Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 7.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
612.86 Кб
Скачать

10

ТЕМА 7

КРЕДИТУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ

План

1. Сутність та необхідність кредитування підприємств(самостійно)

2. Види банківського кредиту(самостійно)

3. Лізингове кредитування підприємств

4. Факторингові операції

3. Лізингове кредитування підприємств

В мировой практике термин “лизинг“ используется для обозначения сделок основанных на аренде оборудования, машин, транспортных средств, сооружений производственного назначения. В международной практике различают три вида аренды оборудования в зависимости от срока :

- краткосрочная (рентинг) - на срок от одного дня до одного года;

- среднесрочная (хайринг) - на срок от одного года до трех лет;

- долгосрочная (лизинг) - на срок от трех и более лет.

З історії лізингу:

350 рік до н. е. - Арістотель у своїх "Риториках" дав визначення основної ідеї лізингу: "Багатство полягає не у володінні майном, а в праві користування ним...";

ХI століття - перші спроби лізингу: підприємливі венеціанці здавали в оренду власникам торгових суден якорі, а Вільгельм Завойовник на орендних засадах створив потужний флот для вторгнення на Британські острови;

1877 рік - телефонна компанія Bell, захищаючи своє монопольне право на винахід, вирішила не продавати вироблені нею телефонні апарати, а здавати їх в оренду;

1952 рік - у Сан-Франциско створено перше у світі лізингове товариство "Юнайтед стейтс лізинг корпорейшн".

В розвинутих країнах понад 30% інвестицій здійснюється через механізм лізингу, в Україні цей показник близький до нуля

Що таке лізинг

Згідно з тлумаченням "Сучасного економічного словника", лізинг (від англ. leasing - оренда) - це довгострокова оренда (на термін від 6 міс. до кількох років) машин, обладнання, транспортних засобів та іншого майна, що передбачає можливість його наступного викупу орендатором.

Лізинг здійснюється на основі довгострокового договору між лізинговою компанією (лізингодавцем), яка за свій кошт закуповує і здає майно в оренду, і фірмою-орендатором (лізингоотримувачем), яка поступово вносить орендну плату за користування взятим у лізинг майном. Після закінчення терміну дії договору орендатор або повертає майно лізинговій компанії, або продовжує термін дії договору (укладає новий договір), або викуповує майно за залишковою вартістю.

На думку фахівців, гостру потребу в інвестиціях Україна значною мірою спроможна задовольнити завдяки кращому використанню потенціалу ринку лізингових послуг. Лізинг у різних своїх формах (фінансовий, оперативний тощо) міг би стати непоганою альтернативою кредитуванню.

Він дозволяє суттєво зменшити стартові капіталовкладення, а отже, відкриває широкі можливості для розвитку малого та середнього бізнесу. Про це свідчить досвід багатьох країн світу: у формі лізингових операцій здійснюється близько 46% усіх інвестицій в Ірландії, 35 - в Англії, 30 - США, 26 - Швеції, 20 - Австрії, 17 - у Франції. Вітчизняна ж лізингова практика тільки-но зароджується і наразі може похвалитися хіба що кількістю накопичених проблем.

Ринок: неосяжний і майже незайманий

За існуючими оцінками, потенційна ємкість ринку лізингових послуг в Україні вважається надзвичайно великою - $12-14 млрд і за умов нормального розвитку (хоча наразі вважати його таким підстав немає) цей ринок вже в найближчі 1-2 роки міг би "принести" $1,2-1,5 млрд, інвестицій. Але це лише оптимістичний прогноз, а реально за останні роки обсяги лізингових інвестицій в українську економіку зросли, за даними Всеукраїнською асоціації "Укрлізинг", на 30% і становлять на сьогодні $850 млн.

Основні напрямки використання лізингових операцій на Україні - транспортні засоби, сільгосптехніка (операції з лізингу сільгосптехніки є досить ризиковими, адже майже всі господарства аграрного сектору є затятими боржниками), сільгосппереробка (найбільш надійна з точки зору повернення вкладених коштів, позаяк попит на харчі досить стійкий), комп'ютери та поліграфічне обладнання, що загалом за структурою відповідає світовій практиці.

Разом з тим, сучасний рівень розвитку лізингової діяльності в Україні не дозволяє задовольнити потреби навіть одного сектору економіки - АПК (станом на кінець квітня сюди поставлено понад 3 тис. одиниць різноманітної техніки на суму 20 млн грн, що складає лише 6% від необхідних обсягів).

На думку Юрія Сосюрка, віце-президента Всеукраїнської асоціації "Укрлізинг", лізинг в Україні перебуває у зародковому стані, суб'єкти ринку ще не структуровані, вести мову про струнку лізингову систему наразі недоречно, існують лише окремі її елементи, до яких належать Державний лізинговий фонд (підпорядкований АПК), лізингові компанії ВАТ "Украгромашінвест", ВАТ "Укртранслізинг" (створені рішеннями уряду), ЗАТ "Укрдержлізинг", 16 комерційних компаній, об'єднаних Всеукраїнською асоціацією "Укрлізинг", та незначна кількість "неасоційованих" операторів ринку.

Втім, попри свою недолугість, український ринок, на думку фахівців, є привабливим для зарубіжних лізингодавців, позаяк підвищений ризик, пов'язаний з діяльністю на ньому, компенсується вищими відсотками за лізинг (в Україні - 12-15%, а, приміром, у Німеччині - 5-7%). Сьогодні поставляти в Україну техніку на умовах лізингу готові компанії Man, Mitsubishi, Mercedes, Volvo (автомобільна техніка), John Deer, Bizon, Neuero (сільськогосподарська техніка), Caterpillar, Zeppelin, Tatra (будівельна техніка). Одна біда: чинне законодавство не сприяє втіленню цих добрих намірів у життя.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]