Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Biznes_plan зміни.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
357.38 Кб
Скачать

Зміст

1. Резюме

2. Характеристика продукції 3. Оцінка ринку збуту

4. Конкуренція 5. Маркетинговий план 6. Виробничий план 7. Організаційний план 8. Юридичний план 9. Оцінка ризиків

10. Фінансовій план

Додатки

1. Резюме

Назва проекту – ПП Соломко «СТО 555»

Адреса розміщення – м. Полтава, вул.. Жовтнева 14.

ПІБ власника – Соломко Віталій Сергійович

Даний бізнес план обґрунтовує можливості створення ПП Соломко «СТО 555», що надаватиме ремонтні послуги автомобілів.

Мета створення проекту – ремонт кузовів автомобілів японських виробників, отримання прибутку.

Даний бізнес є достатньо прибутковим, з швидким терміном окупності. Основні витрати при створенні будуть понесені у результаті придбання приміщення та обладнання.

Бізнес-план описує процес функціонування фірми, показує, яким чином її керівники збираються досягти свої цілі і завдання, в першу чергу підвищення прибутковості роботи.

Метою роботи - є обгрунтування перед інвестором ефективності вкладень капіталу в даний захід. Виходячи з цього, ставляться такі завдання: 1.Розрахувати суму необхідних капітальних вкладень

2.Обчислити чистий дисконтований дохід (NPV)

3.Розрахувати внутрішню норму рентабельності (IRR).

Даний вид біснесу має багато переваг:

1. Попит на ремонт кузовів автомобілів існує завжди, так як за статистикою, кожен 5 мешканець Полтави володіє авто.

2. У процесі ведення бізнесу будуть застосовуватися нові технології та модернізоване обладнання, що покращить якість надання послуг.

3. Крім даних факторів, що впливають на вибір даного виду послуг, є ще й непрямі чинники, такі як: стан дорожнього покриття, пору року, завантаженість доріг, які так само грають роль в кількості клієнтів, що звертаються в автомайстерні за послугами з кузовного ремонту автомобілів.

Стратегія підприємства полягає в наступному: за рахунок вузької спеціалізації виробництва домогтися високої якості наданих послуг. Що в свою чергу позначається на конкурентоспроможності фірми, на даному виді ринку послуг, збільшення кількості клієнтів.

ПП Соломко «СТО 555» буде знаходитися в Полтаві за адресою вул. Жовтнева 14.

Загальні витрати на реалізацію проекту становитимуть

Прогнозований рівень рентабельності 65 %

2. Характеристика продукції

ПП Соломко «СТО 555» буде займатися кузовним ремонтом автомобілів, який полягає в наступному: - Вирівнювання пошкоджених деталей кузова автомобіля (рихтування); - Фарбування пошкоджених деталей кузова автомобіля; - Заміна не підлягають відновленню деталей кузова автомобіля. Обрана вузька спеціалізація послуг, що надаються виходячи з таких міркувань: - по-перше, вузька спеціалізація дозволяє збільшити конкурентоспроможність підприємства виходячи з кваліфікованого штату підприємства;

- по-друге, за рахунок вузької спеціалізації, якість послуг, що надаються буде високим, що дозволить завоювати перевагу потенційних клієнтів при виборі до кого звертатися за даним видом послуг;

- по-третє, за рахунок того, що підприємства є малим, можна з легкістю впроваджувати інноваційні технології, при наданні послуг, що зменшує час, за який буде проводитися кузовний ремонт .

3. Оцінка ринку збуту

Таблиця 2. Місячні витрати підприємства

Витрати місячні

Найменування

Од. ізм.

Ціна

Світло на технологічні потреби

грн.

1 000,00

Освітлення

грн.

500,00

Опалення

грн.

3 000,00

Площа приміщення

м 2

50

Вартість оренди 1 м 2

грн.

300,00

Оренда

грн.

15 000,00

Реклама

грн.

4 000,00

Податки

грн.

1 800,00

Разом

грн.

25 650,00

Для фінансового проекту планується взяти кредит у розмірі 150000 гривень. На початковому етапі, для завоювання цього ринку планується використовувати всі види реклами: ЗМІ, преса, банери, плакати.

Під офіс та виробничний пункт планується купівля приміщення. Воно буде складатися з двох відокремлених приміщень. Перше – це виробниче, де знаходитиметься усе необхідне обладнання, друге – офісне. Також підсобне приміщення та санвузол.

Географічне розміщення ательє «Скринька» буде дуже вигідним, бо(так як зазначалося вище) знаходитиметься у самому центрі міста, у точці щоденного перетину сотень людей. Більше того, зовнішня частина приміщення буде оснащена яскравою рекламою і додатково привертатиме увагу людей. Перешкод для переміщення можливих клієнтів немає.

Попит - це бажання і здатність покупців купувати певні обсяги тих чи інших благ за певних цінах. Базою для виникнення попиту є потреби споживачів. Тобто попит можна визначити як платоспроможну потребу споживачів у деяких благах.

Попит на продукцію, яку буде виготовляти підприємство, визначається якістю реклами, збільшенням доходів та розміром заробітних плат.

Визначення задоволення попиту на ринку

Попит

Грн.

Пропозиція

Грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]