Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекции.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
1.63 Mб
Скачать

Тема 1. Інноваційні процеси. Організаційні структури інноваційного менеджменту

  1. Основні поняття і визначення.

  2. Класифікація і специфіка інновацій.

  3. Особливості і задачі організації інноваційного процесу. Організаційні структури.

  4. Взаємозв'язок інновацій. Технопарки і технополіси.

  5. Фінансово-промислові групи.

Основні поняття і визначення

Інновація — це використовування в суспільній діяльності (виробництві, економічних, правових і соціальних відносинах, науці, культурі, освіті і т. д.) результатів інтелектуальної праці, технологічних розробок, направлених на вдосконалення соціально-економічної діяльності.

Значення терміну "інновація" залежить від конкретної мети дослідження, вимірювання або аналізу об'єкту.

Сучасна економічна теорія розрізняє п'ять основних типів інновацій:

• введення нового продукту (товарна інновація);

• введення нового методу виробництва (технологічна інновація);

• створення нового ринку товарів або послуг (ринкова інновація);

• освоєння нового джерела поставки сировини або напівфабрикатів (маркетингова інновація);

• реорганізація структури управління (управлінська інновація).

Інноваційний процес (ІП) — це послідовний ланцюг подій, в ході яких інновація визріває від ідеї до конкретного продукту, технології, структури або послуги і розповсюджується в господарській практиці і суспільній діяльності.

На відміну від науково-технічного прогресу (НТП) інноваційний процес не завершується упровадженням нової технології і появою нового продукту на ринку. Цей процес не уривається і після внедренія, бо у міру розповсюдження (дифузії) новина удосконалюється, стає ефективнішим, придбаває нові споживацькі властивості.

Основа ІП — процес створення і освоєння нових технологій, вимагаючий, як правило, фундаментальних досліджень, направлених на отримання нових знань про розвиток природа і суспільства безвідносно до їх конкретного використовування. Фундаментальні дослідження діляться на теоретичні і пошукові (цілеспрямовані). Модель ІП має циклічний характер, складається з окремих ланок (самостійних процесів) і матеріалізується у функціональні організаційні структури. Економічна і технологічна дія ІП на суспільну діяльність виявляється в збільшенні економічного і науково-технічного потенціалу держави, підвищенні технологічного рівня всіх ланок ІП.

У узагальненому вигляді модель ІП можна записати так:

ФЕ -> ПІ ->.РПр-> Ос -> ПП -> М -> Сб,

де ФЕ — фундаментальні дослідження; ПІ — прикладні дослідження; РПр — розробка і проектування; Ос — освоєння;

ПП — промислове виробництво; М — маркетинг; Сб — збут.

Фундаментальні дослідження — початкова стадія ІП, насичена науковими дослідженнями. Проте кожен подальший елемент циклу також вимагає наукових і прикладних досліджень. Кількість і якість інформації убувають від фундаментальних досліджень до промислового виробництва. Дослідницька діяльність замінюється досвідом, навиками, стандартними прийомами, що носять часто суб'єктивний характер.

Світовий досвід показує, що тільки окремі фундаментальні дослідження утілюються в розробку, проектування і промислове виробництво. До 90 % тим фундаментальних досліджень мають негативний результат. З 10 % що залишилися не всі мають практичний вихід. Основною метою фундаментальних досліджень є пізнання і розвиток ІП, вивчення теорії питання. Прикладні дослідження мають іншу спрямованість — це упредметнені знання, використовувані в різних технологіях, в результаті яких створюються нові машини, устаткування і системи. Прикладні дослідження плавно переходять в розробку і проектування, далі — в освоєння і промислове виробництво. Фази маркетингу і збуту, пов'язані з комерційною реалізацією результатів ІП.

Таким чином, інноваційний менеджер в процесі своєї діяльності вникає в різні фази ІП і з урахуванням цього створює свою управлінську стратегію.

Інноваційний менеджмент — це сукупність методів і форм управління ІП, а також зайнятими цією діяльністю організаційними структурами і їх персоналом. Як і для будь-якої іншої області менеджменту, для інноваційного менеджменту необхідно уміти чітко поставити мету і вибрати стратегію. Інноваційний менеджмент включає такі стадії:

планування (складання плану реалізації мети і стратегії);

визначення умов і організація (виявлення потреби в ресурсах для реалізації фаз ІП, постановка задач перед співробітниками, організація роботи);

виконання (проведення досліджень, здійснення розробок, реалізація плану);

керівництво (контроль і аналіз, коректування дій, накопичення досвіду, оцінка ефективності застосування інновацій — проектів, управлінських рішень і т. д.).

Інноваційний менеджмент заснований на ухваленні грамотних управлінських рішень. Якість схвалюваного рішення залежить від використовуваних наукових підходів, методів моделювання, рівня автоматизації управління, мотивації ухвалюваних рішень. Важливу роль в ухваленні рішення виконують психологічні аспекти особи інноваційного менеджера — інтуїція, думка і раціональність. Ухвалюючи рішення, менеджер чисто інтуїтивно ґрунтується на особистому відчутті того, що рішення вибране правильно. В цьому випадку присутнє так зване шосте відчуття, своєрідне осяяння, що приходить, як правило, до менеджерів високого рівня, володіючим багатим досвідом. Менеджери середньої ланки більше покладаються на одержувану інформацію і дані комп'ютера. Не слід забувати, що менеджер, що орієнтується тільки на інтуїцію, стає заручником випадковості і за статистикою шанси його на правильний вибір не дуже великі.

