Скачиваний:
76
Добавлен:
15.09.2013
Размер:
27.3 Кб
Скачать

Висновок

В даному курсовому проекті було здійснено проектування автоматичного блокування з тональними рейковими колами із центральним розміщенням апаратури (АБТЦ).

При виконанні курсового проекту з обладнання залізничного перегону пристроями автоматики і телемеханіки я вдосконалив знання з цієї дисципліни, а також надбав практичні навички з проектування перегінних систем автоматики і телемеханіки.

Система АБТЦ була обрана при обладнанні, використання якої є досить технічно актуальним розв'язком. Після розробки курсового проекту склалося враження, що система АБТЦ досить складна. Але за рахунок цієї складності покращилась якість безпеки. Так введено безліч додаткових реле, які перевіряють послідовність зайняття, звільнення та виконують блокування блок-дільниці, також позитивно впливає на безпеку системи наявність захисної ділянки за світлофорами.

В цій системі використовується чотирипровідна схема зміни напрямку руху на перегоні, яка є найбільш надійною та дозволяє виконувати допоміжну зміну напрямку руху поїздів на перегоні.