4 Автоматичний контроль стану перегінних і станційних систем і пристроїв

Пристрої диспетчерського контролю руху потягів на ділянках, обладнаних автоблокуванням, призначені для дачі інформації поїзному диспетчеру про встановлений напрямок руху, зайнятості блоків-ділянок приймально-відправних шляхів на проміжних станціях, показаннях вхідних і вихідних світлофорів. Сигналізація на табло диспетчерського контролю показує просування потягів по ділянці. Система частотного диспетчерського контролю (ЧДК) є дворівневою інформаційною системою. На першому рівні відбувається збір контрольної інформації з перегонів і передача її на проміжні станції; на другому рівні функціонування системи інформація з проміжних станцій передається на центральний диспетчерський пост. Схема збору інформації з перегінних пристроїв передає інформацію від сигнальних установок автоблокування і переїздів на проміжну станцію по лінії подвійного зниження напруги ДСН, ОДСН. З кожної перегінної установки контрольна інформація передається у виді частотного коду. Для формування такого коду на кожній перегінній установці знаходиться камертонный генератор ГК, що генерує одну з 16 фіксованих частот, які знаходяться в діапазоні 300-1500 Гц. По одному колу ДСН можна контролювати до 16 перегінних установок.

Для передачі контрольної інформації застосовується генератор ГКШ, що дозволяє генерувати частотні сигнали для передачі інформації із сигнальної установки. У залежності від частоти, що передається застосовують генератори типу ГКШ-1 – ГКШ-16.

На перегоні генератори з більш високими частотами встановлюють по мірі наближення до станції для того, щоб (враховуючи коефіцієнт загасання) сигнали на більш високих частотах передавалися на менші відстані. У лінії ДСН генератори включають паралельно реле ДСН. Застосування системи багаточастотного кодування дозволяє одночасно передавати на станцію інформацію від сигнальних і переїзних установок, а так само прискорити одержання інформації про стан контрольованих об'єктів.

Частотний кодовий сигнал передається по каналу зв'язку з частотним ущільненням. На станції від кожного прийнятого сигналу через підсилювач приймача УПДК і приймачі ПК-5 на табло чергового включається контрольна лампочка. Живлять лінію подвійного зниження напруги блоки ДСНП.

Функціональна схема ЧДК проміжної станції з прилягаючими до неї перегонами [Додаток З] працює наступним чином. Частотні сигнали, що надходять з перегонів, приймає підсилювач УПДК2 і приймачі ПК5. Кожен приймач ПК5 складається з двох камертонных фільтрів. Приймач ПК5-1 працює на частотах 1 і 2, ПК5-2 – на частотах 3 і 4, ПК5-3 на частотах 5 і 6 і т.д. Усього використовується вісім типів приймачів. На виході кожного фільтра встановлене реєструюче реле типу РПН. Контактами реєструючих реле вмикаються лампочки на табло чергового. Контакти реєструючих реле підключені до входів розподільника РДК, за допомогою якого формуються частотні кодові сигнали, що посилаються на центральний пункт. До входів РДК так само підключені контакти наступних реле релейної централізації: НІС, ЧОС – постові сигнальні реле для керування вихідними світлофорами в парному (непарному) напрямку, контролюють стан вихідних світлофорів на станції; НС, ЧС – постові сигнальні реле для керування вхідними світлофорами, контролюють стан вхідних світлофорів; НЖ, ЧЖ – сигнальні реле, що контролюють вільність першої блок-ділянки віддалення в парному (непарному) напрямку; 1П, 2П – шляхові реле, контролюють вільний стан прийомних кіл; НІ, ЧИ – реле, які служать для усунення можливості установки зустрічних маршрутів; 1НКС, 1ЧКС – контрольно-секційні реле; 1НКМ, 2ЧКМ – контрольно-маршрутні реле; КС, КМ – реле, що формують повідомлення на центральний диспетчерський пункт про стан маршрутів на станції.

Для передачі контрольної інформації зі станції на диспетчерський пункт служать: блок керування розподільником БУР; розподільник диспетчерського контролю РДК-2; лінійний генератор ГЛ3, що виробляє одну з 15 частот. Сигнали контролю з виходу ГЛ3 через ввідно-ізолюючий щиток ЩВИ надходять у магістральний кабель.

При вільному стані блок-ділянки і відсутності несправностей генератор ГКШ посилає безупинний контрольний код. При прийомі коду на станції вимикається контрольна лампочка на табло чергового.

При зайнятості блок-ділянки, реле Ж1 знеструмлено, ОИ ввімкнено. Коло живлення ГКШ розмикається контрольний код у лінію не подається. На табло чергового безупинним кольором горить контрольна лампочка.

Керують роботою ГКШ у сигнальних установках АБ контакти реле які контролюють:

РО й ОД – цілість ниток червоного вогню (код – імпульс 0,3 с інтервал 1с);

А й А1 – наявність основного і резервного живлення (код несправності основного живлення – імпульс 1 с інтервал 1 с, резервного –імпульс 1 с, інтервал 0,3 с);

ДСН – справності кола ДСН (імпульс 0,3 с, інтервал 1 с);

Ж1 і ОИ – справність роботи дешифратора (Ж1 без струму, ОИ працює як зворотний повторювач И, посилаються коди протилежні кодам АЛС).

Керують роботою ГКШ на переїзних установках контакти реле які контролюють:

АТ і БО – справність світлофорних ламп (імпульс і інтервал 0,3 с);

КМК – справність пристроїв миготіння (імпульс 0,3, інтервал 1 с),

ДСН – справність кола ДСН;

ПВ – зайнятість ділянки наближення (імпульс 1 с, інтервал 0,3 с);

А і А1 – наявність основного і резервного живлення;

РК – справність конденсаторного блоку (коди АЛС) [1].