Рішення, засновані на думці, багато в чому схожі з інтуїтивними, тому що на перший погляд їх логіка слабо є видимим. Але все таки в їх основі лежать знання і досвід. Упор робиться на здоровий глузд. Проте люди рідко керуються тільки здоровим глуздом, тому однієї думки для ухвалення рішення недостатньо.

Урівноважені рішення ухвалюють менеджери, що критично відносяться до своїх дій, гіпотез і інтуїції. Звичайно перед ухваленням рішення вони ретельно формулюють початкову ідею.

Імпульсні рішення приймають ті, хто легко генерує різноманітні ідеї в необмеженій кількості, але не в змозі їх перевірити, оцінити. Ці рішення недостатньо обгрунтовані і надійні.

Інертні рішення—результат обережного, неактивного пошуку. У них контрольні і уточнюючі дії переважають над генерацією ідей. У таких рішеннях важко знайти оригінальність, блиск, новаторство.

Ризиковані рішення відрізняються від імпульсних тим, що приймаючі їх не потребують ретельного обґрунтування своїх гіпотез, вони достатньо упевнені в собі.

Обережні рішення ухвалюють менеджери, що ретельно оцінюють всі варіанти, сверхкрітічно підходячи до справи. Такі рішення ще у меншій мірі, ніж інертні, відрізняються новизною і оригінальністю.

Інноваційний менеджер повинен ухвалювати раціональні рішення, засновані на методах економічного аналізу, на технічному обґрунтуванні і оптимізації ІП.

Класифікація і специфіка інновацій

Для успішного управління інноваційною діяльністю менеджеру необхідно відрізняти власне інновації від неістотних видозмін в продуктах, технологіях, а також від реорганізацій (незначні зовнішні зміни продукту без істотних змін його споживацьких властивостей, зміна параметрів технологічного процесу без економічного ефекту, створення нових управлінських структур без розробки стратегічних напрямів і т. д.).

Новизну інновацій оцінюють як по технологічних параметрах, так і з ринкових позицій.

По технологічних параметрах розрізняють інновації продуктові і процесни. За допомогою продуктових інновацій одержують принципово нові соціально корисні продукти із застосуванням нових матеріалів, напівфабрикатів, що комплектують.

Процесни інновації полягають в розробці і застосуванні нових технологій, методів організації, створенні нових організаційних структур.

Класифікація інновацій з урахуванням результативності і напряму ІП, а також вибору методу управління, адекватного особливостям ІП, приведена в табл. 1 [2].

Таблиця 1

Класифікація інновацій

Класифікаційна ознака інновацій

Класифікаційні угрупування інновацій

Область застосування

Управлінські, організаційні, соціальні, промислові і т.п.

Одержані в результаті научно-дослідницьких разработок

Наукові, технічні, технологічні, конструкторські, виробничі, інформаційні

Темпи здійснення

Швидкі, сповільнені, наростаючі, затухаючі, рівномірні, стрибкоподібні

Ступінь інтенсивності

"Бум", рівномірна, масова, слабка

Масштаби

Трансконтинентальні, транснаціональні, регіональні, крупні, середні, дрібні

Результативність

Висока, низька, стабільна

Ефективність

Економічна, соціальна, екологічна

По ступеню ринкової новизни розрізняють інновації для світової галузі, для галузі в країні, для даного підприємства або для групи підприємств.

Існують такі типи інновацій:

• по глибині змін, що вносяться, — радикальні (базові), поліпшуючі, модифікаційні (приватні);

• по ступеню розповсюдження — одиничні і дифузні;

• по місцю у виробничому циклі — сировинні, забезпечуючи (технологічні), продуктові;

• по обхвату очікуваної частки ринку — локальні, системні, стратегічні;

• по інноваційному потенціалу і ступеню новизни — радикальні, комбінаторні, удосконалю вальні.

Комплексний характер інновацій, їх різноманітність і різносторонність вимагають серйозної розробки і обґрунтованої класифікації.

Особливості і задачі організації інноваційного процесу. Організаційні структури

Інноваційні процеси тієї або іншої спрямованості здійснюються у всіх сферах соціальної і економічної діяльності держави в рамках підприємств і установ різних форм власності. Головним ресурсом, що залучається в ІП, є людина. Успіх інновацій залежить як від цивільної позиції, так і від науково-технічної компетенції персоналу, від творчої активності, стимуляції і мотивації окремих співробітників.

На фірмах і підприємствах ІП повинні охоплювати інформаційну, наукову, проектно-конструкторську і виробничу діяльність. Велика роль в здійсненні ІП відводиться також економіко-управлінській і соціально-культурній діяльності. По значущості, трудомісткості, кваліфікації фахівців переважає наукова і проектна діяльність.

Організація ІП в рамках наукових і проектних установ багатоваріантна. По характеру виконуваних робіт можна виділити чотири групи чинників:

• відмінність і послідовність виконання досліджень і розробок;

• структура ресурсів;

• терміновість і швидкість розгортання робіт;

• організаційні зв'язки.

Матеріально-технічна база наукових і проектних розробок — виключно важливий і найдинамічніший елемент ІП. Раціональна організація і управління ІП залежать від оптимального поєднання величини витрат на створення інновацій, термінів їх реалізації, а також ринкових параметрів (можливостей).

Зарубіжний і вітчизняний досвід роботи наукових і інноваційних організацій дозволяє класифікувати їх залежно від сфери діяльності (табл. 2) [З].

Таблиця 2