Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TPZ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
114.18 Кб
Скачать

18

Міністерство аграрної політики україни

Полтавська державна аграрна академія

Факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва

Кафедра технології переробки продукції тваринництва

ТЕХНОЛОГІЯ ПРОДУКТІВ

ЗАБОЮ ТВАРИН

Методичні вказівки

для самостійної роботи студентів спеціальності «6.130200 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»

ПОЛТАВА 2011

Методичні вказівки підготовили: ст. викладач В.М. Юхно

Рецензент:

Методичні вказівки розроблені згідно навчальної програми курсу «Технологія продуктів забою тварин» для студентів факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва.

У методичних вказівках викладені основні теми, які студенти повинні опрацювати і засвоїти під час самостійної роботи при вивченні дисципліни.

Методичні вказівки розглянуто і схвалено на засіданні кафедри технології переробки продукції тваринництва, протокол № __ від «__»_______ 200__ р. та методичної ради факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, протокол № __ від «__» ______ 200__ р.

ВСТУП

Державною цільовою програмою розвитку українського села на період до 2012 року, яка була прийнята 19 вересня 2007 року Кабінетом Міністрів України, передбачено зростання виробництва м’яса у 2,1 рази порівняно з 2007 роком і досягнення до 5,1 млн. тонн м’яса на рік, що буде гарантувати науково обґрунтовані норми споживання харчових продуктів населенням України та підтримувати ефективність експортного потенціалу країни.

Для вирішення цих важливих завдань необхідно в Україні розширити потужність м’ясопереробних підприємств шляхом реконструкції та технічного переобладнання діючих підприємств і побудови нових підприємств з сучасним технологічнім обладнанням, значно підвищити технологічний рівень існуючого обладнання та вдосконалити технологічні процеси з виробництва харчових продуктів високої санітарної якості і безпеки.

Прийнята Державна цільова програма розвитку Українського села на період до 2015 року вимагає, щоб при вивченні дисципліни «Технологія продуктів забою тварин» студенти отримали глибокі теоретичні знання та практичні навички відносно технології забою тварин і птиці на переробних підприємствах та переробки м’ясної сировини з метою виготовлення із неї доброякісних м’ясних продуктів для споживачів України.

При самостійному вивченні дисципліни «Технологія продуктів забою тварин» студент особисто повинен ознайомитися з робочою навчальною програмою, питаннями окремих тем, підібрати необхідну літературу (підручники, методичні вказівки), здійснити самоперевірку знань шляхом відповідей на запитання по кожній темі.

1. Мета викладання дисципліни

Дисципліна «Технологія продуктів забою тварин» являється однією з спеціальних дисциплін для студентів вищих аграрних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації зі спеціальності «Технологія виробництва і пробки продукції тваринництва».

Метою вивчення дисципліни «Технологія продуктів забою тварин» є підготовка кваліфікованих фахівців для забезпечення виробництва високоякісної м’ясної сировини від забою худоби і птахів і її зберігання та раціональне використання для реалізації і виготовлення харчових продуктів.

Основними задачами вивчення дисципліни є привити студентам фундаментальні знання та практичні навички з технології первинної обробки продуктів забою тварин, які проводяться на підприємствах м’ясної промисловості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]