Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Теми практ. 5курс- 13 мод

..doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
11.06.2015
Размер:
41.47 Кб
Скачать

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

практич. занять для студентів V кусів усіх факультетів на 2013–14 навч. рік.

Тема заняття

Год

1.

Історія хірургії України. Організація хірургичної допомоги в Україні. Вхідний контроль.

2

2.

Гнійні захворювання шкіри та м'яких тканин. Гнійні захворювання пальців і кисті. Класифікація. Клініка. Діагностика. Диференціальна діагностика. Методи консервативного і хірургічного лікування. Правила проведення антибіотикотерапії при профілактиці і лікуванні хірургічної інфекції.

5

3.

Захворювання молочної залози (дисгормональні, пухлинні). Мастит. Діагностика запальних захворювань клітковинного простору (флегмони шиї, пахвинної ділянки, субпекторальної флегмони та ін.). Пластична хірургія. Етика та деонтологія в хірургії.

5

4.

Синдром системної запальної відповіді у хірургічних хворих. Патогенез, значення при різних захворюваннях і травмах. Хірургічний сепсис, лікування

6

5.

Критичні стани у хірургічних хворих: гострий респіраторний дистрес-синдром, синдром черевної порожнини, колапс. Шок у хірургічних хворих. Причини, діагностика, лікувальна тактика.

6

6.

Травми грудної клітини. Класифікація. Ранні та пізні ускладнення. Диференційна діагностика. Перша допомога та тактика лікування.

6

7.

Гнійні захворювання легень і плеври. Абсцес і гангрена легень. Бронхоектатична хвороба. Гостра і хронічна емпієма плеври. Піопневмоторакс. Особливості клінічного перебігу. Диференційна діагностика. Методи консервативного та хірургічного лікування.

6

8.

Захворювання середостіння. Класифікація. Діагностика. Диференційна діагностика. Методи хірургічного лікування

6

9.

Ахалазія, дивертикул, рубцеві звуження стравоходу. Класифікація. Диференційна діагностика. Показання та методи хірургічного лікування.

6

10.

Діафрагмальна грижа. Грижа стравохідного отвору діафрагми. Релаксація діафрагми.

6

11.

Вроджені вади серця. Класифікація. Діагностика. Покази до хірургічного лікування. Методи оперативних втручань. Сучасні методи діагностики, малоінвазивного оперативного лікування захворювань серця

6

12.

Набуті вади серця. Класифікація. Діагностика. Покази до хірургічного лікування та його методи. Сучасні методи діагностики та лікування захворювань серця

6

13.

Ішемічна хвороба серця. Діагностика. Покази до хірургічного лікування. Методи оперативних втручань.

6

14.

Інфаркт міокарда, аневризма серця. Порушення провідності та ритму серця. Покази до хірургічного лікування. Методи оперативних втручань. Підготовка до заключного модульного контролю.

6

15.

Підсумковий модульний контроль.

  1. Всього

78

    1. Зав. кафедрою хірургії № 2

д.м.н., професор О.Б.Кутовий