Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив2 / курсач docx283 / Kursach(125).docx
Скачиваний:
98
Добавлен:
07.08.2013
Размер:
57.19 Кб
Скачать

Міністерство науки і освіти, молоді та спорту України

Київський національний університет будівництва України

Курсовий проект

із дисципліни:

«Основи землевпорядкування і кадастру»

Тема:

Проект землеустрою, щодо впорядкування території населених пунктів

Виконали:

студенти групи ГД-21

Мороз І.П

Пузиревич А.А

Перевірила:

Дорошенко Ю.М.

Київ 2012

Зміст:

  1. Вступ

Розділ 1. Підстави розробки проекту, землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів

    1. Нормативно-правові підстави розробки проекту землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів

    2. Мета і завдання розробки проекту землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів

    3. Склад та порядок розроблення проекту землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів

Розділ 2. Аналіз використаних земель населеного пункту

  1. Характеристика екологічних та природних умов

  2. Характеристика використання в межах населеного пункту

Розділ 3. Складання проекту землеустрою щодо впорядкування території

населеного пункту

3.1. Земельно-кадастрова інвентаризація земель населеного пункту

Висновки

Додатки

Графічна частина

Використана література

Вступ

Землеустрій – це сукупність соціально-економічних та екологічних заходів, спрямованих на регулювання земельних відносин та раціональна організація території, адміністративно-територіальних утворень, суб’єктів господарювання, що здійснюється під впливом суспільства, виробничих відносин і розвитку продуктивних сил.

Мета землеустрою полягає в забезпеченні раціонального використання та охороні земель, створення сприятливих екологічних середовищ та поліпшення природних ландшафтів.

Земля – є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Право власності на землю гарантується.

Земельна ділянка – це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування та визначеними щодо неї правами.

Земельні відносини – це суспільні відносини щодо володіння, користування і розпорядження земельною ділянкою. Земля в Україні може перебувати у приватній, комунальній та державній власності.

Суб’єктами земельних відносин є:

  • громадяни;

  • юридичні особи;

  • органи місцевого самоврядування;

  • органи державної влади.

Об’єктами земельних відносин є:

  • землі в межах території України;

  • земельні ділянки та права на них, в тому числі на земельні частки (паї).

Земельні відносини регулюються Конституцією України, Земельним кодексом, а також прийнятими відповідно них нормативно-правовими актами.

Земля є основним національним багатством і перебуває під особливою охороною держави. Використання власності на землю не може завдавати шкоди правам і свободам громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.

Завданням курсової роботи є вивчення природник та екологічних умов та визначення площ контурів даної місцевості для складання поконтурної відомості населеного пункту, експлікації земель в межах населеного пункту (форма 6-зем) для перевірки документального оформлення права власності на землю (постійного користування землею) і фактичної перевірки земельних ділянок.

Розділ 1. Підстави розробки проекту землеустрою щодо , впорядкування території населених пунктів

    1. Нормативно-правові підстави розробки проекту землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів

Нормативно-правовими підставами для розробки даного проекту є такі документи: Земельний кодекс України; Закон України «Про землеустрій»; Проект закону про інвентаризацію земель; Закон України «Про самоврядування»; положення про земельно-кадастрову інвентаризацію земель населених пунктів, затверджений наказом Держкомзему України від 26.08.1997 №85.

    1. Мета і завдання розробки проекту землеустрою щодо , впорядкування території населених пунктів

Мета землеустрою визначається відповідними напрямками його проведення, а саме: забезпечення раціонального використання земель; охорона земель; створення сприятливого екологічного середовища; поліпшення природних ландшафтів.

Основними завданнями землеустрою є :

Реалізація політики держави щодо науково обґрунтованого перерозподілу земель, формування раціональної системи землеволодінь і землекористувань , з усуненням недоліків у розташуванні земель, створення екологічно сталих ландшафтів і агросистем;

Інформаційне забезпечення правового, економічного, екологічного і містобудівного механізму регулювання земельних відносин на національному, регіональному, локальному, господарському рівнях шляхом розробки пропозицій по встановленню особливого режиму і умов використання земель;

Встановлення на місцевості меж адміністративно-територіальних утворень, територій з особливим природоохоронним, рекреаційним і заповідним режимами, меж земельних ділянок власників і землекористувачів;

Здійснення заходів щодо прогнозування, планування, організації раціонального використання та охорони земель на національному, регіональному, локальному і господарському рівнях;

Організація територій сільськогосподарських підприємств із створенням просторових умов, що забезпечують еколого-економічну оптимізацію використання та охорони земель сільськогосподарського призначення, впровадження прогресивних форм організації управління землекористуванням, удосконалення співвідношення і розміщення земельних угідь, системи сівозмін, сінокосо- і пасовищезмін;

Розробка системи заходів по збереженню і поліпшенню природних ландшафтів, відновленню і підвищенню родючості ґрунтів, рекультивації порушених земель і землюванню малопродуктивних угідь, захисту земель від ерозії, підтоплення, висушення, зсувів, вторинного засолення і заболочення, ущільнення, забруднення промисловими відходами і хімічними речовинами та інших видів деградації, по консервації деградованнх і малопродуктивних земель, попередженню інших негативних явищ;

Організація територій несільськогосподарських підприємств, організацій і установ з метою створення умов ефективного землекористування та обмежень і обтяжень у використанні земель.

Соседние файлы в папке курсач docx283