Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ТКМ / Virobnitstvo_tsinku

.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
65.29 Кб
Скачать

Виробництво цинку

Використовується завдяки високій антикорозійній тривкості для покриття заліза, посуди, ванн, труб. В електротехніці для електродів гальванічних елементів. виготовляють поліграфічні кліше, для виробництва латуні.

входить до складу малярних фарб (цинкових білил), медичних препаратів.

Цинкові руди. Основну масу цинку виробляють із сірчистої рудної сировини ZnS (сфалерит або “цинкова обманка”) і вуглекислого цинку (смітсоніт, ZnСО3). Вміст цинку в рудах 2 –7,5%.

Виробництво цинку. Виділення цинку з обпаленого цинкового концентрату (40–60% цинку) відбувається способами: дистиляційним і більш поширеним – гідрометалургійним (електролізним) способом.

При дистиляційному концентрат у суміші з коксом нагрівають в ретортах до 1400°С. концентрат плавиться, цинк відновлюється з окислу і переходить в газоподібний стан. Пари цинку відводять і конденсують. Одержаний цинк рафінують.

Реторти нагрівають у дистиляційних печах, які містять 250 – 350 реторт, розміщених в три-чотири ряди. У реторту завантажують 80 – 90 кг шихти. Процес дистиляції триває 24 год. Продуктивність реторти 25 кг цинку за добу. На середньому за потужністю цинковому заводі одночасно діє декілька тисяч реторт.

Основним промисловим способом виробництва цинку є електролізний. Сировина – сполука ZnS (сфалерит або “цинкова обманка”).

Схему виробництва цинку на рис. 1. з дев'яти елементів.

Рис. 1. Схема технологічної системи виробництва цинку

Для приготування електроліту руду подрібнюють у млинах (елемент 1), збагачують в обладнанні (2) і випалюють для отримання ZnО, бо ZnS погано розчиняється в сірчаній кислоті. Руду випалюють у печах (3) за 650–750°С:

2ZnS + 3022ZnО + 2S02.

У процесі взаємодії оксиду цинку з сірчаною кислотою в агрегаті елемента 4 разом із цинком у розчин переходять домішки (Д).

ZnО+ H2S04 ZnS04 + Н2О + Д .

Отриманий розчин очищають від домішок за допомогою цинкового порошку (домішки відновлюються й осідають на дно). Розчин фільтрують на фільтрах (5) і зливають в електролізер (6). Концентрація цинку в електроліті 50–60 г/л, а сірчаної кислоти – 100–120 г/л. Електроліт нагрівають до температури 35–40°С. Напруга на ванні 3,5 В.

У процесі електролізу ( 6) на алюмінієвому катоді розряджаються іони цинку, на свинцевому аноді – іони кисню. Через 24 год. катоди замінюють на нові. Катодний цинк переплавляють у печі (7) і розливають у виливниці (9 П'ять відсотків отриманого цинку переробляють на порошок (8). Цинк-порошок використовують для очищення електроліту від домішок.

На виробництво 1 т цинку витрачається 3000–3500 кВт•год. електроенергії.

Соседние файлы в папке ТКМ