4 Автоматичний контроль стану перегінних і станційних систем та пристроїв

Даний розділ присвячений роботі системи яка контролює стан пристроїв на перегонах та станціях. В даному випадку такою системою являється диспетчерський контроль. Система диспетчерського контролю руху поїздів застосовується на ділянках, обладнаних автоблокуванням. Ця система призначена для передачі інформації поїзному диспетчеру про поїздну ситуацію на дільниці. Тобто про встановлений напрям руху, зайнятість блок-ділянок, приймально-відправних колій на проміжних станціях, показання вхідних і вихідних світлофорів, показання прохідних світлофорів, інформацію про роботу переїздних пристроїв. Це потрібно для підвищення оперативності роботи диспетчера та для прийняття рішень по усуненню пошкоджень а системах автоблокування та автоматичної переїздної сигналізації. Найбільш широке застосування отримала система частотного диспетчерського контролю.

В системі ЧДК (Додаток Ж) інформація від сигнальних установок АБ та АПС передається на проміжні станції, а з відти на центральний пост до поїзного диспетчера та диспетчера дистанції сигналізації та зв'язку. Передача інформації від об'єктів контролю на проміжну станцію здійснюється по лінії подвійного пониження напруги (ДСН-ОДСН), а передача інформації з проміжних станцій на центральний пост здійснюється по спеціальній ліній ДК. На сигнальних установках для передачі інформації частотним кодом встановлюються камертонні генератори (ГКШ), кожен з який генерує одну з 16 фіксованих частот у діапазоні 300-1500 Гц. Завдяки багаточастотному кодуванню можливо одночасно передавати на станцію інформацію від всіх сигнальних установок.

На перегоні генератори з нижчими частотами встановлюються по мірі віддалення від станції для того, щоб (враховуючи ступінь загасання) сигнали на вищих частотах передавалися на менші відстані. У лінії ДСН-ОДСН генератори включають паралельно реле ДСН.

Принцип дії роботи ЧДК наступний. Частотні сигнали, які поступають з перегонів, сприймаються підсилювачем УПДК2 та приймачем ПК5. Кожен приймач ПК5 складається з двох камертонних фільтрів. Приймач ПК5-1 працює на частотах 1 і 2, ПК5-2 - на частотах 3 і 4, ПК5-3 на частотах 5 і 6 і т.д. Всього використовується вісім типів приймачів. На виході кожного фільтру є реєструюче реле типу РПН. Контактами реєструючих реле включаються лампочки на табло чергового. Контакти реєструючих реле підключені до входів розподільника РДК, за допомогою якого формуються частотні кодові сигнали, що посилаються на центральний пункт. До входів РДК так само підключені контакти наступних реле релейної централізації: НОС, ЧОС - постові сигнальні реле для управління вихідними світлофорами в парному (непарному) напрямі, контролюють стан вихідних світлофорів на станції; НС, ЧС - постові сигнальні реле для управління вхідними світлофорами, контролюють стан вхідних світлофорів; НЖ, ЧЖ - сигнальні реле, контролюючі вільність першої блок-ділянки видалення в парному (непарному) напрямі; 1П, 2П - колійні реле, контролюють вільний стан приймальних кіл; НИ, ЧИ - що виключають реле, служать для усунення можливості установки стрічних маршрутів; 1НКС, 1ЧКС - контрольно-секційні реле; 1НКМ, 2ЧКМ - контрольно-маршутні реле; КС, КМ - що виключають, формують повідомлення на центральний диспетчерський пункт про стан маршрутів на станції.

Для передачі контрольної інформації зі станції на диспетчерський пункт служать: блок управління розподільником БУР; розподільник диспетчерського контролю РДК-2; лінійний генератор ГЛ3, що виробляє одну з 15 частот. Сигнали контролю з виходу ГЛ3 через ввідно-ізолюючий щиток ЩВІ поступають в магістральний кабель. Щиток ЩВИ захищає апаратуру ЧДК і обслуговуючий персонал від небезпечних напруг і токів, які виникають в лінії зв’язку.

На проміжній станції, яка зображена в додатку Ж, використовується тактовий генератор ГТ2, що виробляє тактові імпульси на шістнадцятій частоті. Тактові імпульси поступають на РДК даної станції і через лінію ДК в РДК других станцій диспетчерського пункту. Під дією тактових імпульсів всі РДК ділянки працюють синхронно і на кожному кроці підключають до ГЛ3 своїх станцій реле, які контролюють стан перегінного або станційного об’єкта тільки на даному кроці. Генератори ГЛ3 виробляють частотні кодові сигнали, які одночасно поступають на кола ДК на диспетчерський пункт.

Пристрої проміжних станцій отримують живлення з блоку ДСНП, на котрий поступає напруга 220 В, коли контакти реле ДСН замкнуті, та 110 В, при розімкнутих контактах реле. Режим ДСН на проміжній станції контролює реле КДСН, яке включає контрольну лампочку КДСН при пониженні напруги живлення в колі ДСН-ОДСН.

На кожній сигнальній установці кодується та передається на проміжну станцію контрольна інформація: про стан блок-ділянок; про цілісність або перегорання як основної так і додаткової нитки накалювання лампи червоного вогню; про відсутність змінного струму і несправності в колі подвійного зниження напруги.

Нитки накалювання червоного вогню світлофора контролюються в двох режимах – при горінні лампи та в холодному стані. В колі лампи червоного вогню, крім справності стану самої лампи, також провіряється справність всіх монтажних проводів та перемичок.

Контроль пошкодження кола подвійного зниження напруги потрібен через те, що при виключенні реле ДСН на світлофорні лампи подається знижена напруга і різко знижається видимість сигнальних показань світлофорів в денний час.

Вся перелічена контрольна інформація кодується шляхом вироблення ГК послідовності імпульсів різної тривалості і пауз між ними, [1].