Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
висновки.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
95.23 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

ПОЛТАВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ

ХАРКІВСЬКОГО НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО ІНСТИТУТУ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ ІМ. ЗАСЛ. ПРОФ. М. С. БОКАРІУСА

м. Полтава, вул. Красіна, 73-А тел. (0532) 58-94-16

Висновок судово-економічної експертизи

12

Складено «22» березня 2013 р.

І. Вступна частина

В зв’язку з відкриттям кримінальної справи по незаконне використання продукції на Київському мелькомбінаті № 2 слідчий Дарницької прокуратури Левченко В. М. звернувся до прокуратури Пирятинського району з проханням перевірити операції по продажу зерна пшениці та насіння соняшнику ТОВ «Долина» Київському мелькомбінату № 2 за минулий рік.

Слідчий районної прокуратури Шкіль І. П. вчинив перевірку і встановив, що за даними обліку ТОВ «Долина» у минулому році продажу вказаному мелькомбінату не проводив.

Мелькомбінат № 2 виписав довіреність від 20.08 на придбання ч/з Голікова П. С. у ТОВ «Долина» зерна пшениці 70 т та насіння соняшнику 55т.

Розрахунок проведено готівкою з підзвіту Годікова П. С. через водія автомашини СК-506-09 Возного М. Г. та СК-415-12 Кулібабу О. В.

Слідчий Шкіль І. П. перевірив надходження грошей в касу ТОВ «Долина» і виявив, що операції з обліку надходження виручки на суму 111800 грн не відображено.

Вказані в реєстрі ТТН належать ТОВ «Долина».

Завідуюча складом Троян М. І. дала свідчення, що зерно пшениці відгружала із складу Київському мелькомбінату № 2 згідно розпорядження директора товариства Федірко С. М. ТТН виписувала сама завідуюча складом. Автомашини належать приватному підприємству «Темп».

02 квітня 2013 р. до Полтавського відділення Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса від Полтавського міжрайонного природоохоронного прокурора старшого радника юстиції Пивовар Р. В. з листом № 119-05 від 01.08.2012 р. та ухвалою судді Шкіль І. П. від 17.03.2013. р. про призначення судово-економічної експертизи надійшли такі матер­іали цивільної справи № 14806/12 у двох томах:

  • Заключний звіт про посівні площі с/г культур;

  • Регістри аналітичного обліку по рахунках 27, 23/1;

  • Звіт про рух продукції;

  • Книги складського обліку;

  • Реєстри надходження продукції з поля;

  • Облікові листи комбайнера;

  • Журнал вагаря;

  • Журнал-ордер № 1 та відомість 1а;

  • Журнал-ордер № 2 та відомість 2а;

  • Договори на оренду землі.

На вирішення експертизи поставлені такі питання:

1. Дотримання вимог по документальному оформленні продукції від урожаю, а також продажу.

2. Як контролюється повнота надходження продукції від врожаю?

3. Документальне оформлення замовлень послуг автотранспорту. Обгрунтованість замовлень при наявності власного автопарку.

Дослідження доручено Шкіль І. П. освіта вища, спеціальність судовий експерт, інженер-економіст, кандидат економічних наук, посада — провідний науковий співробітник Полтавського відділення ХНДІСЕ, кваліфікація судового експерта за спеціальністю 11.1 «Дослідження документів бухгалтерського обліку та податкового обліку», стаж експертної роботи 8 років, свідоцтво про присвоєння кваліфікації судового експерта №89.

Про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України експерт попереджений

________________ Шкіль І. П.

Дослідження проводилось у лабораторії судово-економічних досліджень Полтавського відділення ХНДІСЕ ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса.