Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект процес. документів / Взірці / ст. 509 клопотання про направлення до медич закладу

.doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
44.54 Кб
Скачать

3

Слідчому судді

Н-ського міського суду

Н-ської області

КЛОПОТАННЯ

про направлення особи до медичного закладу для проведення стаціонарної психіатричної експертизи

м. Н 1 січня 2013 року

Слідчий слідчого відділу Н-ського МВ УМВС України в Н-ській області Н-ов А.А., розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Зазначене досудове розслідування розпочато 01.12.2012 на підставі заяви потерпілого П. про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 185 КК України, яке полягає в таємному викраденні з його житлового будинку відеокамери «Соні».

У ході досудового розслідування встановлено, що близько 17.00 30.11.2012 гр. І., діючи із корисливих спонукань, проник через вікно в середину житлового будинку №5, що розташований у м. Н на вул. Н-ській, звідки таємно викрав відеокамеру «Соні» вартістю 2000 грн., яка належить П., чим було завдано потерпілому матеріальної шкоди на зазначену суму.

Обставин, що дають підстави підозрювати І. у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення підтверджуються наступними матеріалами:

- заявою потерпілого П. та його показаннями щодо безпосереднього виявленням ним факту викрадення відеокамери;

- протоколом огляду місця події від 30.11.2012 з додатками, під час якого виявлені сліди пошкодження віконної рами та проникнення через вікно до середини житлового будинку, де проживає П.;

- показаннями свідка С., з яких вбачається, що 01.12.2012 він бачив у В. відеокамеру «Соні», схожу на ту, якою раніше користувався його товариш – П. При цьому І. пропонував йому купити зазначену відеокамеру, але він відмовився;

- протоколом пред’явлення для впізнання потерпілому П. відеокамери «Соні»;

10.12.2012 І. повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України, та стосовно нього слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Досудовим розслідуванням встановлені обставини, які дають підстави вважати, що підозрюваний І. під час вчинення крадіжки, можливо, перебував у неосудному чи обмежено осудному стані.

Зокрема, під час допиту І. поводив себе неадекватно, агресивно реагував на запитання слідчого. Про вказані обставини вказали і родичі підозрюваного І.

26.12.2012 мною, для з’ясування психологічного стану підозрюваного І. на час вчинення кримінального правопорушення, призначено стаціонарну психіатричну експертизу, проведення якої доручено судовим експертам Н-ської обласної психіатричної лікарні № 5.

Відповідно до ч. 2 ст. 509 КПК України, питання про направлення особи до медичного закладу для проведення стаціонарної психіатричної експертизи під час досудового розслідування вирішується слідчим суддею.

Ураховуючи викладене, керуючись ст.ст. 184, 200, 509 КПК України, -

ПРОШУ:

1. Направити підозрюваного І., 1970 року народження, уродженця та жителя м. Н, вул. Н-ська, 3 до Н-ської обласної психіатричної лікарні № 5 за адресою: м. Н, вул. Н-ська, буд. 15, для проведення стаціонарної психіатричної експертизи строком на два місяці.

2. Про прийняте рішення повідомити зацікавлених осіб.

Додатки: 1. Копія заяви потерпілого П. на 1 арк.;

2. Копія протоколу допиту потерпілого П. на 3 арк.;

3. Копія протоколу огляду місця події на 4 арк.;

4. Копія протоколу допиту свідка С. на 3 арк.;

5. Копія повідомлення про підозру у вчинені злочину,

передбаченого ч.3 ст. 185 КК України, І. на 2 арк.;

6. Копія ухвали суду про застосування до підозрюваного І.

запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання на 2 арк.;

7. Перелік свідків, яких необхідно допитати під час судового

розгляду на 1 арк.

8. Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001

від 01.12.2012 на 1 арк.

Слідчий СВ Н-ського МВ УМВС

України в Н-ській області _____________

ПОГОДЖЕНО

Прокурор м. Н Н-ської області _____________

“____”________________20___ року

Копію клопотання та доданих до нього

матеріалів на 18 арк. отримав: _____________

“____”_______20__ року

о “____” год. “____” хв.