Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕП практичні_Орг. та план. ПМБ.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
500.22 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ПОЛТАВСЬКА ДЕРЖАВНА АГРАРНА АКАДЕМІЯ

Кафедра бізнес-адміністрування та права

Методичні рекомендації

для практичних занять студентів факультету економіки та менеджменту з Організації і планування підприємств малого бізнесу

спеціальності 7.03050401 „Економіка підприємства” ОКР „Спеціаліст”

Полтава - 2012

Укладач: кандидат економічних наук, старший науковий співробітник, Русанова Г.М.

Рецензент: кандидат економічних наук, доцент Сердюк О.І.

Схвалено та рекомендовано до видання:

  • кафедрою бізнес-адміністрування та права,

протокол № ___ від _________ 2012 року

  • методичною радою факультету економіки та менеджменту, спеціальності «Економіка підприємства»,

протокол № ___ від ________ 2012 року

Виконання практичних робіт з курсу. «Організація і планування підприємств малого бізнесу» є обов'язковим навчальним елементом. Практичні роботи підготовані за схемою зростаючої складності, всі вони взаємопов'язані між собою, тому виконання кожної наступної роботи неможливе без виконання попередньої.

Завдання виконуються у спеціально виділеному робочому зошиті обсягом не менше 18 аркушів. Ведення інших записів у цьому зошиті не рекомендується.

Перед виконанням кожної роботи необхідно ретельно ознайомитись з методичними рекомендаціями до неї. Слід пам'ятати, що такі рекомендації мають лише рамковий характер. Якісне виконання будь-якої роботи, за винятком №№ 1-2, неможливе без ознайомлення зі спеціальною літературою та інформаційними джерелами.

До кожної роботи подано питання для обговорення, щодо якого студент повинен самостійно у вигляді тез в робочому зошиті записати свої міркування.

Практичні роботи №№1-5 виконуються кожним студентом індивідуально, для виконанні робіт №№5-8 студенти можуть, за рішенням викладача, групуватись у ланки по 2-3 особи. При цьому в кожній ланці студенти самостійно визначають проект, за яким будуть виконуватись подальші розрахунки.

Обов'язковий елемент навчального процесу – самооцінка студентами один одного. Для цього в академічній групі всі студенти групуються у спаринг-пари. В межах цих спаринг-пар студенти виконують у власному зошиті розгорнуту оцінку роботи, виконаної спаринг партнером. При виконанні рецензії необхідно оцінити:

  • рівень та якість виконання всіх завдань практичної роботи;

  • достовірність розрахунків;

  • обґрунтування інформаційної бази;

  • якість висновків та виконаного резюме.

Завершує рецензію оцінка за п'ятибальною шкалою.

При виконанні завершальної практичної роботи №8 окремо готується реферат підприємницького проекту у формі зведеного резюме проекту. Ці реферати будуть зшиватись в окрему папку, тому в межах навчального потоку вони повинні виконуватись в максимально наближеному форматі.

Усі завданні цих методичних рекомендацій спрямовані на творчу, самостійну роботу студентів. Ми сподіваємося, що їх виконання сприятиме закріпленню знань і навичок, розвитку підприємницької орієнтації.