Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт з практики.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
6.1 Mб
Скачать

Пархоменко Т.А. О22

18

Міністерство аграрної політики та продовольства полтавська державна аграрна академія

Кафедра інформаційних систем і технологій

ЗВІТ

про навчальну практику з дисципліни «Інформатика»

студентки 2 групи 2 курсу (ОКР «Бакалавр»)

напряму підготовки 6.030509 «Облік та аудит»

Пархоменко Тетяни Анатоліївни

Місце проходження практики: ПДАА

кафедра інформаційних систем та технологій

Керівник практики: Балдінська Н.О.

Загальна оцінка за практику _______________

ПОЛТАВА - 2014

Зміст

Стор.

1.Створення мультимедійних презентацій PowerPoint. 3

2.Комп’ютерні мережі. Глобальна мережа Internet. 4

Звіт №1 4

Звіт №2 7

3. Системи управління базами даних СУБД Access. 10

Лабораторна робота №8 16

16

Рис. 7 Екранна форма для задачі з перевіркою умови 16

16

17

Рис. 9 Форма із додатково розміщеним об’єктом OLE – рівняння із редактора формул Microsoft Equation 17

Список використаних джерел 18

1.Створення мультимедійних презентацій PowerPoint.

Слайд1 Слайд 2

Слайд 3 Слайд 4

Слайд 5 Слайд 6

Слайд 7 Слайд 8

Слайд 9 Слайд 10

Слайд 11

2.Комп’ютерні мережі. Глобальна мережа Internet. Звіт №1

  1. Інтернет-браузери виконують такі функції:

Для перегляду ресурсів інтернету часто використовує браузери. Це клієнтські програми , які найчастіше розповсюджуються безкоштовно . Найбільш відомі серед них , це Opera , Mozilla FireFox і Internet Explorer. Такі браузери забезпечують користувача , крім основної функції відображення сторінок , безліч інших . Їх кількість настільки різноманітне , що перерахувати їх всіх , практично неможливо , однак , основні з них , це : переклад тексту , пошук інформації , система запам'ятовування сторінок ( закладки ) , можливість збереження будь-якої сторінки на робочому столі , перевірка скачуваних файлів на віруси , прослуховування музики , перегляд відео , вбудований флеш програвач , система запам'ятовування паролів і багато іншого.

  1. Дані про вашу домашню сторінку URL

  2. Послідовність вкладинок, які було відкрито при пошуку інформації про книги з електронної комерції

1. Електронні Книги

2. Глава 4. Електронна комерція

3. Книги по электронной коммерции скачать бесплатно 1

4. 7. 3. Моделі електронної комерції – Бібліотека BukLib.net

  1. В якому вікні виконують настройки браузера? Як до нього перейти?

  Можна виконати налаштування в Меню, безпосередньо під час використання Гугл Хрому – в “Меню” виберіть пункт “Настройки”, і далі розділ “Браузер за замовчуванням”. На екрані з’явиться кнопка, яка підтверджує призначення Google Chrome переглядачем за умовчанням. Натисніть на неї, і всі посилання будуть відкриватися виключно в Google Chrome.

  1. Вкажіть розмір файлів, які було збережено у папку «Способи збереження» : save1.doc 24КБ, Save2 14КБ, Save3 9КБ

  2. Які способи збереження файлів Ви використали?

1.Перейдіть на вкладку Файл і виберіть команду Зберегти або натисніть сполучення клавіш CTRL+S.  Клацніть піктограму Зберегти напанелі швидкого доступу.

2.Якщо файл зберігається вперше, потрібно буде ввести його ім'я.

7. В чому різниця між папками Журнал та Избранное? Призначення

«Журнал» Панель журнала Internet Explorer позволяет :

Быстро найти веб - страницы , которые вы просматривали в течение текущего дня , недели , две или три недели тому назад .

Примечание : При этом содержимое веб - страниц , сохраненное в кэше , отображается в автономном режиме ( офлайн ) . Это чрезвычайно удобно при коммутируемом подключении к Интернету для уменьшения затрат на оплату времени соединения : можно предварительно загрузить нужные связанные между собой или независимые страницы , отключиться от провайдера и , выполнив команду Работать автономно ( Автономная работа ) , перемещаться по веб - страницам . Единственное ограничение - не все страницы , особенно генерируемые динамически , позволяют воспользоваться возможностью автономного просмотра , поскольку их содержимое не запоминается в кэше . Зато можна просмотреть список в алфавитном порядке ( без учета " WWW " ) ;выполнить поиск конкретной страницы в журнале ....

