Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект процес. документів / Взірці / ст.266 ч. 3 - пост слідчого = експертиза

.doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
41.47 Кб
Скачать

П О С Т А Н О В А

про призначення технічної експертизи

м. Н. 1 січня 2013 року

Слідчий слідчого відділу Н-ського МВ УМВС України в Н-ській області Н-ов А.А., розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 01-000001 від

01.12.2012, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

На території Н-ської області протягом тривалого часу діє організоване злочинне угруповання, члени якого причетні до організації незаконного виготовлення, зберігання, перевезення з подальшим збутом на території області та за її межами наркотичної речовини кокаїн.

Установлено, що керівником злочинного угруповання є І., який з іншими невстановленими особами організував лабораторію з виготовлення наркотичної речовини кокаїн з метою подальшого збуту на території області та за її межами. При цьому І. особисто займається збутом наркотичної речовини кокаїн наркозалежним особам області. У діях І. вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст.307 КК України.

Ухвалою слідчого судді Апеляційного суду Н-ської області від 10.12.2012 надано дозвіл на втручання у приватне спілкування громадянина І., 1979 року народження, зареєстрованого в місті Н. на вулиці Петрова, 11, кв.111, шляхом зняття інформації з транспортної телекомунікаційної мережі з абонентського номера 000-111-11-11 оператора мобільного зв’язку «МТС» строком на два місяці.

У процесі проведення негласної слідчої (розшукової) дії шляхом зняття інформації з телекомунікаційної мережі, якою користується І., здобуто достатньо доказів про його причетність до скоєння даного злочину (злочинів) та притягнення його до кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.307 КК України.

Для закріплення доказів, здобутих у процесі проведення негласної слідчої (розшукової) дії шляхом зняття інформації з телекомунікаційної мережі, якою користується І., підтвердження факту розмови із невстановленими особами саме І., а не іншої особи, необхідно провести експертне дослідження з залученням спеціалістів кафедри криміналістики Академії МВС України.

Беручи до уваги вищевикладене, а також те, що для вирішення суттєвих питань у даному кримінальному провадженні необхідні спеціальні пізнання в галузі фонографії , керуючись ст.ст. 69, 101, 110, 242, 243, 245, 266 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

1. Призначити технічну експертизу технічних засобів та носіїв інформації, які застосовувалися при проведенні негласної слідчої (розшукової) дії шляхом зняття інформації з телекомунікаційної мережі, якою користується І., 1979 року народження, зареєстрований у місті Н. на вулиці Петрова 11, кв.111, за період часу з 10 грудня 2012 року по 1 січня 2013 року.

2. Проведення експертизи доручити спеціалістам кафедри криміналістики Академії МВС України.

3. На вирішення експертизи поставити такі питання:

    1. Чи наданим на експертизу технічним засобом та носієм інформації отримано інформацію та здійснена фіксація (документування) даної події.

3.2. Чи здійснено запис безперервно. Якщо ні, вказати місце та час монтажу запису.

    1. Чи є сліди втручання у запис. Якщо є, вказати місце та час втручання.

    2. Провести ідентифікацію особи, чий голос зафіксований на носію інформації.

4. Для дослідження спеціалістам кафедри криміналістики Академії МВС України надати два аудіодиски марки DVD-R із записами розмов І. з невстановленими особами та міні-магнітофон марки «Соні» № 123456.

5. Забезпечити явку І. до спеціалістів кафедри криміналістики Академії МВС України для відібрання зразків його голосу для експертного дослідження.

6. Для дослідження експертам надати матеріали досудового слідства.

7. Копію постанови направити для виконання спеціалістам кафедри криміналістики Академії МВС України

Слідчий СВ Н-ського МВ УМВС

України в Н-ській області ____________

Погоджено

Прокурор м. Н. Н-ської області _____________

1 січня 2013 року