Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дневник 2011.doc
Скачиваний:
132
Добавлен:
11.06.2015
Размер:
4.66 Mб
Скачать

Міністерство охорони здоров’я України

Дніпропетровська державна медична академія

Кафедра хірургії №1

Щ О Д Е Н Н И К

інтерна _____________________________________________ ,

(ПІБ)

який (а) проходив (ла) трирічну спеціалізацію з хірургії в 2011 - 2014 .р.

База стажування

______________________________________ лікарня

м. ___________________________________________

Дніпропетровськ

Форму щоденника затверджено на

ЦМК ДДМА „27” вересня 2005 р. протокол № 1

та ЦМК МОЗ України в червні 2006 р.

ПАМЯТКА

для інтерна – хірурга

  • Інтернатура з хірургії є обовязковою формою післядипломної підготовки випускників медичних факультетів з метою підготовки лікаря – фахівця.

  • По закінченні терміна підготовки в інтернатурі лікарі складають випускний іспит за фахом, після чого отримують посвідчення лікаря – фахівця. Інтерни, які не були допущені або не склали іспитів, позбавляються права на лікарську діяльність за фахом.

  • В адміністративному плані лікарі – інтерни підпорядковані керівництву базового медичного закладу, на період очного циклу – завідуючому кафедрою хірургії інтернів.

  • На лікаря – інтерна повністю поширюються правила внутрішнього розпорядку базового медичного закладу.

  • Тривалість робочого дня лікаря – інтерна на очному та заочному циклах встановлюється відповідно законодавству для лікаря певного фаху. Щомісячно, кожний інтерн за рахунок скорочення робочого часу отримує два чергування.

  • Забороняється робота лікарів – інтернів за сумісництвом. Не допускається використання лікарів – інтернів, якщо це може привести до порушення планів їх підготовки.

  • Лікар – інтерн веде щоденник, в якому відображається його індивідуальний учбовий план на очному та заочному циклах, щоденний облік своєї роботи, яку виконано, про що свідчить підписом та печаткою лікаря в кінці циклу (модуля) керівник інтерна, або на очному циклі викладач, який відповідає за модуль.

  • На очному циклі навчання завідуючий кафедрою щомісячно подає до обласного, міського управлінь охорони здоровя та деканату ФПО ДДМА відомості про відвідування інтернами навчальних циклів.

  • На заочному циклі контроль за роботою інтерна, присутність його на лікувальних базах покладається на керівника інтерна та завідуючих профільними відділеннями, де проходить навчання лікар-інтерн. Всі підписи лікарів у щоденнику інтерна закріплюються печаткою.

Установа розробник: кафедра хірургії №1 Дніпропетровської державної медичної академії

Укладачі щоденника:

Березницький Я.С. – доктор мед. наук, професор, завідуючий кафедрою хірургії №1 ДДМА

Гапонов В.В. - доктор мед. наук, професор кафедри хірургії №1 ДДМА

Яльченко Н.А. - доктор мед. наук, професор кафедри хірургії №1 ДДМА

Дука Р.В. – к.м.н., доцент кафедри хірургії №1 ДДМА

Верхолаз І.Л. – к.м.н., асистент кафедри хірургії №1 ДДМА

Білов О.В. - асистент кафедри хірургії №1 ДДМА

Щоденник перероблено в 2011 році згідно «Типового навчального плану і програми спеціалізації (інтернатури) випускників вищих медичних навчальних закладів, медичних факультетів університетів зі спеціальності “Хірургія” та робочої програми, створеної на кафедрі. Керівник роботи – проф.Березницький Я.С., виконавець – проф.Гапонов В.В.

Щоденник призначено для щоденного обліку роботи інтерна-хірурга на протязі трьох років інтернатури. В щоденнику наведені мета та задачі навчання в інтернатурі, практичні навички і хірургічні операції, якими повинен оволодіти лікар-інтерн, графік навчального процесу та теми, призначені для оволодіння. Розроблений щоденник структуровано для втілення в навчальний процес кредітно-модульної системи навчання та управління його якістю. Щоденник є і індивідуальним планом навчання інтерна.

При формуванні навчальних модулів використовувалась професійно-орієнтована система послідовного нарощування та контролю знань інтерна, як самим лікарем-інтерном так і викладачем. Сформована система накопичення балів дозволяє ранжувати інтернів за Європейською кредитно-модульною системою.