«Избранное» У Вибраному можна створювати, перейменовувати та видаляти папки, а також залишати окремі коментарі до кожної з папок. У створені папки можна копіювати або переносити матеріали з інших папок або з Відкладених матеріалів, а також виконувати будь-які дії з розміщеними там матеріалами (зберігати на комп’ютері, друкувати, пересилати електронною поштою, видаляти з Вибраного).

  1. Чому адреси більшості сторінок починаються з трьох літер WWW?

Гіперпосилання становлять суть World Wide Web. Без них вам не вдалося б перейти з однієї Web-сторінки на іншу за допомогою єдиного натиснення мишею, і Інтернет ніколи не набув би такої популярності. Web-сторінка без гіперпосилань - це Web-сторінка, яка нікуди не веде. Без гіперпосилаань відвідувачам Web довелося б вводити адресу кожної Web-сторінки вручну. Враховуючи довжину і складність адрес URL для багатьох Web-сторінок, навряд чи б цей спосіб користувався великою популярністю.

  1. Назвіть відомі вам способи відкриття сторінок в Інтернеті.

Найпростіший спосіб відкрити Web-сторінку - вибрати її URL-адресу в полі Адрес і натиснути Enter. В URL-адресах схему http://  вводити нема потреби: вона додасться автоматично. Відкрити Web-сторінку можна й іншим способом: оберіть команду Файл/Открыть і введіть URL-адресу в діалогове вікно, що відкрилося (або виберіть зі списку, що розкривається). Натисніть кнопку ОК (або клавішу Enter). Меню Переход зберігає список Web-сторінок, що відкрилися під час поточного сеансу. 

  1. Поясніть, як можна змінити представлення веб-сторінки на екрані браузера (якими елементами можна управляти?)

Застосування кількох варіантів дизайну сторінки для різних пристроїв перегляду. Наприклад, для відображення на екрані монітора - дизайн буде розраховано на велику ширину. У разі друкування документу не буде роздруковане меню сайту, а у разі перегляду у мобільному комп’ютері чи телефоні, меню буде виведено після вмісту сторінки.

Зменшення часу завантаження сторінок сайту за рахунок перенесення правил представлення даних до окремого CSS-файлу. В цьому випадку браузер завантажує лише структуру документа і дані, що містяться на сторінці. CSS-файл з правилами представлення цих даних завантажується браузером лише один раз і зберігається в кеші браузера.

Простота подальшої зміни дизайну. Не потрібно виправляти кожну сторінку, достатньо лише змінити кілька правил у CSS-файлі.

Додаткові можливості оформлення. Наприклад, за допомогою CSS-правил можна застосувати обтікання певного блоку текстом або зробити так, щоб меню фіксовано знаходилося в певному місці при перегортанні сторінки.

  1. Опишіть відмінні властивості одного з популярних браузерів у порівнянні з Internet Exploper.

Браузер Opera має такі корисні функції (можливості): Браузер написаний на мові програмування C + + , володіє високою швидкістю роботи [ 6 ] [ 7 ] і сумісний з основними веб -технологіями [ 8 ] . Відмінними рисами Opera довгий час були багатосторінковий інтерфейс (система вкладок у вікні програми ) і можливість масштабування документів цілком, разом з графікою ; згодом ці функції з'явилися і в інших браузерах. У Opera розширені функціональні можливості використання миші : окрім стандартних способів навігації передбачені так звані « жести мишею» . У систему безпеки браузера входять: вбудований захист від фішингу ; додаткове кодування інформаційного потоку при роботі зі сторінками, що містять запити конфіденційних відомостей; можливість видалення HTTP cookies , очищення історії відвідувань одним кліком миші , а також стартова панель « Speed ​​Dial ».

Крім основних функцій браузера , за час , що минув з моменту появи пакета , в нього були інтегровані можливості поштового / новинного клієнта Opera Mail , адресної книги , клієнта пірингової мережі BitTorrent , агрегатора RSS , клієнта IRC , менеджера завантажень , WAP -браузера, Opera Link , а також віджети - графічні модулі , засновані на технології HTML і працюють поза вікна браузера.

Браузер Opera портірован під безліч операційних систем (включаючи Microsoft Windows , Mac OS X , Linux , FreeBSD , Solaris ) , а також для мобільних платформ на основі Symbian OS , MeeGo , MeeGo WeTab , Java , Android , Windows Mobile , bada , Apple iOS.