Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METODA_3.doc
Скачиваний:
121
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
474.62 Кб
Скачать

29

Міністерство аграрної політики та продовольства україни

Технолого-економічний коледж

МИКОЛАЇВСЬКого національного АГРАРНого УНІВЕРСИТЕТу

Інструкційно - методичні рекомендації

для виконання практичних робіт по модулю №3

“ Машини для захисту рослин від шкідників і хвороб ” з дисципліни

сільськогосподарські машини

студентами ІІІ курсу денної форми навчання спеціальності:

5.10010201 «Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва»

Рекомендовано цикловою комісією з дисциплін механізації та енергетики.

(протокол №1 від 30.08.2013 року)

Миколаїв–2013

Друкується за рішенням навчально-методичної ради Технолого-економічного коледжу Миколаївського національного аграрного університету

протокол №2 від 15.10.2013 р.

Укладач:

Хлус В.В. – викладач Технолого-економічного коледжу Миколаївського національного аграрного університету

Рецензенти:

Думенко К.М.

д-р техн. наук, завідувач кафедри Транспортних технологій і технічного сервісу Миколаївського національного аграрного університету;

Бондаренко О.В.

канд. техн. наук, завідувач кафедри Тракторів та сільськогосподарських машин Миколаївського національного аграрного університету.

© Миколаївський національний

аграрний університет

Передмова

Інженерно-технічні кадри повинні досконало володіти знаннями машинного сільськогосподарського виробництва, вміти підготовлювати машини до роботи в стаціонарних умовах та налагоджувати робочі органи в польових умовах відповідно до агротехнічних вимог для того, щоб враховувати специфічні особливості роботи сільськогосподарських машин.

Основна мета практичних занять – допомогти студентам закріпити знання, отриманні при вивченні лекційних занять по робочих органах сільськогосподарських машин, виробити навики вибору оптимальних параметрів та режимів їх роботи.

Виконання практичних робіт повинно сприяти також розвитку у студентів навиків проведення самостійних наукових досліджень.

Дисципліна “ Сільськогосподарські машини ” поділена на модулі – частинки курсу, що мають самостійне значення і містять в собі, як правило, декілька за змістом тем, що включають в себе практичні роботи, лекційні заняття, самостійні та контрольні роботи тощо.

В методичних рекомендаціях викладена методика проведення циклу практичних робіт, що охоплюють модуль № 3 “Машини для захисту рослин від шкідників і хвороб”. Три практичні роботи, що містяться в модулі, включають загальну будову, технологічний процес та регулювання машин Машини для захисту рослин від шкідників і хвороб та їх основних робочих органів.

Програмний матеріал по кожній практичній роботі проробляється студентами у звичайному порядку під час аудиторних занять та в процесі самостійної підготовки (вивчення матеріалу розглянутих тем, ознайомлення із тенденціями розвитку конструкцій машин, рішення задач тощо).

Після вивчення кожної теми і проведення практичних робіт, студенти повинні відзвітуватися в письмовій формі та в усному захисті роботи з отриманням відповідної кількості балів рейтингової оцінки знань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]