Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект процес. документів / Взірці / ст. 225 Клопотання до суду про одночасний допит

.doc
Скачиваний:
90
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
33.28 Кб
Скачать

Слідчому судді

Н-ського міського суду

Н-ської області

КЛОПОТАННЯ

про проведення одночасного допиту двох вже допитаних осіб

м. Н 1 січня 2013 року

Прокурор м. Н Н-ської області Н-ов А.А., розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

30.11.2012, близько 22.00 громадянин І., перебуваючи у барі «Слон» , що розташований на вул. Н-ській м. Н, на ґрунті ревнощів наніс удар потерпілій П., від якого вона впала із сход, що потягло тяжкі тілесні ушкодження у вигляді переривання вагітності.

Допитаний як підозрюваний І. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, визнав себе винним повністю і показав, що 30.11.2012 близько 20.00 він разом із потерпілою П, яка була його співмешканкою, приїхали до бару «Слон». Під час перебування в барі вони посварилися з приводу її стосунків з колишнім її співмешканцем. Коли вони залишали кафе, на сходовій клітині сварка перейшла в більш агресивну фазу, у ході якої він вдарив П. по обличчю Від удару потерпіла впала зі східців, після чого стала скаржитися на болі в ділянці живота. Персонал бару викликав швидку допомогу, яка доставила потерпілу до лікарні.

Вина І. повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами: показаннями свідків – відвідувачів бару О. та Л., які підтвердили показання підозрюваного І,. а також показаннями потерпілої П.

Разом з тим 30.12.2012 до Н-ського МВ УМВС України в Н-ській області надійшла заява гр. В., відповідно до якої потерпіла П. у його присутності впала зі східців та отримала тілесні ушкодження самостійно, падіння не пов’язане із нанесенням удару підозрюваним по обличчю потерпілої.

Додатково допитаний як підозрюваний І. відмовився від раніше наданих показань та пояснив, що після нанесення ним удару потерпіла залишилась на місці, а впала зі східців самостійно, під час розвертання з метою зійти по них на вулицю. Аналогічні показання надала додатково допитана П.

У зв’язку з викладеним, виникла необхідність у проведенні додаткових слідчих, у тому числі негласних (розшукових), дій з метою усунення суперечностей між показаннями свідків О., Л та В., у тому числі в одночасному допиті цих осіб.

Свідок Л. 25.12.2012 внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинув, а свідок О., внаслідок цієї ж пригоди, отримав тяжкі тілесні ушкодження і наразі перебуває на лікуванні у відділенні реанімації Н-ської міської лікарні, що може унеможливити проведення одночасного допиту О. та В. під час судового розгляду через існування небезпеки для його життя О.

Оскільки усунення цих суперечностей має суттєве значення для забезпечення неупередженого розслідування у кримінальному провадженні, відповідно до ч. 1 ст. 225 КПК України, -

ПРОШУ:

У судовому засіданні у Н-ській міській лікарні за місцем перебування хворого свідка О. за участю прокурора Н-ова А.А. та захисника обвинуваченого З. провести одночасний допит свідків О. та В.

Прокурор м. Н Н-ської області _____________