Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес план ячмінь.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
6.12 Mб
Скачать

4. Бізнес план по організації виробництва ячменю в дп «вітал – агро» полтавського району, Полтавської бласті

4.1. Резюме

Завдання проекту – підвищення ефективності вирощування та збирання зерна ячменю вДП «Вітал-Агро» Полтавського району, Полтавської області.

Ідея займатися такою діяльністю обґрунтована тим, фахівці ДП «Вітал-Агро» Полтавського району Полтавської областімають суттєвий досвід роботи в сільськогосподарському виробництві. Також, для виробництва зерна ячменю дане сільськогосподарське підприємство має достатню площу ріллі - 2930 га та матеріально-технічну базу, що коротко було охарактеризовано в першому розділі дипломного проекту.

На даний час якісне зерно ячменю має стабільний частково задоволений попит, що формують як переробні підприємства, так і внутрішні потреби аграрних підприємств Полтавської області.

А також перевагою щодо виробництва зерна ячменю в даному господарстві є географічне розташування його виробничих підрозділів. Територія данного господарства розміщена у населеному пункті с.Чорноглазівка, Полтавського району, Полтавської області, основна будівля господарства розташована в с. Чорноглазівка, яке знаходиться на відстані 20 км від обласного центру – м. Полтави.

Наявність автомобільних доріг з твердим покриттям значно спрощує вирішення виробничого завдання по транспортуванню продукції до переробних підприємств.

4.2. Характеристика виробничої діяльності

Для здійснення підприємницької діяльності планується використовувати юридичну особу ДП «Вітал-Агро» Полтавського району, Полтавської області, що створене як товариство з обмеженою відповідальністю та має багатогалузеву структуру щодо сільськогосподарського виробництва.

ДП «Вітал-Агро» Полтавського району, Полтавської області, що є формою підприємництва громадян України, які виявили бажання переважно особистою працею членів цього господарства виробляти товарну продукцію сільського господарства, займатись її переробкою і реалізацією. Це підприємство є юридичною особою, має назву, печатку і штамп, працює на засадах самоокупності.

Економічні і соціально-правові засади створення і функціонування аграрних підприємств регулюються законами України „Про внесення змін і доповнень до закону України „Про селянське (фермерське) господарство”, „Про власність”, „Про підприємництво” та Земельним кодексом України., Податковим кодексом України. Їм гарантується рівність з іншими формами господарювання на селі і самостійність у виробничій та комерційній діяльності.

Основний вид підприємницької діяльності згідно з кодами ведення економічної діяльності (КВЕД): вирощування зернових та технічних культур; виробництво молока та м’яса; виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах; оптова торгівля сільськогосподарською сировиною та живими тваринами в Полтавському районі та інших прилеглих районах Полтавської області. Також можливо виконання індивідуального замовлення та доставка партії власної сільськогосподарської продукції на місце по бажанню клієнта.

Основна мета обраного виду діяльності – підвищення ефективності виробництва зерна ячменю, і як наслідок - отримання певного прибутку за рахунок реалізації зерна ячменю зернотрейдерам та переробним підприємствам Полтавської області.

Після отримання певних прибутків планується створення нових робочих місць та часткове оновлення матеріально-технічної бази, зокрема комплексу машин і обладнання для вирощування та збирання ячменю, що збільшить якість сільськогосподарської продукції. З часом прогнозується розширення виду виробничої діяльності та закупівля сучасної техніки та обладнання з урахуванням державних дотацій (сучасна сільськогосподарська техніка та обладнання).

Для досягнення поставленої мети планується здійснити ряд першочергових завдань:

- вирішити питання щодо державних дотацій на придбання нової с.-г. техніки;

- заключити угоди з іншими аграрними господарствами, фермерами та приватними підприємцями, щодо оренди відсутньої сільськогосподарської техніки та взаємозаліків на механізовані роботи в рослинництві;

- відремонтувати наявну сільськогосподарську техніку та обладнання;

- закупити оборотні засоби виробництва на перший етап (насіння, добрива, паливо-мастильні матеріали);

- підготувати відповідну виробничу територію тракторних бригад, майстерні та пункту технічного обслуговування до належного санітарного та технічного стану.