Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Судмед / Method / Introduction

.doc
Скачиваний:
57
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
28.67 Кб
Скачать

ПЕ­РЕД­МО­ВА

Ви­кла­дан­ня су­до­вої ме­ди­ци­ни на ме­ди­ч­них фа­ку­ль­те­тах в су­час­них умо­вах по­тре­бує но­во­го ме­то­ди­ч­но­го за­без­пе­чен­ня, яке б вра­ху­ва­ло но­ві пе­да­го­гі­ч­ні тех­но­ло­гії і на­да­ло б ін­те­г­ра­ти­в­но­с­ті на­вча­ль­но­му про­це­су.

У зв’я­з­ку з цим про­ві­д­ни­ми фа­хі­в­ця­ми-­су­до­ви­ми ме­ди­ка­ми ка­федр (ку­р­сів) су­до­вої ме­ди­ци­ни під ке­рі­в­ни­ц­т­вом ка­фе­д­ри су­до­вої ме­ди­ци­ни На­ці­о­на­ль­но­го ме­ди­ч­но­го уні­вер­си­те­ту, яка є го­ло­вною се­ред про­фі­ль­них ка­федр ме­ди­ч­них ву­зів, і був ство­ре­ний цей на­вча­ль­но-­ме­то­ди­ч­ний по­сі­б­ник.

В на­вча­ль­но-­ме­то­ди­ч­но­му по­сі­б­ни­ку пред­ста­в­ле­ні ме­то­ди­ч­ні ма­те­рі­а­ли для ле­к­цій­но­го ку­р­су і прак­ти­ч­них за­нять, в то­му чи­с­лі і для по­за­ау­ди­то­р­ної ро­бо­ти сту­де­н­тів.

До пе­ре­лі­ку тем увійш­ло 35 методичних роз­ро­бок тем ле­к­цій та прак­ти­ч­них за­нять, які ви­кла­да­ють на ка­фе­д­рах (ку­р­сах) су­до­вої ме­ди­ци­ни.

В ко­ж­ній ме­то­ди­ч­ній роз­ро­б­ці прак­ти­ч­них за­нять на­ве­де­ні ос­но­в­ні (ба­зо­ві) ві­до­мо­с­ті з те­ми, пе­ре­лі­ки знань та вмінь з по­пе­ре­дніх ка­федр, а та­кож пе­ре­лі­ки знань та вмінь, які во­ни по­ви­нні за­сво­ї­ти під час опра­цю­ван­ня те­ми за­нят­тя; ос­но­в­ні те­р­мі­но­ло­гі­ч­ні по­нят­тя, еле­ме­н­ти за­нят­тя, що під­ля­га­ють обо­в’я­з­ко­во­му ко­н­т­ро­лю, си­ту­а­цій­ні за­да­чі з ко­н­т­ро­ль­ни­ми те­с­то­ви­ми пи­тан­ня­ми для ви­зна­чен­ня яко­с­ті за­сво­єн­ня знань.

На­вча­ль­но-­ме­то­ди­ч­ний по­сі­б­ник є до­да­т­ко­вим дже­ре­лом до ба­зо­во­го під­ру­ч­ни­ка “Су­до­ва ме­ди­ци­на” (1997) за ред. Кон­це­вич І. О. та Ми­хай­ли­че­н­ка Б. В. та “Ку­р­су ле­к­цій з су­до­вої ме­ди­ци­ни” А. Х. Завальнюка (2000).

По­сі­б­ник ме­то­ди­ч­но за­без­пе­чує ле­к­цій­ний курс та про­ве­ден­ня прак­ти­ч­них за­нять. В ньо­му вра­хо­ва­ні ви­мо­ги пе­да­го­гі­ки що­до ін­те­г­ра­ції ви­кла­дан­ня ме­ди­ч­них ди­с­ци­п­лін, що до­зво­ляє уні­фі­ку­ва­ти ви­кла­дан­ня су­до­вої ме­ди­ци­ни на про­фі­ль­них ка­фе­д­рах (ку­р­сах) у ви­щих на­вча­ль­них за­кла­дах ІІІ-­ІV рі­в­ня ак­ре­ди­та­ці­ї.

Цей по­сі­б­ник роз­ра­хо­ва­ний для ви­кла­да­чів, сту­де­н­тів, ін­тер­нів.

Ре­да­к­тор за­ві­ду­вач ка­фе­д­ри су­до­вої ме­ди­ци­ни На­ці­о­на­ль­но­го ме­ди­ч­но­го уні­вер­си­те­ту до­к­тор ме­ди­ч­них на­ук Б. Михайличенко

7

Соседние файлы в папке Method