явно не підходить, але може бути використаний у вишивці та в проектах, які потрібні вам тут і зараз, а далі - будь що буде:)

Шовковий (англ. Silk) & mdash ; бісер з ніжними пастельними переливами, що нагадують хрусткий зимовий сніг. Кольори стійкі до зовнішніх впливів.

Бісер з покриттям з дорогоцінних металів (золото, паладій, нікель) (англ. Special Plating, Gold plating, etc) - бісер цього типу має покриття з дорогоцінних металів, зсередини або зовні. Це покриття досить стійко до зовнішніх дій.

Матовий (англ. Frosted, Matte) - бісер цього типу має стійкий колір і не втрачає його при дії сонячних променів, побутової хімії і при контакті зі шкірою. Буває наступних видів:

Матовий прозорий і непрозорий (Transparent Matte, Opaque Matte) - стійкий колір.

Матовий райдужний (Matte Rainbow) - також стійкий до зовнішніх впливів .

Матовий металізований (Metallic Matte) - можливі проблеми з втратою кольору.

Вище були перераховані основні типи оздоблення бісеру. Крім перерахованих вище типів обробки існують їх комбінації, в даній статті не розглянуті (наприклад, Матовий прозорий райдужний - Transparent-Frosted Rainbow), та інші.

Захарова Тетяна

Соседние файлы в папке Desktop_7