Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_Spetsleskhoz.doc
Скачиваний:
97
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
148.48 Кб
Скачать

Факультет лісового господарства

Звіт

про проходження виробничої

практики на підприємстві

“Овруцьке ЛГ”

Виконав: студент 5 курсу

Милашевський Вадим Сергійович

Керівник :

Керівник від підприємства:

Зміст

  1. Вступ.

  2. Ознайомлення з підприємством.

2.1. Місце знаходження та природнокліматичні умови.

2.2.Економічні умови:

2.2.1.Основні галузі народного господарства в районі розташування держлісгоспу. 2.2.2.Характеристика шляхів транспорту

2.2.3.Типологічна характеристика лісового фонду.

2.2.4. Короткий аналіз природних і економічних умов ведення лісового господарства.

3.Лісогосподарська діяльність підприємства:

3.1Рубки догляду

3.2Санітарні рубки.

4. Лісопромислова діяльність підприємства. Рубки головного користування.

5.Охорона і захист лісу від шкідників, хвороб, пожеж і самовільнихрубок.

6. Бухгалтерський облік.

7. Висновки

8. Охорона праці.

9. Використана література.

1.Вступ

Місцем проходження моєї практики було ДП “Овруцьке лісове господарство”, яке знаходиться на території Житомирської області в межах Овруцького району.

Основною метою проходження практики було узагальнення і вдосконалення знаннь, практичних умінь та навичок на базі конкретного суб’єкта господарювання , оволодіння професійним досвідом та готовністю в майбутньому до прийнятя самостійних рішень у реалізації господарської діяльності, а також збору необхідних для навчання даних.

2. Ознайомлення з підприємством і його виробничою діяльністю.

2.1.Місце знаходження підприємства та природнокліматичні умови.

ДП “Овруцький спецлісгосп ” розташований в північно-східній частині Житомирської області на території Овруцького, Народницького адміністративних районів. Протяжність території з півночі на південь 80 км зі сходу на захід 50км.

Загальна площа 41046 га.

Адміністративно-організаційна структура і загальна площа.

п/п

Найменування лісництв, місцезнаходження

Адміністративний район

Загальна площа, га

1.

Овруцьке

с. Дубовий гай

Овруцький

2.

Ігнатпільське

с. Ігнатпіль

Овруцький

3.

Бережесьтьке

с.Бережесть

Овруцький

4.

Гладковицьке

с. Гладковичі

Овруцький

5.

Піщаницьке

с. Піщаниця

Овруцький

6

Прилуцьке

с. Прилуки

Овруцький

Всього

Природно-кліматичні умови

Територія ДП “Овруцький лісгосп” розташована в зоні центрального Полісся. Згідно лісорослинних умов територія спецдержлісгоспу відноситься до зони змішаних хвойно-листяних лісів. В цілому кліматичні умови району розташування підприємства сприятливі для ведення лісового і сільського господарства. Порівняно висока вологість, помірно тепле літо, м’яка з стійким сніговим покривом зима, незначні коливання температури повітря, відсутність суховіїв сприяє успішному росту і розвитку основних лісоутворювальних деревних порід. Це підтверджується наявністю в підприємстві насаджень відносно високих бонітеті: сосна звичайна - 1,6; дуб звичайний – 2.5; береза повисла – 1,9; вільха чорна – 1,9. Найбільше поширення мають дерново-підзолисті грунти (90% вкритих лісом земель). Торф’яно-підзолисті і торф’яно-глеєві грунти розміщені в долинах річок і широких плоских пониженнях.За вологістю більша частина грунтів відноситься до матерії свіжих. Дерново-підзолисті грунти в умовах лісу, як відомо, характерні значним шаром лісового відпаду, так названої лісової підстилки. Нижче його розташовується відносно темний, так названо перегнійносмовіальний горизонт, після горизонт вимивання світло-сірого і білуватого кольору. Таким грунтам властиві найменш вибагливі до грунтової родючості породи – сосна, дуб, береза. Із збільшенням у складі грунтів глинистих часток збільшується їх родючість, тому на глинисто-піщаних і супіщаних грунтах формуються змішані сосново-дубові насадження. Заболочування території держлісгоспу порівняно невелике для Полісся. Болота і лісові землі, які надмірно зволожені, складають 9,2% від загальної площі лісгоспу. Територія спецлісгоспу розташована в басейні річки Уж і притока Жерев, Грезля, Звіздаль та ін. Ці річки мають атмосферно-грунтове живлення і являються типовими поліськими водо потоками. В цілому гідрологічні умови території розташування спецдержлісгоспу цілком сприятливі для ведення лісового господарства Район розташування підприємства відноситься для числа сільськогосподарських районів області з розвинутим багатогалузевим сільським господарством. Лісистість адміністративних районів, на території яких розташоване підприємство складає 51,1%. Ліси на території розташовані відносно компактно. Основні сортименти, які заготовлюються в підприємстві: пиловник – 75%, тарний кряж, стовпи, тонкомірна деревина, дрова – 25%. Основними споживачами є: 77% іноземні підприємства та 23% сільські районні організації, агрофірми, населення, сектор приватного бізнесу. Найбільшим попитом у споживачів користується пиловник. Основним напрямком розвитку держлісгоспу є збереження і підвищення природоохоронних, захисних, санітарно-гігієнічних, естетичних та інших корисних функцій лісу, а також отримання цінної деревини. Технічне і транспортне забезпечення підприємства для успішного виконання планових завдань на даному етапі розвитку підприємства є недостатнім. Ступінь забезпечення транспортними засобами на підприємстві становить 36%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]