Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
120.83 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра електротехнологій

і електропостачання

Звіт з навчальної електромонтажної практики

Виконала: студентка групи Ен 2 Теребей Л.В.

Керівник від університету: к.ф.-м.н. Коваль С.В.

Миколаїв 2013 р.

Зміст

Стор.

Вступ…………………………………………………………………...

3

1.

Характеристика підприємства………………………………………..

4

2.

Трансформаторні підстанції в системах електропостачання.........

5

3.

Організація ремонту і технічного обслуговування трансформаторної підстанції……………………………………………………………

12

4.

Правила безпеки праці при експлуатації та ремонті силових трансформаторів……………………………………………………….

16

ВСТУП

Однією з базових галузей народного господарства є енергетика. Вона відіграє головну роль у прискоренні науково-технічного прогресу і на цій основі дальшого швидкого економічного і соціального розвитку країни. Широке і всебічне використання електричної енергії в сільському господарстві є однією з основних умов стійкого розвитку сільськогосподарського виробництва. В зв’язку з цим планується комплексна механізація землеробства і тваринництва. Для цього випускаються високоякісні і економічні машини та обладнання, об’єднаних в єдиний технологічний комплекс.

Комплексна електрифікація – це вища, економічно ефективніша і раціональна стадія електрифікації виробничих процесів. Вона передбачає гармонійне поєднання прогресивної машинної технології виробництва, автоматизованої системи електрифікованих машин, раціональної організації праці і виробництва при всебічному використанні електроенергії, що забезпечує значне зростання продуктивної праці, збільшення кількості та підвищення якості сільськогосподарської продукції.

Сучасна система електроприводу передбачає, що вони не тільки максимально задовольняють вимоги машин, працюючих в різних режимах, але й досягнуть максимальної типізації і уніфікації елементів, більш широке використання спеціальних вмонтованих електроприводів та їх виконання відповідним вимогам навколишнього середовища.

Комплексна автоматизація робіт на сховищах передбачає такий набір машин, механізмів, електродвигунів і апаратів керування, який забезпечить виконання виробничого процесу без посередньої участі людини, функції якої зводяться до періодичного контролю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]