Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ТКМ / Tema_5

.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
16.8 Кб
Скачать

Тема 5. Технології порошкової металургії

План

1. Основні поняття.

2. Способи одержання металевих порошків.

3. Способи виробництва металокерамічних деталей.

4. Металокерамічні матеріали.

– 1–

Галузь техніки, пов’язана з виробництвом деталей з металевих порошків називається порошковою металургією або металокерамікою.

Методами порошкової металургії одержують матеріали з високою жаростійкістю, зносостійкістю, твердістю, стабільними магнітними властивостями.

Технологія одержання металокераміки складається з таких операцій: одержання металевих порошків, формування, спікання, завершальні операції (калібрування, обробка різанням, термічна і хіміко-термічна обробка, повторне пресування).

–2–

Види методів: 1) механічні; 2) фізико-хімічні. Ознакою механічних методів є відсутність зміни хімічного складу сировини. Ознаками фізико-хімічних методів є зміна хімічного складу або агрегатного стану сировини. Наприклад, до фізико-хімічних методів належить одержання металевих порошків відновленням з оксидів.

Основні технологічні властивості порошків такі: насипна маса, текучість, здатність до пресування.

–3–

Способи виробництва металокерамічних деталей: холодне пресування, гідростатичне пресування, мундштукове пресування, прокатування металевих порошків, спікання.

Холодне пресування складається з таких технологічних операцій: приготування шихти, дозування та засипання шихти в прес-форму, пресування, випресування.

Приготування включає такі види робіт: очистку порошків від домішок, класифікацію, змішування, гранулювання.

За принципом дії холодне пресування буває одностороннє і двостороннє. В односторонньому пресуючи силу на порошок, розміщений у прес-формі створює один пуансон, а в двосторонньому – два, що рухаються один на зустріч одному.

Пуансон від французького шило. У техніці металевий стержень, що тисне на матеріал.

Одностороннє використовується для виготовлення деталей простої форми з співвідношенням висоти до діаметра менше двох.

Двостороннє використовується для виготовлення деталей простої форми з співвідношенням висоти до діаметра більше двох.

Гідростатичне пресування складається з таких дій: засипання металевого порошку в еластичну гумову або металеву оболонку; усестороннє стикання за допомогою рідини під тиском.

Використовують для виготовлення деталей простої форми та неточних розмірів.

Мундштукове пресування складається з таких дій: засипання металевого порошку, змішаного з парафіном у контейнер; пресування через матрицю (мундштук). Для пресування використовують ексцентрикові, кулачкові, кривошипні та гідравлічні преси.

Мундштук від німецьких рот і шматок. У техніці – це деталь у вигляді трубки або наконечника.

Використовують для виготовлення деталей з великим відношенням довжини до діаметра.

Прокатування полягає в обтисканні металевих порошків між валками прокатного стану. Використовують для виготовлення стрічки товщиною 0,025 – 3 мм і шириною 300 мм.

Спікання – це вид термічної обробки, призначена для збільшення міцності деталей, одержаних методом холодного пресування.

Спікання полягає в нагріванні порошків до 2/3 температури плавлення металу для однокомпонентної системи або нижче температури плавлення основного металу для багатокомпонентної системи, щоб відбулися фізико-хімічні процеси – відновлення поверхневих оксидів, дифузія, рекристалізація.

Для спікання використовують полум’яні або електричні печі та середовище вакууму або захисних газів (водню, окису азоту).

4–

Типи металокерамічних матеріалів: пористі, фрикційні, магнітні, електроконтактні.

До пористих належать антифрикційні, фільтри та потіючи матеріали.

Антифрикційні – це бронзографітні або залізографітні матеріали, пори в яких заповнені оливою або тефлоном (вид пластмаси). Використовують для виготовлення втулок підшипників ковзання.

Фільтри виготовляють із порошків заліза, бронзи, нікелю, нержавіючої сталі. Використовують для очистки палива в двигунах літаків, автомобілів,тракторів.

Потіючі – це матеріали, які здатні випаровувати рідину, що знаходиться в порах. Використовуються для охолодження поверхонь.

Фрикційні – це композиції на основі міді або заліза із змащувальними (свинець, графіт, сірчанокислі солі) та компонентами з фрикційними властивостями (азбест, пісок).

Використовують у виконавчих механізмах гальмівних систем автомобілів і тракторів та у механізмі зчеплення.

Магнітні – феромагніти та постійні магніти. Феромагніти виготовляють із порошків заліза і сплавів на його основі або на основі оксидів заліза. Постійні магніти виготовляють із порошків заліза, легованого алюмінієм, нікелем, міддю, кобальтом.

Електроконтактні виготовляють із суміші порошків тугоплавких металів (вольфрам, молібден, кобальт) з міддю, сріблом, нікелем.

Соседние файлы в папке ТКМ