Реферат

Метою даного курсового проекту є обладнання двохколійної ділянки залізниці між станціями А-К кодовим автоблокуванням та переїздом, а також пояснення принципів роботи схем автоблокування і автоматичної переїзної сигналізації.

Пояснювальна записка курсового проекту містить п'ять розділів.

В першому розділі обґрунтовується вибір системи автоблокування, її переваги та недоліки в порівнянні з іншими системами.

В другому розділі представлене проектування перегінних систем автоматичного блокування: однонитковий та двонитковий плани перегону, розрахунок ординат точок включення сповіщення на переїзд, схеми сигнальних установок автоблокування та автоматичної переїзної сигналізації.

В третьому розділі розглянуто принципи побудови й реалізації зв'язку між перегінними та станційними пристроями системи автоматики і телемеханіки. Розглянута робота двухпровідної схеми зміни напрямку руху поїздів.

В четвертому розділі описане здійснення автоматичного контролю стану перегінних та станційних систем і пристроїв. Розглянута система яка контролює стан пристроїв на перегонах та станціях.

В п’ятому розділі наведені основні положення техніки безпеки при будівництві та експлуатації пристроїв і систем автоматики та телемеханіки, та деякі правила, що стосуються перегінних пристроїв які викладено в Правилах безпечної експлуатації пристроїв автоматики, телемеханіки та зв’язку на залізницях України.

Курсовий проект містить у собі аркушів пояснювальної записки, графічну частину, яка складається з 9 додатків та список використаної літератури.

Соседние файлы в папке Курсова робота В11(КАБ). Обладнання залізничного перегону системами автоматики і телемеханіки